Három pontért utazik a Dunaferr

2019. december 13. (péntek) 12:03 - spigott

Kőkeménynek ígérkező mérkőzés vár ma este a Dunaferr futsalosaira a DEAC otthonában.

Idegenben, a Debrecen otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este fél héttől a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. Fehér Zsolt tanítványai jelenleg a hetedik helyen áll a tabellán, s ahhoz, hogy legyen esélye bejutni a felsőházba, muszáj lenne elhoznia a pontokat a DEAC otthonából. Együttesünk mai vetélytársa az ötödik pozícióból várja a találkozót úgy, hogy eddig lejátszott tizenkét meccséből négyet nyert meg, s két döntetlen mellett hat alkalommal szenvedett vereséget. Utóbbiakból az egyiket éppen Dunaújvárosban, ugyanis a két gárda szeptemberi mérkőzésén a mieink igen sima, 7-2-es sikernek örülhettek.

Kép: DO-archív

Abban viszont biztosak lehetünk, hogy ezúttal lényegesen szorosabb összecsapás vár a dunaújvárosi futsalosokra, s mivel a két csapat között mindössze egy pont a különbség a tabellán, ezért óriási tétje van a találkozónak, melyen a győztes továbbra is életben tartja felsőházi reményeit, míg a vesztes igen nehéz helyzetbe kerülne. Mint azt Fehér Zsolt, a Dunaferr vezetőedzője elmondta, csapata éppen ezért győzelmi reményekkel vág neki az előtte álló kőkemény negyven percnek.

- Két nagyon fiatal csapat találkozik, ahol a nagyobb rutin és a több NB I-es mérkőzés száma mellettünk szól, de a hazai környezet a DEAC-ot segíti majd! Midig jó és kiélezett mérkőzést játszunk Debrecenben, ahol egy olyan csapattal fogjuk szembe találni magunkat, amelyik minden labdavesztés után villámgyors kontrákat indít. A bajnokság ezen szakaszában nagyon fontos, hogy pontot vagy pontokat szerezzen a csapat. Mi a három pontért utazunk, hogy a minimális célt, a felsőházat el tudjuk csípni.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Legyen jövőkép az akadémián

Legyen jövőkép az akadémián

2020. január 23. (csütörtök)

Terjedelmes interjúban foglalkozik a DKKA körüli helyzettel az akadémia honlapján Mátyás Gábor ügyvezető. Betűhív közlés!

Bronzérem Pécsről

Bronzérem Pécsről

2020. január 22. (szerda)

Egy harmadik és egy ötödik hellyel gazdagodtak a Dunaferr SE birkózói a hétvégén megrendezett felnőtt válogató versenyen.

Négy között a válogatott

Négy között a válogatott

2020. január 22. (szerda)

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Győzelemmel kezdett a DAB

Győzelemmel kezdett a DAB

2020. január 21. (kedd)

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es sikert a DEAC elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának első fordulójában.

A város továbbra is az akadémia mögött áll

A város továbbra is az akadémia mögött áll

2020. január 21. (kedd)

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A Veszprém ellen nem megy

A Veszprém ellen nem megy

2020. január 21. (kedd)

Az idei szezonban másodszor is legyőzte a sereghajtó Veszprém a Dunaferrt, s ez könnyen a felsőházról szőtt álmok végét jelentheti futsalosaink számára.

Címvédés a hölgyeknél

Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő)

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.