Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 9. (hétfő) 17:59 - doszerk

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Mint az a szervezők sajtóközleményéből kiderült, a részvételi jegyek árából befolyt összeggel a Rácalmási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakemberei segítségével kiválasztott helyi család mindennapjait teszik könnyebbé a jószívű sportemberek. A rendezvény ötletgazdája Medveczky Anna, a sportközösség vezetője és edzője volt, aki elmesélte, hogy az elképzelés már korábban megfogalmazódott benne, viszont idén érezte először, hogy van már olyan stabil a csapat, ismerik őket annyira a környéken, hogy a kezdeményezésnek valóban legyen értelme.

- Hiszünk abban, hogy a közösségnek ereje van és a sport összeköt. Amikor pedig ennyien gondoljuk ezt így, akkor ott tenni kell valami olyat, ami túlnő rajtunk, ami már nem csak rólunk szól – mondta el Anna.

- Mit illik tudni a Rácalmás Boot Camp történetéről?

- Az RBC létrehozásának alapkoncepciója az volt, hogy magas szakmai színvonalú, minőségi mozgáslehetőséget, célt, sikerélményt, kalandot, vidámságot hozzon az átlagemberek mindennapjaiba. Mára egy összetartó, stabil közösség alakult ki, sok-sok szabadidős, családi és sportprogrammal, versenyekkel, workshopokkal, edzőtáborokkal. Egyre több, az egészséges életmódhoz kapcsolódó szolgáltatást kínálunk, a prehabilitációs edzésektől kezdve a természetes emberi mozgásminták újra tanításán át a táplálkozási tanácsadásig. Magasan képzett szakmai csapatunkban már megtalálható dietetikus, gyógymasszőr és gyógytornász is, így több irányból támogatott, komplett életmód-programokkal tudjuk segíteni a hozzánk fordulókat. Tervekből pedig nincs hiány, nagy dolgokkal készülünk az elkövetkezőkben is!

- Miben különleges ez az edzésforma és ez a közösség?

- Hogy különleges-e azt nem tudom, inkább arra törekszünk, hogy hasznos legyen. Igyekszünk szembe menni a mai világgal, gyakran vannak a megszokottól eltérő, különlegesnek is mondható programjaink. Az edzésmunka mellett játszunk, nevetünk, versenyzünk is. Hol egymással, hol önmagunkkal, néha pedig tetőtől talpig sárosan megyünk haza. Az a célom, hogy a mindig legyen valami meglepetés, valami kihívás a mindennapjainkban, ami legalább abban az egy órában tényleg kiemeli a csapattagokat a mindennapi feladatokból, gondokból.

Képek forrása: RBC

- Hogyan épült fel a jótékonysági edzés programja, kik segítettek a megvalósításban?

- A szervezésre igazából teljesen önállóan, önerőből készültünk az elején, aztán ahogy haladtunk előre, kérés nélkül érkeztek a különböző felajánlások. A Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok biztosította a fantasztikus helyszínt, a gyönyörű fotókat a Zsedrovits Enikőnek köszönhetjük és számos felajánlást kaptunk magánszemélyektől, melyeket a rendezvényen sorsoltunk ki a résztvevők között. Az edzésen résztvevők létszámát 50 főben maximalizáltam, ez igazából néhány nap alatt meg is telt. Igaz, hogy ennek nagy része az RBC tagjaiból került ki, alig maradt pár hely külsősöknek, ami megint csak a csapat összetartását jelzi.

- Milyen további akciókat terveztek a jövőben?

- Mindenképpen szeretnénk folytatni, amit az idei évben elkezdtünk, a hétköznapi edzéseink mellett egy-egy nagyobb volumenű, mindenki számára nyitott programot 2020-ban is szervezünk. A jótékonysági eseményt is megismételjük november 15-én, emellett pedig edzéssel összekötött tematikus programokkal és sok meglepetéssel készülünk, nagy terveink vannak!

A rovat további hírei: Sport

Bravúros győzelem Csíkszeredán

Bravúros győzelem Csíkszeredán

2020. február 18. (kedd)

Taktikus játékkal, Dansereau mesterhármasával aratott 4-2-es sikert a Csíkszereda vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely remek győzelmének köszönhetően a második helyen zárta a felsőház küzdelmeit.

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

2020. február 18. (kedd)

György László és Imre Vilmos is távozik a szezon végén a DKKA csapatától, mely már megkezdte a tárgyalásokat a jövő évi kerettel és a leendő vezetőedző személyével kapcsolatban.

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

2020. február 18. (kedd)

Három dunaújvárosi játékossal a keretében kezdte meg felkészülését a trieszti olimpiai selejtezőre a magyar női vízilabda válogatott.

Hatalmas megtiszteltetés

Hatalmas megtiszteltetés

2020. február 18. (kedd)

A Nemzeti Versenysport Szövetség is díjazta a Dragon Steel SE sárkányhajósait a thaiföldi Nemzeti Világbajnokságon elért remek eredményeiért.

Győzelemmel zárt a Dunaferr

Győzelemmel zárt a Dunaferr

2020. február 17. (hétfő)

A Rubeola FC elleni 5-2-es hazai sikerrel fejezte be a bajnoki alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Előzött a Brassó

Előzött a Brassó

2020. február 17. (hétfő)

Hiába küzdött nagyot, az első harmadban összeszedett nagy hátrányát nem tudta ledolgozni, így kikapott Brassóban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rangadót nyertek az egyetemisták

Rangadót nyertek az egyetemisták

2020. február 17. (hétfő)

A DUE DSE NB II-es asztalitenisz csapata házi rangadót nyert, míg az NB III-as együttes Veszprémben örülhetett kiütéses győzelemnek.