Könnyedén tovább!

2019. december 3. (kedd) 20:30 - spigott

Már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás sorsát a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata az SZC Futsal Club elleni kupamérkőzésen.

Bábolnán, az SZC Futsal Club ellen lépett pályára kedden este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Magyar Kupa második fordulójában. Ugyan a mieink több játékosukat, így két gólvágójukat, Pál Patrikot és Horváth Benedeket is nélkülözték, így is esélyesként várták a találkozót az NB II Nyugati Csoportjának kilencedik helyezettje ellen.

Ott volt viszont a csapatban Dorogi Benjamin, aki már a 4. percben előnyhöz juttatta a dunaújvárosiakat, s mikor a 7. percben Németh László is bevette a hazai kaput, már muszáj volt időt kérnie a vendéglátóknak (0-2). A folytatásban Zobák Csaba veszélyeztette kétszer is a dunaújvárosi kaput, ám a következő találatot ismét a mieink jegyezték, s bár Szeghy pazar lövése után Zobák végre gólra váltotta újabb helyzetét, postafordultával jött a válasz, s Fridrich a 14. percben visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (1-4). Ekkor már sorozatban dolgozta ki a ziccereket a Dunaferr, s mivel ezekből Klacsák egyet gólra is váltott még a szünet előtt, így a pihenőre magabiztos, 5-1-es vezetéssel vonulhatott együttesünk.

Kép: DO-archív

Ilyen előzmények után túl sok izgalmat nem ígért a második felvonás, ám ezzel együtt is oda kellett figyelnie a mieinknek, nehogy a házigazdák visszajöjjenek a meccsbe. Erről Faragó gondoskodott, s a 22. percben egy szép csel után végleg el is döntötte a mérkőzést, így innentől kezdve már csak az lehetett a kérdéses, hogy milyen arányban nyeri a meccset együttesünk (1-6). A hazaiak becsületére váljék, hogy így sem adták fel a harcot, s a félidő derekán Mógor találatával szépítettek is, ám hiába álltak át ezt követően öt a négy elleni játékra, Sáhó egy üres kapura szerzett góllal bosszulta meg ezt (2-7). A hajrában már minden játékosának lehetőséget adott Fehér Zsolt vezetőedző, s ugyan a 37. percben a hazai Varga László is betalált, az utolsó szó joga Klacsáké volt, aki kialakította a 8-3-as dunaújvárosi győzelmet jelentő végeredményt, amivel a mieink magabiztosan jutottak tovább a Magyar Kupa harmadik fordulójába.

SZC Futsal Club – Dunaferr DUE Dutrade FC 3-8 (1-5)

SZC Futsal Club: Szabó – Járóka, Németh F., Pinczés, Varga. Csere: Kovács, Árbik, Mógor, Zobák, Nagypál. Technikai vezető: Nyári Ádám.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Dorogi, Klacsák, Fridrich, Sáhó. Csere: Cseresnyés, Gergely (kapusok), Németh P., Szeghy, Faragó, Danó, Schnierer, Csányi, Németh L. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

2020. január 17. (péntek)

A görögök ellen sem hibázott a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

Csak támadásban ment a Kohásznak!

Csak támadásban ment a Kohásznak!

2020. január 17. (péntek)

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett 36-35-ös vereséget a Vác elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Folytatódik a hagyomány

Folytatódik a hagyomány

2020. január 17. (péntek)

Kilenc együttes számára rendeznek szombaton női és férfi kézilabda tornát az Arany iskola tornatermében.

A Vác következik!

A Vác következik!

2020. január 16. (csütörtök)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára a Vác elleni szekszárdi rangadón.

Előnyben a Haladás

Előnyben a Haladás

2020. január 16. (csütörtök)

Kétgólos hátrányból várhatja a Magyar Kupa negyeddöntőjének hazai visszavágóját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

2020. január 15. (szerda)

Gólokban gazdag mérkőzésen aratott győzelmet a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszának utolsó fordulójában.

Új edző az Acélbikák élén

Új edző az Acélbikák élén

2020. január 15. (szerda)

Az 51 éves kanadai David Leger a 2014/2015-ös szezon után tér vissza jégkorongozóinkhoz.