A város továbbra is az akadémia mögött áll

spigott - 2020. január 21. 16:18

Biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es szereplésnek háttere, derült ki Barta Endre alpolgármester és Mátyás Gábor ügyvezető ma délutáni sajtótájékoztatóján.

Sajtótájékoztatón számolt be a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia jelenlegi helyzetéről, jövőképéről kedden délután fél háromtól Mátyás Gábor, a DKKA közelmúltban kinevezett ügyvezetője, valamint Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester. Az összejövetel apropóját az adta, hogy hétfőn este a Dunaújvárosi Hírlap online felületén megjelent egy, a felnőtt csapatot érintő hír, mely a tulajdonos megkérdezése nélkül állított - a mai tájékoztatón elhangzottak szerint "velejéig hamis, politikai indíttatású összeállításban" - információkat az akadémia felnőtt csapatáról.

A sajtótájékoztató első részében Barta Endre alpolgármester osztotta meg gondolatait és a városvezetés hivatalos álláspontját a napilapban megjelent cikkel, valamint a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia helyzetével kapcsolatban.

"Nem kis felháborodással olvastam a mai hírlapot, s aki ismer, az tudja, hogy higgadtan szoktam nyilatkozni, de ezúttal most nehéz lesz. Egy dologban biztos vagyok, hogy aki névtelenül ezt a cikket megírta, az nem lokálpatrióta, s nem szereti a dunaújvárosi sportot, hanem ellene dolgozik" – fogalmazott Barta Endre, aki elmondta, hogy a választások után azt tekintették elsődleges feladatuknak, hogy azokon a területeken tegyenek rendet, ahol a leginkább szükség van rá, így kérték fel Mátyás Gábort arra, hogy Nyakacska Zsolt lemondása után álljon a DKKA élére. Ekkor kiálltak a közvélemény elé, s biztosítottak arról mindenkit, hogy továbbra is első osztályú csapatban gondolkoznak, s a pénz is megvan arra, hogy a csarnok felújítása megkezdődhessen. Bár az önkormányzat nehéz helyzetben van, továbbra is biztosított az első osztály, s az is, hogy az utánpótlás megfelelően működjön. Barta Endre elárulta, hogy csak a múlt héten 41 millió forintot utalt az akadémiának az önkormányzat úgy, hogy az előző városvezetés alatt 335 millió forint tagi kölcsön halmozódott fel a DKKA-nál.

Mátyás Gábor, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezetője elmondta, hogy korábban nem voltak meg azok a feltételek a DKKA-nál, hogy az egyesület ilyen szinten működőképes maradjon, s jelenleg azon dolgoznak, hogy a sportszervezetet fenntartsák, működtessék, s teljesítsék az akadémia törekvéseit, vagyis az ide érkező fiatalokból kézilabdázókat neveljenek. Az ügyvezető az NB I-es csapatról elmondta, hogy az együttes a jelenlegi feltételeknek megfelelő helyen áll a bajnokságban, s ezt szeretnék is megtartani úgy, hogy az utánpótlásból felkerülő játékosok beépüljenek és erősítsék a csapatot. Mátyás Gábortól megtudtuk, hogy jelen pillanatban is sok támogatója van az együttesnek, s folynak most is tárgyalások arról, hogy további támogatókat szerezzenek azért, hogy a célokhoz fontos működési feltételeket biztosítani tudják, de bárki előtt ott a lehetőség, hogy a kézilabdát, a dunaújvárosi sportot támogassa.

A sajtótájékoztató zárásaként összefoglalva elhangzott, hogy a DKKA működése biztosított, s önkormányzati tulajdonú csapatként az önkormányzat ott áll az akadémia mögött, ezt bizonyítja a múlt héten adott 41 millió forintos támogatás, s az is, hogy az önkormányzat helytáll azért a 335 millió forintért is, ami lejárt kölcsönként most is ott van a DKKA-nál.

(Fotó: DO-archív)

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.