Kupagyőztes a DUE-Maarsk Graphics!

spigott - 2019. december 8. 15:47

Heroikus küzdelemben, ötméteresekkel aratott 13-12-es győzelmet az UVSE elleni Magyar Kupa fináléban a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata!

A Hungerit Szentes elleni szombati 14-7-es siker után ma már a Magyar Kupa fináléjában ugrott a fővárosi Komájdi uszoda medencéjébe a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Ugyan az idei szezonban a mieink még nem veszítettek meccset a hazai mezőnyben, mégis a címvédő UVSE számított a kupadöntő esélyesének, ám ez nem jelentette azt, hogy Mihók Attila tanítványai ne az aranyérmet megcélozva vágtak volna neki a naptári év utolsó tétmeccsének.

Az elszántsággal tehát nem volt probléma, s a kezdésre sem lehetett panasz, mert Gurisatti Gréta már a második dunaújvárosi támadásból kipókhálózta a bal felsőt, majd két kivédekezett emberhátrányt követően ismét ő volt eredményes, s már a 3. percben két góllal vezettek a mieink (0-2). A kapuban Aarts parádézott, ziccereket és még egy ötméterest is védeni tudott, ezért is volt kicsit bosszantó, hogy a 6. percben Gurisatti büntetőjét Gangl hárította. Újabb találat azonban már nem született az első negyedben, így a szünetre kétgólos dunaújvárosi előnnyel vonultak a felek.

A második negyed elején Garda Krisztina nem hibázott ötméteresből, majd Aarts mutatta be ötödik óriási bravúrját Keszthelyi lövésénél (0-3). A 11. percben megtörte hosszú gólcsendjét a fővárosi alakulat, melyből a csapatkapitány, Szücs Gabriella volt eredményes, de Garda egy újabb sikeres ötméteressel visszaállította a mieink háromgólos vezetését (1-4). Aarts újabb védése után Mahieu fokozta az egyetemistákért szorítók örömét, s bár Kisteleki emberelőnyből megszerezte az UVSE második találatát is, Garda az utolsó előtti percben szinte a félpályáról lőtt bombagólt, s már 6-2-re vezetett a Mihók-csapat. A címvédő sorozatban kapta az emberelőnyöket, (a mérkőzés felénél 10-2 volt az arány), s Parkes révén feljebb is kapaszkodott, de a félidei pihenőnél még mindig három góllal, 6-3-ra vezetett együttesünk.

A térfélcsere után az UVSE kezdett jobban, mely egy kivédekezett emberhátrány után megszerezte negyedik fóros gólját is, de Ziegler is jókor villant, s visszaállította a két gárda közti félidei különbséget, majd amikor Vályi Vanda is sikerrel vitt végig egy megúszást, ismét néggyel vezetett a DUE (4-8). Ezzel együtt sem nyugodhattunk meg, mert a fővárosiak továbbra is ipari mennyiségben kapták az előnyöket, melyekből megszerezték ötödik és hatodik találatukat is, így a 21. perchez érve újra nyílt lett a meccs (6-8). Garda Krisztina óriási magabiztossággal lőtte be azonban újabb büntetőjét, s mivel a hátralévő időben Aarts és a védelem is remekelt, így a záró felvonásnak 9-6-os vezetéssel vágott neki csapatunk.

Képek forrása: MTI (Czagány Balázs felvételei)

A mérkőzés persze továbbra sem dőlt el, mert, ha van csapat, amelyik képes visszajönni háromgólos hátrányból, az a címvédő, mely Kisteleki emberelőnyös góljával hamar csökkentette is hátrányát (7-9). A rengeteg kiállítás miatt ráadásul Garda Krisztina és Vályi Vanda is kipontozódott, így két kulcsembere nélkül kellett befejeznie a meccset az egyetemistáknak. Nagyon nehéz percek vártak tehát a mieinkre, főleg úgy, hogy két perccel a lefújás előtt Keszthelyi is bevette Aarts kapuját, amivel ténylegesen visszajött a meccsbe a fővárosi alakulat (8-9). A hajrában sajnos Gurisatti, Horváth és Huszti is kipontozódott, s mivel a fővárosiak 24. (!) emberfórjából Faragó nem hibázott, így fél perccel a meccs vége előtt kiegyenlített az UVSE (9-9).

Jöhettek tehát az ötméteresek, melyekből a kipontozódott játékosokra sajnos nem számíthattak a mieink, így a fiataloknak kellett szembe nézniük a válogatott Gangl Edinával. A szétlövés első párjában Keszthelyi és Brezovszki is betalált, a másodikban Kisteleki és Sajben sem hibázott, a harmadikban viszont Faragó hibázott, Szabó viszont nem, így nálunk volt a helyzeti előny. A negyedik párban Mucsy és Szellák talált be, az ötödikben azonban Antal a kapufára vágta a labdát, így a mieink óriási bravúrt bemutatva arattak végül 13-12-es győzelmet, s gyűjtötték be az idei Magyar Kupa első helyét.

UVSE-Hunguest Hotels – DUE-Maarsk Graphics 12-13 (0-2, 3-4, 3-3, 3-0, 3-4) – ötméteresek után

UVSE: Gangl – Antal, Kisteleki 4, Szücs 1, Keszthelyi 3, Parkes 1, Rybanska. Csere: Maczkó (kapus), Valentin, Baksa, Mucsy 1, Faragó 2., Telek. Vezetőedző: Benczúr Márton.

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Gurisatti 2, Horváth, Mahieu 1, Garda 4, Ziegler 1, Vályi V. 1. Csere: Brezovszki 1, Sajben 1, Szabó 1, Huszti, Szellák 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.