Kupadöntős egyetemisták!

spigott - 2019. december 7. 16:49

A Szentes elleni sima győzelemmel jutott be a Magyar Kupa fináléjába a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely vasárnap a címvédő UVSE ellen játszhat az aranyéremért.

A Magyar Kupa elődöntőjében ugrott a fővárosi Komjádi uszoda medencéjébe szombaton délután háromnegyed négytől a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mivel a sorozat első elődöntőében az UVSE 11-8-ra legyőzte a Ferencvárost, ezért a mieink Szentes elleni találkozóján az volt tét, hogy ki lesz a címvédő ellenfele vasárnap délutáni kupadöntőben.
Az esélyesnek a hazai vizeken még veretlen Mihók-csapat számított, mely jobban is kezdte vetélytársánál a meccset, mert Kiss Alexandra előbb ötméterest védett, majd Mahieu és Vályi vette be a szentesi kaput, pillanatok alatt kétgólos előnybe hozva ezzel együttesünket. Nem sokáig örülhettünk azonban ennek, mert Kádár gyorsan szépített, majd Gurisatti góljára Dömsödi válaszolt, ráadásul Kiss Alexandra sérülése miatt Mihók Attilának már az 5. percben kapust kellett cserélnie (3-2). A holland hálóőr jól szállt be a meccsbe, a hátralévő időben nem kapott gólt, miközben a túloldalon Vályi még egyszer megvillant, így az első szünetre 4-2-es vezetéssel vonulgattak az egyetemisták.

Gurisatti Gréta hat gólt lőtt az elődöntőben! (Kép: DO-archív)

A második negyed elején előbb Mahieu, majd Gursiatti tudott duplázni, így 6-2-re meglépett ellenfelétől együttesünk, mely a folytatásban is nagyon jó védekezéssel őrizte kapuját, így a szentesiek bármivel próbálkoztak, nem tudtak közelebb kerülni. A játékrész hajrájában Horváth Brigitta is feliratkozott a góllövő listára, majd Gurisatti büntetőből volt eredményes, így a félidei pihenőhöz érve már eldőlni látszott az összecsapás (8-2).

Hiába a tetemes előny, a mieink a fordulás után sem dőltek hátra, s Gurisatti bombagólja után már héttel vezettek. A védekezés azért valamelyest lazább lett, s ezt két góllal "büntette" a Szentes, ám Gurisatti ellen továbbra sem volt ellenszere az ellenfélnek, így az utolsó negyed előtt már csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a mérkőzést együttesünk (11-4). Az utolsó negyed érthetően már nem hozott túl sok izgalmat, gólokban viszont nem volt hiány, mert a Szentes és a mieink is három-három alkalommal találtak kapuba, így Mihók Attila tanítványai végül nagyon sima, 14-7-es sikerrel jutottak be a Magyar Kupa döntőjébe, ahol vasárnap délután fél háromtól a címvédő UVSE ellen ugranak majd medencébe.

DUE-Maarsk Graphics – Hungerit Szentes 14-7 (4-2, 4-0, 3-2, 3-3)

DUE-Maarsk Graphics: Kiss – Brezovszki, Gurisatti 6, Mahieu 4, Garda, Ziegler 1, Vályi 2. Csere: Aarts (kapus), Szabó, Huszti, Sajben, Horváth 1, Szellák. Vezetőedző: Mihók Attila.

Hungerit Szentes: Füsti – Varga, Bocskay, Jackovich 3, Kádár 1, Kudella, Kövér-Kis. Csere: Dömsödi 1, Mácsai 1, Rui, Tóth 1. Vezetőedző: Komlósi Péter.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.