Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 9. (hétfő) 17:59 - doszerk

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Mint az a szervezők sajtóközleményéből kiderült, a részvételi jegyek árából befolyt összeggel a Rácalmási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakemberei segítségével kiválasztott helyi család mindennapjait teszik könnyebbé a jószívű sportemberek. A rendezvény ötletgazdája Medveczky Anna, a sportközösség vezetője és edzője volt, aki elmesélte, hogy az elképzelés már korábban megfogalmazódott benne, viszont idén érezte először, hogy van már olyan stabil a csapat, ismerik őket annyira a környéken, hogy a kezdeményezésnek valóban legyen értelme.

- Hiszünk abban, hogy a közösségnek ereje van és a sport összeköt. Amikor pedig ennyien gondoljuk ezt így, akkor ott tenni kell valami olyat, ami túlnő rajtunk, ami már nem csak rólunk szól – mondta el Anna.

- Mit illik tudni a Rácalmás Boot Camp történetéről?

- Az RBC létrehozásának alapkoncepciója az volt, hogy magas szakmai színvonalú, minőségi mozgáslehetőséget, célt, sikerélményt, kalandot, vidámságot hozzon az átlagemberek mindennapjaiba. Mára egy összetartó, stabil közösség alakult ki, sok-sok szabadidős, családi és sportprogrammal, versenyekkel, workshopokkal, edzőtáborokkal. Egyre több, az egészséges életmódhoz kapcsolódó szolgáltatást kínálunk, a prehabilitációs edzésektől kezdve a természetes emberi mozgásminták újra tanításán át a táplálkozási tanácsadásig. Magasan képzett szakmai csapatunkban már megtalálható dietetikus, gyógymasszőr és gyógytornász is, így több irányból támogatott, komplett életmód-programokkal tudjuk segíteni a hozzánk fordulókat. Tervekből pedig nincs hiány, nagy dolgokkal készülünk az elkövetkezőkben is!

- Miben különleges ez az edzésforma és ez a közösség?

- Hogy különleges-e azt nem tudom, inkább arra törekszünk, hogy hasznos legyen. Igyekszünk szembe menni a mai világgal, gyakran vannak a megszokottól eltérő, különlegesnek is mondható programjaink. Az edzésmunka mellett játszunk, nevetünk, versenyzünk is. Hol egymással, hol önmagunkkal, néha pedig tetőtől talpig sárosan megyünk haza. Az a célom, hogy a mindig legyen valami meglepetés, valami kihívás a mindennapjainkban, ami legalább abban az egy órában tényleg kiemeli a csapattagokat a mindennapi feladatokból, gondokból.

Képek forrása: RBC

- Hogyan épült fel a jótékonysági edzés programja, kik segítettek a megvalósításban?

- A szervezésre igazából teljesen önállóan, önerőből készültünk az elején, aztán ahogy haladtunk előre, kérés nélkül érkeztek a különböző felajánlások. A Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok biztosította a fantasztikus helyszínt, a gyönyörű fotókat a Zsedrovits Enikőnek köszönhetjük és számos felajánlást kaptunk magánszemélyektől, melyeket a rendezvényen sorsoltunk ki a résztvevők között. Az edzésen résztvevők létszámát 50 főben maximalizáltam, ez igazából néhány nap alatt meg is telt. Igaz, hogy ennek nagy része az RBC tagjaiból került ki, alig maradt pár hely külsősöknek, ami megint csak a csapat összetartását jelzi.

- Milyen további akciókat terveztek a jövőben?

- Mindenképpen szeretnénk folytatni, amit az idei évben elkezdtünk, a hétköznapi edzéseink mellett egy-egy nagyobb volumenű, mindenki számára nyitott programot 2020-ban is szervezünk. A jótékonysági eseményt is megismételjük november 15-én, emellett pedig edzéssel összekötött tematikus programokkal és sok meglepetéssel készülünk, nagy terveink vannak!

A rovat további hírei: Sport

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

2020. szeptember 29. (kedd)

Kijelölte a magyar labdarúgó válogatott keretét a soron következő októberi mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hazai mezőnnyel terveznek!

Hazai mezőnnyel terveznek!

2020. szeptember 29. (kedd)

Idén csak magyar csapatok részvételével rendezik meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás jégkorong tornáját Dunaújvárosban.

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

2020. szeptember 28. (hétfő)

Az olimpiai fáklyafutás rajtjára a jövő évi tokiói nyári játékok előtt március 25-én kerül sor Fukusima prefektúrában - tudatta honlapján a japán szervezőbizottság hétfőn.

Vereséggel kezdtek a Gorillák

Vereséggel kezdtek a Gorillák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Hiába volt három és fél negyeden át esélye a győzelemre is, végül kikapott idei első bajnoki mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Bíró Attila: a motiváció fenntartása volt a legfontosabb

Bíró Attila: a motiváció fenntartása volt a legfontosabb

2020. szeptember 28. (hétfő)

A motiváció fenntartása és a közös cél erősítése volt a legfontosabb a magyar női vízilabda-válogatott múlt heti összetartásán, hétfőtől péntekig Egerben.

Mindenből jutott az utánpótlásnak

Mindenből jutott az utánpótlásnak

2020. szeptember 28. (hétfő)

Két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel zárták hétvégi bajnoki találkozóikat a Dunaújváros PASE utánpótlás korú labdarúgói.

Wladár Sándor maradt a Magyar Úszó Szövetség elnöke

Wladár Sándor maradt a Magyar Úszó Szövetség elnöke

2020. szeptember 28. (hétfő)

Wladár Sándor marad 2025-ig a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke.