Könnyedén tovább!

2019. december 3. (kedd) 20:30 - spigott

Már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás sorsát a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata az SZC Futsal Club elleni kupamérkőzésen.

Bábolnán, az SZC Futsal Club ellen lépett pályára kedden este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa második fordulójában. Ugyan a mieink több játékosukat, így két gólvágójukat, Pál Patrikot és Horváth Benedeket is nélkülözték, így is esélyesként várták a találkozót az NB II Nyugati Csoportjának kilencedik helyezettje ellen.

Ott volt viszont a csapatban Dorogi Benjamin, aki már a 4. percben előnyhöz juttatta a dunaújvárosiakat, s mikor a 7. percben Németh László is bevette a hazai kaput, már muszáj volt időt kérnie a vendéglátóknak (0-2). A folytatásban Zobák Csaba veszélyeztette kétszer is a dunaújvárosi kaput, ám a következő találatot ismét a mieink jegyezték, s bár Szeghy pazar lövése után Zobák végre gólra váltotta újabb helyzetét, postafordultával jött a válasz, s Fridrich a 14. percben visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (1-4). Ekkor már sorozatban dolgozta ki a ziccereket a Dunaferr, s mivel ezekből Klacsák egyet gólra is váltott még a szünet előtt, így a pihenőre magabiztos, 5-1-es vezetéssel vonulhatott együttesünk.

Kép: DO-archív

Ilyen előzmények után túl sok izgalmat nem ígért a második felvonás, ám ezzel együtt is oda kellett figyelnie a mieinknek, nehogy a házigazdák visszajöjjenek a meccsbe. Erről Faragó gondoskodott, s a 22. percben egy szép csel után végleg el is döntötte a mérkőzést, így innentől kezdve már csak az lehetett a kérdéses, hogy milyen arányban nyeri a meccset együttesünk (1-6). A hazaiak becsületére váljék, hogy így sem adták fel a harcot, s a félidő derekán Mógor találatával szépítettek is, ám hiába álltak át ezt követően öt a négy elleni játékra, Sáhó egy üres kapura szerzett góllal bosszulta meg ezt (2-7). A hajrában már minden játékosának lehetőséget adott Fehér Zsolt vezetőedző, s ugyan a 37. percben a hazai Varga László is betalált, az utolsó szó joga Klacsáké volt, aki kialakította a 8-3-as dunaújvárosi győzelmet jelentő végeredményt, amivel a mieink magabiztosan jutottak tovább a Magyar Kupa harmadik fordulójába.

SZC Futsal Club – Dunaferr DUE Dutrade FC 3-8 (1-5)

SZC Futsal Club: Szabó – Járóka, Németh F., Pinczés, Varga. Csere: Kovács, Árbik, Mógor, Zobák, Nagypál. Technikai vezető: Nyári Ádám.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Dorogi, Klacsák, Fridrich, Sáhó. Csere: Cseresnyés, Gergely (kapusok), Németh P., Szeghy, Faragó, Danó, Schnierer, Csányi, Németh L. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Kassai öröm Dunaújvárosban!

Kassai öröm Dunaújvárosban!

2019. december 08. (vasárnap)

Minden meccsét megnyerve hódította el a Santa Claus Kupa első helyét a Kassa U10-es jégkorong csapata.

Biztos siker idegenben

Biztos siker idegenben

2019. december 08. (vasárnap)

Szettveszteség nélkül aratott győzelmet a székesfehérvári bajnoki mérkőzésén a Dunaferr SE röplabda csapata.

Kupagyőztes a DUE-Maarsk Graphics!

Kupagyőztes a DUE-Maarsk Graphics!

2019. december 08. (vasárnap)

Heroikus küzdelemben, ötméteresekkel aratott 13-12-es győzelmet az UVSE elleni Magyar Kupa fináléban a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata!

Látogatás a sereghajtónál

Látogatás a sereghajtónál

2019. december 08. (vasárnap)

A megyeszékhelyen folytatja a bajnoki küzdelmeket ma délután négy órától a Dunaferr SE röplabda csapata.

Végül sima vereség

Végül sima vereség

2019. december 07. (szombat)

A hajrában esett szét teljesen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata Gyergyószentmiklóson, így nem kerülhette el az újabb vereséget.

Kupadöntős egyetemisták!

Kupadöntős egyetemisták!

2019. december 07. (szombat)

A Szentes elleni sima győzelemmel jutott be a Magyar Kupa fináléjába a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely vasárnap a címvédő UVSE ellen játszhat az aranyéremért.

Segítség a kórháznak

Segítség a kórháznak

2019. december 07. (szombat)

A Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályának rendeznek gyűjtést a szervezők a 2020-as Carissa Kupán.