Egy újabb cserekapcsolat kezdete

doszerk - 2020. január 12. 9:16

Ausztriában, egy huszonnégy csapatos nemzetközi tornán vettek részt a közelmúltban a Dózsa iskola és a DSE Röplabda Akadémia fiataljai.

A Dózsa Iskola röplabdásai a DSE vendégjátékosaival kiegészítve január első hétvégéjén 3 napra Grazba utaztak az UVC Graz Volleyballakademie meghívására egy nemzetközi U15-ös röplabdatornára. Négy ország, Ausztria, Németország, Csehország és Magyarország részvételével 24 csapat versengett Grazban a Blue Box Arénában a Dreikönigsturnier Graz elnevezésű tornán.
A kiutazó lány és fiú csapat a péntek és szombat estét osztrák családoknál töltötték, így ott is gyakorolhatták a német és angol nyelv használatát. A magyar gyerekek azoknál a családoknál aludtak, akiknek a gyerekei ellen a kétnapos verseny során kétszer is meccset kellett játszaniuk.

Képek forrása: Dózsa iskola

Így szurkoltak egymásnak is, ami egy verseny során igen ritka, de ez is összekovácsolta az osztrák és magyar gyerekeket, ami elengedhetetlen egy új testvérkapcsolat kialakulásához. Kedves fogadtatásban volt részük, a verseny szervezése is kifogástalan volt, s ami az eredményeket illeti, a Dózsa iskola lánycsapata a 10., míg a fiúk a 11. helyet szerezték meg, derült ki a Dózsa iskola tájékoztatójából.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.