Dunaújváros Hetilap

Két utat is felújítanak!

2019. december 5. (csütörtök) 9:57 - doszerk

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.

Az önkormányzat a város gazdasági területeinek megközelítését segítő, összesen 750 m-es útszakasz felújítására 306,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül. A projekt fő célja a város belterületi útjainak felújítását célzó integrált területi program keretében a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztése és felújítása.

A felújítandó útszakaszok műszaki állapota mára leromlott, illetve azok számos szempontból nem felelnek meg a 21. század közlekedésbiztonsági igényeinek. A felújítás amellett, hogy a vállalkozások és a munkavállalók számára javítja a város gazdasági területeinek megközelíthetőségét, biztosítja a fenntartható közlekedési módok - különös tekintettel a gyengébb közlekedők érdekeinek érvényesülését is.

Képünk illusztráció! (MTI-felvétel)

A projektben az érintett belterületi utak, csomópontok felújítása, korszerűsítése mellett megújul az infrastruktúra is. Járdaépítés, csapadékvíz-elvezetés, forgalomtechnikai és közlekedés biztonsági fejlesztések valósulnak meg, valamint megújul a közvilágítás, s az útfelújítás mellett a projekt része a szükséges zöldterület-építési, átalakítási munkák elvégzése is.

A város önkormányzatának a törvényekben meghatározott feladata településüzemeltetési biztosítása, amelynek része a helyi közutak kialakítása és fenntartása. A Ruhagyári út és a Rév út tervezett felújítása és fejlesztése egyészt e feladat ellátását biztosító, másrészt az önkormányzat helyi gazdaságszervezési feladatait támogató, helyi igényeken alapuló beruházás, amely a város polgárainak és vállalkozásainak gazdasági, mobilitási érdekeit szolgálja, derült ki az önkormányzat sajtóosztályának közleményéből.

A rovat további hírei: Közélet

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

2020. június 04. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban számtalan lakossági visszajelzés érkezett a Papírgyári úti beton buszmegállók környékének állapotáról – a helyzet a napokban rendeződött, adta hírül város hivatalos oldala. 

Véradás: majdnem teljes üzemmód

Véradás: majdnem teljes üzemmód

2020. június 04. (csütörtök)

A nyár elején szokásoshoz mérten is  növekvő vérigénnyel számolnak a véradások szervezésekor, hangsúlyozta lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. 

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

2020. június 03. (szerda)

Több eseménnyel is emlékeznek városunkban a trianoni diktátum 100. évfordulójára a nemzeti összetartozás napján: a Trianon emlékműnél városi megemlékezés lesz csütörtökön délután, de 100 másodpercig harangzúgás is emlékeztet a tragikus évfordulóra.

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

2020. június 03. (szerda)

Fokozatosan áll vissza a korábbi ügyfélfogadási rend a Városházán, adta hírül a város hivatalos weboldala. Időpontok és megelőző rendszabályok a hajtás után.

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

2020. június 02. (kedd)

Változatlanul fenn kell tartani a kórházakban és a szakrendelésekben a járványügyi helyzetnek megfelelő beléptetési rendet – a részletekről felhívással fordult a nyilvánossághoz hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház. 

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

2020. június 01. (hétfő)

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt –, pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be, adta hírül a város hivatalos oldala.
 

Buszközlekedés: június elsejétől nyári menetrend

Buszközlekedés: június elsejétől nyári menetrend

2020. május 31. (vasárnap)

Hétfőtől nyári menetrend szerint járnak a helyi járatos buszok Dunaújvárosban.