Dunaújváros Hetilap

Két utat is felújítanak!

2019. december 5. (csütörtök) 9:57 - doszerk

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.

Az önkormányzat a város gazdasági területeinek megközelítését segítő, összesen 750 m-es útszakasz felújítására 306,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül. A projekt fő célja a város belterületi útjainak felújítását célzó integrált területi program keretében a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztése és felújítása.

A felújítandó útszakaszok műszaki állapota mára leromlott, illetve azok számos szempontból nem felelnek meg a 21. század közlekedésbiztonsági igényeinek. A felújítás amellett, hogy a vállalkozások és a munkavállalók számára javítja a város gazdasági területeinek megközelíthetőségét, biztosítja a fenntartható közlekedési módok - különös tekintettel a gyengébb közlekedők érdekeinek érvényesülését is.

Képünk illusztráció! (MTI-felvétel)

A projektben az érintett belterületi utak, csomópontok felújítása, korszerűsítése mellett megújul az infrastruktúra is. Járdaépítés, csapadékvíz-elvezetés, forgalomtechnikai és közlekedés biztonsági fejlesztések valósulnak meg, valamint megújul a közvilágítás, s az útfelújítás mellett a projekt része a szükséges zöldterület-építési, átalakítási munkák elvégzése is.

A város önkormányzatának a törvényekben meghatározott feladata településüzemeltetési biztosítása, amelynek része a helyi közutak kialakítása és fenntartása. A Ruhagyári út és a Rév út tervezett felújítása és fejlesztése egyészt e feladat ellátását biztosító, másrészt az önkormányzat helyi gazdaságszervezési feladatait támogató, helyi igényeken alapuló beruházás, amely a város polgárainak és vállalkozásainak gazdasági, mobilitási érdekeit szolgálja, derült ki az önkormányzat sajtóosztályának közleményéből.

A rovat további hírei: Közélet

Hankook: új elnök az európai központ élén

Hankook: új elnök az európai központ élén

2020. január 21. (kedd)

Új irányhoz új vezető: Lee Sang Hoon lett a a Hankook Tire Europe új operatív igazgatója és elnöke, áll a cégcsoporttól honlapunkhoz eljuttatott közleményben. Pályakép és stratégiai célok a hajtás után!

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

2020. január 21. (kedd)

Izgalmas közéleti témák sora, így a munka törvénykönyvével összefüggő politikusi álláspont vagy a napirenden lévő jegyzőváltás is szerepel a DS Híradó kínálatában. - de a városunkban rendezett lábtoll-labda viadalról is láthatnak riportot. Hangképes összegzés máris itt!

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

2020. január 21. (kedd)

Fajsúlyos témákról dönthetnek a képviselők a naptári év első ülésén a Városháza "C" szárnyában csütörtökön: a közgyűlés elé kerül egyebek mellett több intézmény beszámolója, de fontos szervezeti és törvényességi kérdésekről is határoznak majd.

Dunaújváros érdekei az első helyen

Dunaújváros érdekei az első helyen

2020. január 17. (péntek)

Közös fotó nélkül zárult Molnár Tibor, Fidesz-támogatta független képviselőjelölt és Pintér Tamás polgármester tárgyalása. Dunaújváros első embere a várost illető forrásokat kérte számon a képviselőjelöltön.

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

2020. január 17. (péntek)

Több más aktuális téma mellett a Dunaújvárosiak Dala és Dunaújváros Kenyere is friss tételként szerepel a DSTV Híradójának csütörtöki adásában. Helyi ízek, mutatom máris!

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

2020. január 17. (péntek)

Több épületet is érint az az üzemszünet, amely az úgynevezett KAF vízvezetéken végzendő munkálatok miatt  tart ma reggeltől várhatóan délig a a Béke városrészben. Lista a hajtás után.

DS Híradó: a város kenyere, kiállítás, tornász évértékelő

DS Híradó: a város kenyere, kiállítás, tornász évértékelő

2020. január 16. (csütörtök)

Beszámoló a Dunaújváros kenyere akció friss átadási ünnepségéről, MMK-s kiállítás, évértékelő összegzés a Tornacsarnokból - újra aktuális tartalmakkal jelentkezik a DS Híradó. Mutatom a tegnap esti adást!