Dunaújváros Hetilap

Klímavédelmi akcióterv – a zöld Dunaújvárosért

2019. december 20. (péntek) 15:55 - Öcaline

Klímavédelmi akcióterv létrehozását jelentette be Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester a napokban tartott tájékoztatóján a Városházán – a tét és a cél a környezettudatos magatartás erősítése, a környezetvédelmi célú programok, beruházások támogatása.

Mielőtt a részletekre térnénk, jöjjön néhány valóban döbbenetes adata: az alpolgármester a tájékoztatón kiemelte, szeretett városunk jelentős tételekkel terheli a környezetet – a 2017-es adatok szerint egy év alatt  1691 tonna kén-dioxidot, 21 ezer 632 tonna szén-monoxidot, emellett 2 ezer tonnánál több nitrogén-oxid gázt bocsátott a légtérbe. Szintén hatalmas, közel mint 1,2 millió tonnás a szén-dioxid kibocsátás, valamint 369 tonna szilárd porral és 87 tonna egyéb légszennyező anyaggal terhelte a város a környezetet. Az elszomorító adatok ismertetése kapcsán Szabó Zsolt megjegyezte, hogy a szén-monoxid- és a szén-dioxid-kibocsátás mértéke folyamatos emelkedést mutat.
Az alpolgármester nyomatékosította: az új városvezetés fontos feladatának tekinti a klímaváltozás elleni küzdelmet, ezért komplex klímavédelmi akcióterv kidolgozását tervezik. 
Szűkebb pátrián iparváros-jellegéből fakadóan különösen kitett a klímaváltozásnak, emelte ki Szabó Zsolt, aki szerint éppen ezért van szükség ara, hogy az önkormányzat a jövőben minden városfejlesztési intézkedés során kiemelt figyelmet fordítson a környezet védelmére. A stratégiai célok elérése érdekében minden energiatakarékos, energiahatékony, hulladékszegény, klímabarát megoldás előnyt élvez – emellett kiemelt figyelmet szentelnek a város zöldfelületeinek növelésére.

A cél a "zöld Dunaújváros" megteremtése – amely érdekében támogatni fogják a környezettudatos gondolkodást segítő programokat is.

(Archív képünk illusztráció)
 

A rovat további hírei: Közélet

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.

Rendkívüli közgyűlést tartanak

Rendkívüli közgyűlést tartanak

2020. augusztus 03. (hétfő)

Összesen tizennyolc napirendi pont szerepel a keddi, rendkívüli közgyűlés programjában: ebből tizenhat esetében nyilvános, kettő pontnál pedig zártkörű szavazáson döntenek majd az önkormányzati képviselők.