Bravúros továbbjutás a kupában

2019. december 4. (szerda) 20:19 - spigott

Remek gólokkal aratott 2-1-es győzelmet az NB II-es Siófok ellen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupában!

Az NB II-es Siófok együttesét látta vendégül szerdán este hat órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában. A legjobb tizenhat közé jutásról döntő párharc ezen az egy mérkőzésen dőlt el, s ugyan az összecsapás esélyeseinek a vendégek számítottak, Lőrincz Emil tanítványai a bravúr reményében léptek pályára.

A kezdés mindenesetre kissé ijesztő volt, mert a Siófok azonnal magához ragadta a kezdeményezést, s Pokorninak már a 10. percben bravúrral kellett védenie Zamostny közeli fejesét. Az első negyed óra végéhez érve azonban egyre inkább kijött a szorításból a DPASE, s hogy még nagyobb legyen a hazai drukkerek öröme, arról Csendes Péter gondoskodott, mivel a 20. percben estében fejelte a bal felsőbe Kovács Barnabás pontos beadását (1-0). Öt perccel később ismét Pokorninak volt dolga, de újabb bravúrt bemutatva védeni tudta Magasföldi szabadrúgását, majd nem sokkal később egy kisebb tűzijáték alakult ki a hazai kapu előtt, ám a mieink rendre blokkolni tudták a vendégek próbálkozásait. A félidő hajrája nyugodtabb hangulatban telt, helyzet egyik oldalon sem adódott, így a szünetre minimális hazai előnnyel vonultak a felek.

A térfélcserét követően újabb szűk tíz percnek kellett eltelnie az első komolyabb helyzetig, de Bora György közeli próbálkozását is kiszedte Pokorni, aki komoly támaszt adott a DPASE labdarúgóinak. Az 58. percben, ha nem is a semmiből, de tovább növelte vezetését együttesünk, mert egy remek támadás végén Szepessy szelídítette meg a labdát, majd lőtt bő húsz méterről óriási gólt a bal felsőbe (2-0). Még sietősebb lett a dolga a Siófoknak, de a következő lehetőség is a mieink előtt adódott, s ha Beszterczei zúgó kapufájánál csak egy kicsivel beljebb megy a labda, már a 73. percben eldőlhetett volna a meccs. Így azonban maradtak még izgalmak, mert az utolsó negyed órában nagyon nyomott a Siófok, s Pokorninak, valamint a védelemnek többször is nagyot kellett mentenie, hogy megőrizzék kapunkat a szépítő góltól. A 89. percben sajnos már nem volt kegyelem, mert egy könnyű szívvel megítélt büntetőből Magasföldi már betalált, így volt miért izgulni a ráadásban (2-1). Főleg úgy, hogy egymás után jöttek a vendégek beívelései, de egy újabb Pokorni-bravúr és az önfeláldozó védekezés kihúzta a slamasztikából együttesünket, mely megúszta kapott gól nélkül az utolsó perceket, s összességében jó játékkal, megérdemelten jutott be a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé.

Szepessy Róbert (labdával) bombagólja volt a döntő! (Miklán Klaudia fotói)

Lőrincz Emil: - Nagyon sokat dolgoztunk a mai nap is, tudtuk, hogy jobbára a védekezésre leszünk kényszerülve, de ezt stabilan tettük, ráadásul egy pontrúgásból a vezetést is meg tudtuk szerezni. A második félidőben is stabilak voltunk, az ellenfélnek szabadrúgásokból, illetve a felívelt labdákból volt lehetősége, s ekkor Pokorni Péter nagy védéseire is szükségünk volt az eredmény tartásához. Szerencsénk is volt persze, de néha az is kell, de a fiúk nagyon sokat dolgoztak a mai győzelemért, s azért, hogy továbbjussunk a következő fordulóba.

DPASE – BFC Siófok 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Csendes a 20, Szepessy az 58., illetve: Magasföldi a 89. percben.

DPASE: Pokorni – Busa, Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Beszterczei (Bíró, 84.), Puskás, Hompót, Kovács, Tóth. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Siófok: Tajti – Magasföldi, Horváth A., Bencze (Csibra, 76.), György (Elek, 59.), Horváth P., Jagodics, Kiss, Lorentz, Zamostny, Bora. Vezetőedző: Gál István Róbert.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.