Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 9. (hétfő) 17:59 - doszerk

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Mint az a szervezők sajtóközleményéből kiderült, a részvételi jegyek árából befolyt összeggel a Rácalmási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakemberei segítségével kiválasztott helyi család mindennapjait teszik könnyebbé a jószívű sportemberek. A rendezvény ötletgazdája Medveczky Anna, a sportközösség vezetője és edzője volt, aki elmesélte, hogy az elképzelés már korábban megfogalmazódott benne, viszont idén érezte először, hogy van már olyan stabil a csapat, ismerik őket annyira a környéken, hogy a kezdeményezésnek valóban legyen értelme.

- Hiszünk abban, hogy a közösségnek ereje van és a sport összeköt. Amikor pedig ennyien gondoljuk ezt így, akkor ott tenni kell valami olyat, ami túlnő rajtunk, ami már nem csak rólunk szól – mondta el Anna.

- Mit illik tudni a Rácalmás Boot Camp történetéről?

- Az RBC létrehozásának alapkoncepciója az volt, hogy magas szakmai színvonalú, minőségi mozgáslehetőséget, célt, sikerélményt, kalandot, vidámságot hozzon az átlagemberek mindennapjaiba. Mára egy összetartó, stabil közösség alakult ki, sok-sok szabadidős, családi és sportprogrammal, versenyekkel, workshopokkal, edzőtáborokkal. Egyre több, az egészséges életmódhoz kapcsolódó szolgáltatást kínálunk, a prehabilitációs edzésektől kezdve a természetes emberi mozgásminták újra tanításán át a táplálkozási tanácsadásig. Magasan képzett szakmai csapatunkban már megtalálható dietetikus, gyógymasszőr és gyógytornász is, így több irányból támogatott, komplett életmód-programokkal tudjuk segíteni a hozzánk fordulókat. Tervekből pedig nincs hiány, nagy dolgokkal készülünk az elkövetkezőkben is!

- Miben különleges ez az edzésforma és ez a közösség?

- Hogy különleges-e azt nem tudom, inkább arra törekszünk, hogy hasznos legyen. Igyekszünk szembe menni a mai világgal, gyakran vannak a megszokottól eltérő, különlegesnek is mondható programjaink. Az edzésmunka mellett játszunk, nevetünk, versenyzünk is. Hol egymással, hol önmagunkkal, néha pedig tetőtől talpig sárosan megyünk haza. Az a célom, hogy a mindig legyen valami meglepetés, valami kihívás a mindennapjainkban, ami legalább abban az egy órában tényleg kiemeli a csapattagokat a mindennapi feladatokból, gondokból.

Képek forrása: RBC

- Hogyan épült fel a jótékonysági edzés programja, kik segítettek a megvalósításban?

- A szervezésre igazából teljesen önállóan, önerőből készültünk az elején, aztán ahogy haladtunk előre, kérés nélkül érkeztek a különböző felajánlások. A Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok biztosította a fantasztikus helyszínt, a gyönyörű fotókat a Zsedrovits Enikőnek köszönhetjük és számos felajánlást kaptunk magánszemélyektől, melyeket a rendezvényen sorsoltunk ki a résztvevők között. Az edzésen résztvevők létszámát 50 főben maximalizáltam, ez igazából néhány nap alatt meg is telt. Igaz, hogy ennek nagy része az RBC tagjaiból került ki, alig maradt pár hely külsősöknek, ami megint csak a csapat összetartását jelzi.

- Milyen további akciókat terveztek a jövőben?

- Mindenképpen szeretnénk folytatni, amit az idei évben elkezdtünk, a hétköznapi edzéseink mellett egy-egy nagyobb volumenű, mindenki számára nyitott programot 2020-ban is szervezünk. A jótékonysági eseményt is megismételjük november 15-én, emellett pedig edzéssel összekötött tematikus programokkal és sok meglepetéssel készülünk, nagy terveink vannak!

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a második forduló

Véget ért a második forduló

2020. szeptember 18. (péntek)

Szoros első félidő után biztos győzelmet aratott a Bronz Kávézó Dunabiztos gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának csütörtöki találkozóján.

Már hat kézilabdázó koronavírusos a Szeged csapatában

Már hat kézilabdázó koronavírusos a Szeged csapatában

2020. szeptember 18. (péntek)

A csütörtöki tesztelés során kiderült, hogy az eddigi öttel szemben hat játékos koronavírusos a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában.

Törölték a magyar érdekeltségű korosztályos vb-ket

Törölték a magyar érdekeltségű korosztályos vb-ket

2020. szeptember 18. (péntek)

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) törölte a 2020/2021-es szezonból az U20-as férfi divízió 1/A világbajnokságot, melyen a magyar csapat is részt vett volna, valamint a női U18-as divízió 1/A vb-t, melynek Győr lett volna a házigazdája.

Fegyelmezettebb, jobb játék kell!

Fegyelmezettebb, jobb játék kell!

2020. szeptember 18. (péntek)

Kőkemény negyven perc vár a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatára a Berettyóújfalu elleni szombati bajnokin.

Keretet hirdettek a kapitányok

Keretet hirdettek a kapitányok

2020. szeptember 17. (csütörtök)

Danyi Gábor és Elek Gábor, a magyar női válogatott szövetségi kapitányai kihirdették a szeptember 28.-október 3. közötti budapesti edzőtáborra meghívott játékosok névsorát.

Bajnoki nyitány előtt a Dunaferr!

Bajnoki nyitány előtt a Dunaferr!

2020. szeptember 17. (csütörtök)

Idegenben, a MAFC-BME otthonában vág neki az Extraliga 2020/2021-es szezonjának pénteken este a Dunaferr SE röplabda csapata.

Birkózó ob - Több mint 200-an neveztek

Birkózó ob - Több mint 200-an neveztek

2020. szeptember 17. (csütörtök)

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően szombaton rögtön a legjelentősebb hazai versennyel, a felnőtt országos bajnoksággal kezdődik meg a birkózók - hagyományos - szezonja, a versenyt a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián, a KIMBA Sportcsarnokban rendezik meg.