Bronzérmes juniorok

spigott - 2020. január 3. 9:02

Bravúrosan szerepelt a magyar junior férfi röplabda válogatott a Mariborban megrendezett MEVZA-tornán.

A szlovéniai Mariborban rendezték meg a közelmúltban a fiú junior MEVZA-tornát, amelyen hét válogatott mérte össze tudását. Köztük volt a magyar válogatott is, mely az osztrákok elleni 2-1-es győzelemmel kezdte a torna küzdelmeit, majd hasonló arányban szenvedett vereséget a csehektől, így az első nap után a harmadik helyről várta a folytatást. A második napon újabb két találkozó várt Tomanóczy Tibor együttesére, mely Izrael és Szlovákia ellen is úgy tudott nyerni 2-1-re, hogy szátthátrányból állt fel, így az utolsó játéknap előtt jó esélye volt arra, hogy dobogón zárja a sorozat küzdelmeit. Ahogy az első két napon, úgy a harmadikon is két összecsapáson léptek pályára fiataljaink, akik előbb 2-1-re kikaptak Szlovéniától, majd 2-1-re legyőzték a horvátokat, így a bravúros harmadik helyet szerezték meg a hétcsapatos nemzetközi viadalon.

Kép forrása: hunvolley.hu

A torna után elégedetten nyilatkozott Tomanóczy Tibor szövetségi edző a Magyar Röplabda Szövetség honlapjának.

- Összességében ez a három nap nagyon hasznosnak bizonyult, nagyon jó mérkőzéseket tudtunk vívni, és ami a legfontosabb, és ami nagy erénye volt a csapatnak ezen a tornán, hogy levetkőzték a magyar betegséget, és nem összezuhantak egy-egy elvesztett szett után, hanem erőt merítettek. A cserék is hozzá tudták tenni a maguk kis plusszát a játékhoz. Ez több mint egy bronzérem, ha ezen az úton megyünk tovább, akkor el tudjuk érni azt a célt, amit kitűztünk magunk elé.

Eredmények

Magyarország – Ausztria 2:1 (12, –22, 18)
Magyarország – Csehország 1:2 (–20, –23, 23)
Magyarország – Izrael 2:1 (–21, 22, 21)
Magyarország – Szlovákia 2:1 (–16, 24, 22)
Magyarország – Szlovénia 1:2 (–28, 14, –22)
Magyarország – Horvátország 2:1 (–20, 20, 20)

A végeredmény: 1. Csehország 5 győzelem/15 pont, 2. Szlovénia 4/13, 3. Magyarország 4/10, 4. Szlovákia 3/9, 5. Izrael 3/8, 6. Horvátország 1/6, 7. Ausztria 1/5

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.