Bronzérmes juniorok

spigott - 2020. január 3. 9:02

Bravúrosan szerepelt a magyar junior férfi röplabda válogatott a Mariborban megrendezett MEVZA-tornán.

A szlovéniai Mariborban rendezték meg a közelmúltban a fiú junior MEVZA-tornát, amelyen hét válogatott mérte össze tudását. Köztük volt a magyar válogatott is, mely az osztrákok elleni 2-1-es győzelemmel kezdte a torna küzdelmeit, majd hasonló arányban szenvedett vereséget a csehektől, így az első nap után a harmadik helyről várta a folytatást. A második napon újabb két találkozó várt Tomanóczy Tibor együttesére, mely Izrael és Szlovákia ellen is úgy tudott nyerni 2-1-re, hogy szátthátrányból állt fel, így az utolsó játéknap előtt jó esélye volt arra, hogy dobogón zárja a sorozat küzdelmeit. Ahogy az első két napon, úgy a harmadikon is két összecsapáson léptek pályára fiataljaink, akik előbb 2-1-re kikaptak Szlovéniától, majd 2-1-re legyőzték a horvátokat, így a bravúros harmadik helyet szerezték meg a hétcsapatos nemzetközi viadalon.

Kép forrása: hunvolley.hu

A torna után elégedetten nyilatkozott Tomanóczy Tibor szövetségi edző a Magyar Röplabda Szövetség honlapjának.

- Összességében ez a három nap nagyon hasznosnak bizonyult, nagyon jó mérkőzéseket tudtunk vívni, és ami a legfontosabb, és ami nagy erénye volt a csapatnak ezen a tornán, hogy levetkőzték a magyar betegséget, és nem összezuhantak egy-egy elvesztett szett után, hanem erőt merítettek. A cserék is hozzá tudták tenni a maguk kis plusszát a játékhoz. Ez több mint egy bronzérem, ha ezen az úton megyünk tovább, akkor el tudjuk érni azt a célt, amit kitűztünk magunk elé.

Eredmények

Magyarország – Ausztria 2:1 (12, –22, 18)
Magyarország – Csehország 1:2 (–20, –23, 23)
Magyarország – Izrael 2:1 (–21, 22, 21)
Magyarország – Szlovákia 2:1 (–16, 24, 22)
Magyarország – Szlovénia 1:2 (–28, 14, –22)
Magyarország – Horvátország 2:1 (–20, 20, 20)

A végeredmény: 1. Csehország 5 győzelem/15 pont, 2. Szlovénia 4/13, 3. Magyarország 4/10, 4. Szlovákia 3/9, 5. Izrael 3/8, 6. Horvátország 1/6, 7. Ausztria 1/5

A rovat további hírei: Sport

Három dunaújvárosi az Eb-keretben

Három dunaújvárosi az Eb-keretben

2022. júl. 07.

A DKSE versenyzői közül Kovács Zsófia mellett Mayer Gréta és Makovits Mirtill is bekerült a magyar női tornász válogatott Európa-bajnokságra utazó keretébe.

DSTV: táborban a röplabdázók

DSTV: táborban a röplabdázók

2022. júl. 06.

Négyhetes napközis tábort szerveztek a DSE Röplabda Akadémia edzői a fiataloknak. A kezdeményezésnek a Gárdonyi iskola biztosít helyszínt, ahol a gyerekekre a röplabda mellett számos kiváló program és elfoglaltság is vár. Hangkép.

Döntetlen az edzőmeccsen

Döntetlen az edzőmeccsen

2022. júl. 06.

Az első felvonásban a DFC, a másodikban a Budaörs szerzett két gólt, így döntetlennel ért véget labdarúgóink ma délelőtti edzőmeccset a stadionban.

Biztos siker a csoportrangadón

Biztos siker a csoportrangadón

2022. júl. 06.

Bár még egy meccs hátravan, már megnyerte csoportját a dunaújvárosi Sümegi Virággal felálló U19-es magyar női vízilabda válogatott az Európa-bajnokságon.

Megvan a DKKA sorsolása

Megvan a DKKA sorsolása

2022. júl. 05.

Hazai pályán kezdi, s Debrecenben fejezi be a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a 2022/2023-as szezonban.

Gosztonyi András Dunaújvárosba szerződött

Gosztonyi András Dunaújvárosba szerződött

2022. júl. 05.

A korábbi U20-as világbajnoki bronzérmes Gosztonyi András a Dunaújváros FC labdarúgóinál folytatja pályafutását.

DSTV: kitartóan küzdöttek

DSTV: kitartóan küzdöttek

2022. júl. 05.

Az idei év sem volt könnyű a Dunaújváros Futsal együttese számára. A szezon során sokszor egy-egy góllal alulmaradó együttes végül a rájátszás mérkőzésein bizonyította a rátermettségét. Az elmúlt idényt Zemankó Zoltán csapatvezető értékelte. Hangkép.