Könnyedén tovább!

spigott - 2019. december 3. 20:30

Már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás sorsát a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata az SZC Futsal Club elleni kupamérkőzésen.

Bábolnán, az SZC Futsal Club ellen lépett pályára kedden este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa második fordulójában. Ugyan a mieink több játékosukat, így két gólvágójukat, Pál Patrikot és Horváth Benedeket is nélkülözték, így is esélyesként várták a találkozót az NB II Nyugati Csoportjának kilencedik helyezettje ellen.

Ott volt viszont a csapatban Dorogi Benjamin, aki már a 4. percben előnyhöz juttatta a dunaújvárosiakat, s mikor a 7. percben Németh László is bevette a hazai kaput, már muszáj volt időt kérnie a vendéglátóknak (0-2). A folytatásban Zobák Csaba veszélyeztette kétszer is a dunaújvárosi kaput, ám a következő találatot ismét a mieink jegyezték, s bár Szeghy pazar lövése után Zobák végre gólra váltotta újabb helyzetét, postafordultával jött a válasz, s Fridrich a 14. percben visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (1-4). Ekkor már sorozatban dolgozta ki a ziccereket a Dunaferr, s mivel ezekből Klacsák egyet gólra is váltott még a szünet előtt, így a pihenőre magabiztos, 5-1-es vezetéssel vonulhatott együttesünk.

Kép: DO-archív

Ilyen előzmények után túl sok izgalmat nem ígért a második felvonás, ám ezzel együtt is oda kellett figyelnie a mieinknek, nehogy a házigazdák visszajöjjenek a meccsbe. Erről Faragó gondoskodott, s a 22. percben egy szép csel után végleg el is döntötte a mérkőzést, így innentől kezdve már csak az lehetett a kérdéses, hogy milyen arányban nyeri a meccset együttesünk (1-6). A hazaiak becsületére váljék, hogy így sem adták fel a harcot, s a félidő derekán Mógor találatával szépítettek is, ám hiába álltak át ezt követően öt a négy elleni játékra, Sáhó egy üres kapura szerzett góllal bosszulta meg ezt (2-7). A hajrában már minden játékosának lehetőséget adott Fehér Zsolt vezetőedző, s ugyan a 37. percben a hazai Varga László is betalált, az utolsó szó joga Klacsáké volt, aki kialakította a 8-3-as dunaújvárosi győzelmet jelentő végeredményt, amivel a mieink magabiztosan jutottak tovább a Magyar Kupa harmadik fordulójába.

SZC Futsal Club – Dunaferr DUE Dutrade FC 3-8 (1-5)

SZC Futsal Club: Szabó – Járóka, Németh F., Pinczés, Varga. Csere: Kovács, Árbik, Mógor, Zobák, Nagypál. Technikai vezető: Nyári Ádám.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Dorogi, Klacsák, Fridrich, Sáhó. Csere: Cseresnyés, Gergely (kapusok), Németh P., Szeghy, Faragó, Danó, Schnierer, Csányi, Németh L. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.