Dunaújváros Hetilap

Két utat is felújítanak!

2019. december 5. (csütörtök) 9:57 - doszerk

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.

Az önkormányzat a város gazdasági területeinek megközelítését segítő, összesen 750 m-es útszakasz felújítására 306,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül. A projekt fő célja a város belterületi útjainak felújítását célzó integrált területi program keretében a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztése és felújítása.

A felújítandó útszakaszok műszaki állapota mára leromlott, illetve azok számos szempontból nem felelnek meg a 21. század közlekedésbiztonsági igényeinek. A felújítás amellett, hogy a vállalkozások és a munkavállalók számára javítja a város gazdasági területeinek megközelíthetőségét, biztosítja a fenntartható közlekedési módok - különös tekintettel a gyengébb közlekedők érdekeinek érvényesülését is.

Képünk illusztráció! (MTI-felvétel)

A projektben az érintett belterületi utak, csomópontok felújítása, korszerűsítése mellett megújul az infrastruktúra is. Járdaépítés, csapadékvíz-elvezetés, forgalomtechnikai és közlekedés biztonsági fejlesztések valósulnak meg, valamint megújul a közvilágítás, s az útfelújítás mellett a projekt része a szükséges zöldterület-építési, átalakítási munkák elvégzése is.

A város önkormányzatának a törvényekben meghatározott feladata településüzemeltetési biztosítása, amelynek része a helyi közutak kialakítása és fenntartása. A Ruhagyári út és a Rév út tervezett felújítása és fejlesztése egyészt e feladat ellátását biztosító, másrészt az önkormányzat helyi gazdaságszervezési feladatait támogató, helyi igényeken alapuló beruházás, amely a város polgárainak és vállalkozásainak gazdasági, mobilitási érdekeit szolgálja, derült ki az önkormányzat sajtóosztályának közleményéből.

A rovat további hírei: Közélet

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

2020. február 26. (szerda)

Rendkívüli nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt: a képviselők egyetlen – ámde halaszthatatlan – témában dönthetnek.

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.