Győzelemmel zárná az évet a DKKA

2019. december 28. (szombat) 11:32 - spigott

A két pont megszerzésének reményében várja idei utolsó bajnokiját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Közel két hónap után játszik ismét tétmérkőzést a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely vasárnap este a Szent István SE elleni szekszárdi találkozóval folytatja a K&H női kézilabda liga küzdelmeit. György László tanítványaira annak ellenére sem vár könnyű feladat, hogy ellenfelük az utolsó helyen áll a bajnoki tabellán, ugyanis a fővárosiak a legutóbbi fordulókban két bravúrt is bemutattak azzal, hogy előbb a váciaktól, majd a Békéscsabától raboltak pontot. Nagyon oda kell tehát figyelnie játékosainknak a vasárnap esti összecsapáson, ám mint azt szakvezetőnk elárulta, a napi kemény munkának, illetve a közelmúltban lejátszott edzőmeccseknek hála egyre javuló formában várják kézilabdázóink a naptári év utolsó bajnokiját.

Kép: DO-archív

- Egy hét hetes szünet volt ugye most a bajnokságban, s bár ezalatt jutott egy kis pihenő a csapat tagjainak, azért az időnk nagyobbik részét munkával töltöttük, hiszen a napi edzések mellett több edzőmérkőzést is játszottunk. Jól és hasznosan telt el ez az időszak, elsősorban támadójátékban szerettünk volna előrébb lépni, s ugyan több betegség, apróbb sérülés is hátráltatott minket, illetve a korosztályos válogatottjaink mellett a szerb felnőtt válogatottal a világbajnokságon szereplő Jovovity Jovanára sem számíthattunk egy ideig, mégis úgy gondolom, hogy sikerült elvégeznünk azt a munkát, amit elterveztünk. Ahogy haladtunk előre a felkészülési mérkőzéseiben, egyre jobb formát mutattunk, ez szintén nagyon fontos volt számunkra, s mindenképpen biztató jel a ránk váró tétmeccsek előtt. A Szent István SE ellen is egy nagyon fontos találkozó vár ránk vasárnap. Nem szabad abból kiindulnunk, hogy vetélytársunk a tabella utolsó helyén áll, mert a Szent István SE három fordulóval ezelőtt nagyon megszorongatta a fehérváriakat, majd a Váctól és a Békéscsabától is pontot lopott, vagyis a kezdeti nehézségek után felvette az NB I ritmusát, s egyértelműen beleerősödött a mezőnybe. Éppen ezért nagyon fontos lesz, hogy a csapat minden tagja tisztában legyen azzal, hogy mit kell tennie a győzelemért, s ezt az első perctől az utolsóig meg is valósítsa. Micijevicre továbbra sem számíthatunk, de a többiek elszántan, s a győzelemben bízva várják a találkozót.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Döntetlen az edzőmeccsen

Döntetlen az edzőmeccsen

2020. február 22. (szombat)

Kétszer is egyenlítve ért el 2-2-es döntetlent az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kezdődik a rájátszás!

Kezdődik a rájátszás!

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben vág neki az Újpest elleni negyeddöntőnek ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vereség az MTK-tól

Vereség az MTK-tól

2020. február 21. (péntek)

Sok hibával játszva szenvedett vereséget az MTK elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

2020. február 21. (péntek)

Új-Zéland ellen kezdi meg szereplését a magyar női vízilabda válogatott a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Végleges a DAB menetrendje

Végleges a DAB menetrendje

2020. február 21. (péntek)

Amennyiben hét mérkőzésre kerül sor a DAB és az Újpest jégkorongozóinak párharcában, azt március 5-én rendezik meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2020. február 21. (péntek)

Támadásban és védekezésben is a maximum kell a dunaújvárosi kézilabdázóktól ahhoz, hogy legyőzzék a jó erőkből álló MTK gárdáját.