Könnyedén tovább!

2019. december 3. (kedd) 20:30 - spigott

Már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás sorsát a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata az SZC Futsal Club elleni kupamérkőzésen.

Bábolnán, az SZC Futsal Club ellen lépett pályára kedden este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa második fordulójában. Ugyan a mieink több játékosukat, így két gólvágójukat, Pál Patrikot és Horváth Benedeket is nélkülözték, így is esélyesként várták a találkozót az NB II Nyugati Csoportjának kilencedik helyezettje ellen.

Ott volt viszont a csapatban Dorogi Benjamin, aki már a 4. percben előnyhöz juttatta a dunaújvárosiakat, s mikor a 7. percben Németh László is bevette a hazai kaput, már muszáj volt időt kérnie a vendéglátóknak (0-2). A folytatásban Zobák Csaba veszélyeztette kétszer is a dunaújvárosi kaput, ám a következő találatot ismét a mieink jegyezték, s bár Szeghy pazar lövése után Zobák végre gólra váltotta újabb helyzetét, postafordultával jött a válasz, s Fridrich a 14. percben visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (1-4). Ekkor már sorozatban dolgozta ki a ziccereket a Dunaferr, s mivel ezekből Klacsák egyet gólra is váltott még a szünet előtt, így a pihenőre magabiztos, 5-1-es vezetéssel vonulhatott együttesünk.

Kép: DO-archív

Ilyen előzmények után túl sok izgalmat nem ígért a második felvonás, ám ezzel együtt is oda kellett figyelnie a mieinknek, nehogy a házigazdák visszajöjjenek a meccsbe. Erről Faragó gondoskodott, s a 22. percben egy szép csel után végleg el is döntötte a mérkőzést, így innentől kezdve már csak az lehetett a kérdéses, hogy milyen arányban nyeri a meccset együttesünk (1-6). A hazaiak becsületére váljék, hogy így sem adták fel a harcot, s a félidő derekán Mógor találatával szépítettek is, ám hiába álltak át ezt követően öt a négy elleni játékra, Sáhó egy üres kapura szerzett góllal bosszulta meg ezt (2-7). A hajrában már minden játékosának lehetőséget adott Fehér Zsolt vezetőedző, s ugyan a 37. percben a hazai Varga László is betalált, az utolsó szó joga Klacsáké volt, aki kialakította a 8-3-as dunaújvárosi győzelmet jelentő végeredményt, amivel a mieink magabiztosan jutottak tovább a Magyar Kupa harmadik fordulójába.

SZC Futsal Club – Dunaferr DUE Dutrade FC 3-8 (1-5)

SZC Futsal Club: Szabó – Járóka, Németh F., Pinczés, Varga. Csere: Kovács, Árbik, Mógor, Zobák, Nagypál. Technikai vezető: Nyári Ádám.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Dorogi, Klacsák, Fridrich, Sáhó. Csere: Cseresnyés, Gergely (kapusok), Németh P., Szeghy, Faragó, Danó, Schnierer, Csányi, Németh L. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

2020. augusztus 07. (péntek)

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra medencébe ugrik az olimpiai bajnok legendákból álló Millennium Masters gálacsapat.

Gólzáporos siker Érden

Gólzáporos siker Érden

2020. augusztus 07. (péntek)

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is sima, nyolcgólos győzelmet aratott érdi felkészülési mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának.

Magyarországon is lehetnek európai kupaselejtezők

Magyarországon is lehetnek európai kupaselejtezők

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felajánlotta segítségét az európai szövetségnek (UEFA) azért, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is zökkenőmentesen tudják lebonyolítani a nemzetközi kupasorozatok selejtezőit.

Könnyed siker az edzőmeccsen

Könnyed siker az edzőmeccsen

2020. augusztus 07. (péntek)

A Tolna elleni hazai mérkőzéssel zárta le fizikai felkészülését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A vártnál simább győzelem

A vártnál simább győzelem

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Csak az első negyedben tudta tartani a lépést a III. ker. TVE gárdája a dunaújvárosi vízilabdázókkal a két gárda ma délutáni kupamérkőzésén.

Rekordszámú jelentkező a Hervis Balaton-átevezésre

Rekordszámú jelentkező a Hervis Balaton-átevezésre

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Rekordot jelentő, több mint 2000 nevezés érkezett eddig a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre.