Dunaújváros Hetilap

Vízilabdás ajándékok a szép karácsonyért

2019. december 19. (csütörtök) 13:55 - spigott

Harminc óvodás korú gyermeket leptek meg karácsonyi ajándékkal a DFVE felnőtt vízilabdázói.

Mint arról Kis-Primász Ágnes, a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület (DFVE) szakosztályvezetője a Carissa Kupa közelmúltban megrendezett sajtótájékoztatóján elmondta, egyesületük rendre kiáll a különböző jótékonysági akciók mellett. Ezt az elmúlt években is bizonyították már, hiszen volt, hogy az országos cipősdoboz akcióhoz csatlakoztak, máskor a Boldog Délután Civilszervezet számára gyűjtöttek tartós élelmiszert szurkolóikkal közösen, míg tavaly a Petőfi Sándor Általános Iskola alsó tagozatos, hátrányos helyzetű gyermekeit ajándékozták meg.

A DFVE felnőtt csapatának tagjai ma késő délelőtt a Dunaújvárosi Óvodába látogattak el, ahol közel harminc gyermeket leptek meg különböző ajándékokkal. A csöppségek természetesen tűkön ülve várták a sportolókat, akiket énekkel köszöntöttek, majd Gyenes Éva intézményigazgató közreműködésével átvehették meglepetéseiket a láthatóan meghatódott vízilabdázóktól, akik közül Ziegler Diána árulta el, mit jelentett számukra ez a kis ünnepség.

- Nagyon szerettünk volna segíteni azoknak a gyermekeknek, akiknek nem biztos, hogy megadatik az, hogy ajándékot találjanak a karácsonyfa alatt. Ezt minden évben megtesszük, mindig máshol, s nagyon örültünk annak, hogy így személyesen tudtuk ezt átadni most nekik, mert a különböző klubelfoglaltságok miatt erre nem mindig volt lehetőség. Óriási boldogság volt számunkra, hogy láttuk az örömöt az arcukon, biztos, hogy folytatjuk, mert ez nekünk is rengeteget jelent.

Meghatottan köszönte meg a DFVE figyelmességét Gyenes Éva, a Dunaújvárosi Óvoda intézményigazgatója is.

Miklán Klaudia felvételei!

- Miskovicz Zsuzsanna keresett meg minket azzal, hogy idén ránk esett a választásuk, s szeretnének meglepetéssel kedveskedni azoknak a gyerekeknek, akiknek nem biztos, hogy nagyon sok ajándék kerül a fájuk alá. Ez tizenkét óvodából harminc kisgyermeket jelentett, őket lepték meg ma a vízilabdázók, aminek nagyon, de nagyon örültem, s ugyan páran nem tudtak eljönni megbetegedés miatt, de természetesen nekik is eljuttatjuk még karácsony előtt az ajándékokat. Jó volt látni a kicsik arcán azt az őszinte örömöt, amivel várták ezt a napot, megható volt, hogy a lányokat is elragadták az érzelmek, tényleg elérte a célját ez a kis ünnepség. Már csak azért is, mert ugyan mi is megteszünk mindent azért, hogy minden ovisnak legyen ajándéka az óvodai karácsonyfa alatt, de azokkal az intézményeinkben játszanak, ez viszont személyre szóló volt.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Közélet

A fogyatékkal élőkről is gondoskodik az önkormányzat

A fogyatékkal élőkről is gondoskodik az önkormányzat

2020. április 04. (szombat)

Az idősek rendkívüli ellátása mellett új programot kezd a jövő héttől városunk önkormányzata: megszervezik a fogyatékkal élők ellátó programját is. Hajtás után az összes fontos részlet!

Önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

Önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

2020. április 03. (péntek)

Első kézből szerzett tapasztalatokat Pintér Tamás polgármester és Kálló Gergely országgyűlési képviselő a nyugdíjasok ellátásáról – ma önkéntesnek álltak, meleg ebédet szállítottak.

Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadó, nemes gesztusokkal

Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadó, nemes gesztusokkal

2020. április 03. (péntek)

Több mint 400 ezer forint gyűlt össze a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akciónak köszönhetően az elmúlt hónapokban – az átadó ünnepséget rendhagyó módon szervezték ma délelőtt.  És nem csupán a maszkok meg a kesztyűk miatt – a kedvezményezett ugyanis továbbadta az adományt!

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

2020. április 02. (csütörtök)

Első körben az intézmény két kisbuszát a szállítási feladatokra, de ha kell, 25 dolgozó "élő erejét" is felajánlotta  Bartók Kamaraszínház az önkormányzat támogató programjának. Világ az egész színház a hajtás után a hajtás után.

Újabb felajánlás!

Újabb felajánlás!

2020. április 02. (csütörtök)

Egy nemes felajánlásnak köszönhetően összesen kétezer joghurtot kaptak ma a dunaújvárosi intézmények, valamint a mentők, a rendőrök és a tűzoltók.

DVCSH: üzemszünet pénteken

DVCSH: üzemszünet pénteken

2020. április 02. (csütörtök)

Csőtörés miatt több helyen is szünetel a fűtés és melegvíz szolgáltatás pénteken.

A kereskedelmi dolgozók munkáját méltatta a polgármester

A kereskedelmi dolgozók munkáját méltatta a polgármester

2020. április 02. (csütörtök)

Sokszoros nyomás nehezedik a kereskedelmi dolgozók vállára a nehéz napokban, helytállásukért pedig mindannyian hálásak lehetünk, hangsúlyozta az INTERSPAR áruházban tett látogatásán Pintér Tamás.