Szoros vereségek a fővárosban

spigott - 2019. december 16. 14:46

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin.

Idegenben, a Ferencváros otthonában folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén. Az ötödik helyezett serdülőkre nagyon komoly csata várt, ugyanis a forduló előtt a Fradi 19, míg a mieink 18 pontot szereztek, ami garancia volt arra, hogy kiélezett meccset vív majd egymással a két csapat.

Schmidt Tamás együttese jobban kezdte a találkozót ellenfelénél, s még a harmadik negyedben is 6-4-es előnynek örülhetett. Ekkor azonban komolyabb hullámvölgybe kerültek vízilabdázóink, s ezt egymás után lőtt öt góllal használta ki az ellenfél, mely öt perccel a meccs vége előtt már 9-6-ra vezetett. A hajrát nagyon megnyomták a dunaújvárosiak, s egy 3-0-s sorozattal sikerült egyenlíteniük, így ötméteresekkel dőlt el a pontok sorsa. A szétlövésben sajnos a hazaiak voltak pontosabbak, mert tőlük csak ketten, míg a mieinktől hárman is hibáztak, így végül fővárosiak 13-12-es győzelmével ért véget a találkozó.

Kép: DO-archív

Az ifjúságiak mérkőzésén a fővárosiak számítottak esélyesebbnek, s miután az első negyedben már 4-1-re is vezettek, úgy tűnt, hogy hozzák is a győzelmet. A DFVE játékosai ugyan a második negyed derekához érve egyenlíteni tudtak, ám ezt követően ismét a Fradi perecei következtek, s a harmadik negyed végén már 10-6-os hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Innen is felálltak azonban a DFVE ifistái, akik sorozatban négy gólt lőve egyenlítettek, de az utolsó támadásából a Fradi is betalált, így a fordulatos csatát végül a hazaiak nyerték 11-10-re.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülők
FTC-Telekom – DFVE 13-12
(2-3, 2-2, 2-1, 3-3, 4-3) – ötméteresekkel
Gólszerzőink: Erdélyi Hédi 4, Jonkl Csenge 3, Sümegi Nóra Virág 3, Kardos Dominika 1, Kardos Laura 1.

Ifjúságiak
FTC-Telekom – DFVE 11-10
(4-2, 2-3, 4-1, 1-4)
Gólszerzőink: Szabó Nikolett 4, Jonkl Csenge 2, Pál Réka 2, Erdélyi Hédi 1, Velics Flóra 1.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.