Dunaújváros Hetilap

Két utat is felújítanak!

2019. december 5. (csütörtök) 9:57 - doszerk

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.

Az önkormányzat a város gazdasági területeinek megközelítését segítő, összesen 750 m-es útszakasz felújítására 306,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül. A projekt fő célja a város belterületi útjainak felújítását célzó integrált területi program keretében a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztése és felújítása.

A felújítandó útszakaszok műszaki állapota mára leromlott, illetve azok számos szempontból nem felelnek meg a 21. század közlekedésbiztonsági igényeinek. A felújítás amellett, hogy a vállalkozások és a munkavállalók számára javítja a város gazdasági területeinek megközelíthetőségét, biztosítja a fenntartható közlekedési módok - különös tekintettel a gyengébb közlekedők érdekeinek érvényesülését is.

Képünk illusztráció! (MTI-felvétel)

A projektben az érintett belterületi utak, csomópontok felújítása, korszerűsítése mellett megújul az infrastruktúra is. Járdaépítés, csapadékvíz-elvezetés, forgalomtechnikai és közlekedés biztonsági fejlesztések valósulnak meg, valamint megújul a közvilágítás, s az útfelújítás mellett a projekt része a szükséges zöldterület-építési, átalakítási munkák elvégzése is.

A város önkormányzatának a törvényekben meghatározott feladata településüzemeltetési biztosítása, amelynek része a helyi közutak kialakítása és fenntartása. A Ruhagyári út és a Rév út tervezett felújítása és fejlesztése egyészt e feladat ellátását biztosító, másrészt az önkormányzat helyi gazdaságszervezési feladatait támogató, helyi igényeken alapuló beruházás, amely a város polgárainak és vállalkozásainak gazdasági, mobilitási érdekeit szolgálja, derült ki az önkormányzat sajtóosztályának közleményéből.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás! 

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

2020. február 12. (szerda)

Technikai okból módosul az ügyfélfogadási rend a DVCSH Építők útja 7. alatti ügyfélszolgálatán pénteken. Rövidítés a hajtás után.
 

Közgyűlés: negyvennél több napirenddel

Közgyűlés: negyvennél több napirenddel

2020. február 11. (kedd)

A "Dunaújváros Sportjáért" Díj ünnepélyes átadásával kezdődik a közgyűlés nyílt ülése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt – az ünnepi eseményt követően negyvennél több napirend vár a képviselőkre.