Dunaújváros Hetilap

Klímavédelmi akcióterv – a zöld Dunaújvárosért

2019. december 20. (péntek) 15:55 - Öcaline

Klímavédelmi akcióterv létrehozását jelentette be Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester a napokban tartott tájékoztatóján a Városházán – a tét és a cél a környezettudatos magatartás erősítése, a környezetvédelmi célú programok, beruházások támogatása.

Mielőtt a részletekre térnénk, jöjjön néhány valóban döbbenetes adata: az alpolgármester a tájékoztatón kiemelte, szeretett városunk jelentős tételekkel terheli a környezetet – a 2017-es adatok szerint egy év alatt  1691 tonna kén-dioxidot, 21 ezer 632 tonna szén-monoxidot, emellett 2 ezer tonnánál több nitrogén-oxid gázt bocsátott a légtérbe. Szintén hatalmas, közel mint 1,2 millió tonnás a szén-dioxid kibocsátás, valamint 369 tonna szilárd porral és 87 tonna egyéb légszennyező anyaggal terhelte a város a környezetet. Az elszomorító adatok ismertetése kapcsán Szabó Zsolt megjegyezte, hogy a szén-monoxid- és a szén-dioxid-kibocsátás mértéke folyamatos emelkedést mutat.
Az alpolgármester nyomatékosította: az új városvezetés fontos feladatának tekinti a klímaváltozás elleni küzdelmet, ezért komplex klímavédelmi akcióterv kidolgozását tervezik. 
Szűkebb pátrián iparváros-jellegéből fakadóan különösen kitett a klímaváltozásnak, emelte ki Szabó Zsolt, aki szerint éppen ezért van szükség ara, hogy az önkormányzat a jövőben minden városfejlesztési intézkedés során kiemelt figyelmet fordítson a környezet védelmére. A stratégiai célok elérése érdekében minden energiatakarékos, energiahatékony, hulladékszegény, klímabarát megoldás előnyt élvez – emellett kiemelt figyelmet szentelnek a város zöldfelületeinek növelésére.

A cél a "zöld Dunaújváros" megteremtése – amely érdekében támogatni fogják a környezettudatos gondolkodást segítő programokat is.

(Archív képünk illusztráció)
 

A rovat további hírei: Közélet

Közgyűlés: pengeváltás után fontos témák az évnyitón

Közgyűlés: pengeváltás után fontos témák az évnyitón

2020. január 24. (péntek)

Gyurcsányozással és városrombolással koronázott éles pengeváltással kezdődött, a Fidesz-frakció távozása után lassú hömpölygéssé szelídült a közgyűlés évnyitó ülése a Városházán csütörtökön délelőtt. Negyvennél több napirendről tárgyaltak a képviselők – fontos témákról is döntöttek.

Hankook: új elnök az európai központ élén

Hankook: új elnök az európai központ élén

2020. január 21. (kedd)

Új irányhoz új vezető: Lee Sang Hoon lett a a Hankook Tire Europe új operatív igazgatója és elnöke, áll a cégcsoporttól honlapunkhoz eljuttatott közleményben. Pályakép és stratégiai célok a hajtás után!

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

2020. január 21. (kedd)

Izgalmas közéleti témák sora, így a munka törvénykönyvével összefüggő politikusi álláspont vagy a napirenden lévő jegyzőváltás is szerepel a DS Híradó kínálatában. - de a városunkban rendezett lábtoll-labda viadalról is láthatnak riportot. Hangképes összegzés máris itt!

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

2020. január 21. (kedd)

Fajsúlyos témákról dönthetnek a képviselők a naptári év első ülésén a Városháza "C" szárnyában csütörtökön: a közgyűlés elé kerül egyebek mellett több intézmény beszámolója, de fontos szervezeti és törvényességi kérdésekről is határoznak majd.

Dunaújváros érdekei az első helyen

Dunaújváros érdekei az első helyen

2020. január 17. (péntek)

Közös fotó nélkül zárult Molnár Tibor, Fidesz-támogatta független képviselőjelölt és Pintér Tamás polgármester tárgyalása. Dunaújváros első embere a várost illető forrásokat kérte számon a képviselőjelöltön.

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

2020. január 17. (péntek)

Több más aktuális téma mellett a Dunaújvárosiak Dala és Dunaújváros Kenyere is friss tételként szerepel a DSTV Híradójának csütörtöki adásában. Helyi ízek, mutatom máris!

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

DVCSH: üzemszünet a Béke városrészben

2020. január 17. (péntek)

Több épületet is érint az az üzemszünet, amely az úgynevezett KAF vízvezetéken végzendő munkálatok miatt  tart ma reggeltől várhatóan délig a a Béke városrészben. Lista a hajtás után.