Hajrásiker a megyei rangadón

2020. január 10. (péntek) 21:14 - spigott

Óriási csatában aratott egygólos győzelmet az Alba FKC elleni székesfehérvári bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Győr elleni vereség után ma már Székesfehérváron lépett pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, melyre nagyon nehéz hatvan perc várt a tabella tizedik helyén álló Alba FKC otthonában. A megyei rangadót a vendéglátók kezdték jobban, s két francia légiósuk, Zazai és Mendy, valamit Szarka góljainak köszönhetően már az 5. perchez érve 3-1-re vezettek. A Kohász Triscsuk találataival igyekezett kapaszkodni, majd Kazai és Grosch is felíratta magát a gólszerzők közé, ám a hazaiak ennek ellenére is tartották egy-kétgólos előnyüket (6-4). A folytatásban is felváltva szerezték góljaikat a csapatok, ami azért is volt bosszantó, mert a félidő dereka után nem sokkal emberelőnyben is támadhattak a mieink az egyenlítésért (10-8). Ami ekkor nem jött össze, szerencsére a véghajrá előtt már igen, mert Bouti, majd Szekerczés vette be Attingre kapuját, így a 24. percben újra egált mutatott az eredményjelző (10-10). Nem sokáig örülhettünk ennek azonban, mert a hajrában ismét jöttek a hibák, s ezt könyörtelenül kihasználta a házigazda, mely Mendy és Walfisch találatainak köszönhetően 14-11-es vezetéssel vonulhatott a félidei pihenőre.

Triscsuk Krisztinára nem volt ellenszere a fehérváriaknak! (Képek: DO-archív)

A fordulás után elsősorban támadásban kellett volna feljavulnia együttesünknek, de csak nem akart megérkezni a remélt áttörés, kimaradt hetes, átlövés miatt is szomorkodhattunk, mert a francia válogatott Attingre valósággal sokkolta a mieinket, így a 38. percben már négy góllal vezetett az Alba FKC (17-13). Körülbelül tíz percnek kellett eltelnie a második felvonásból, hogy elkezdjen magára találni együttesünk, mely először védekezését szedte rendbe, míg az ellenfél kapuja előtt Triscsuk, Sirián és Szekerczés célzott pontosan, s mikor az 50. percben Triscsuk megszerezte hetedik találatát is, végre ismét egyenlítettünk (18-18).

A mérkőzés hajrája őrült izgalmakat hozott, mert Grosch révén a vezetést is megszereztük, de erre két találattal válaszoltak a házigazdák, ráadásul Attingre már a második dunaújvárosi hetest is hárítani tudta. A mieink védekezése azonban jól működött, Grosch emberhátrányból egyenlített, majd Szalai az 59. percben újra előnyhöz juttatta az akadémistákat (21-22). Ezzel azonban még nem volt vége, mert Mendy hetesből egalizált, ám az utolsó dunaújvárosi támadás végén sikerült kiharcolni egy büntetőt, melyet Szekerczés mindössze hat másodperccel a meccs vége előtt gólra váltott, s mivel Mendy utolsó pillanatokban eleresztett lövését is védte Csapó, így a mieink örülhettek a 23-22-es, rendkívül értékes győzelemnek.

Alba FKC – DKKA 22-23 (14-11)

DKKA: Csapó – Grosch 3, Ferenczy, Cavlovic, Nick, Bouti 2, Kazai 1. Csere: Stojak (kapus), Triscsuk 7, Szekerczés 3, Szalai B. 4, Sirián 2, Mihály P., Molnár B., Jovovity 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Játékkal emlékeztek

Játékkal emlékeztek

2020. január 27. (hétfő)

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Hajrávereség Debrecenben

Hajrávereség Debrecenben

2020. január 26. (vasárnap)

Hiába vezetett még tíz perccel a meccs vége előtt, egygólos vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. január 26. (vasárnap)

Esélyt sem adott a szegedieknek a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi találkozóján az NB I Liga alapszakasz második körében.

Szabadkai siker a jégcsarnokban

Szabadkai siker a jégcsarnokban

2020. január 26. (vasárnap)

Udvarias házigazdáknak bizonyultak a dunaújvárosiak a második alkalommal megrendezett Hokillák Jégkorong Tornán.

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

2020. január 25. (szombat)

Parádés második félidei védekezésének is köszönhetően aratott 10-8-as győzelmet a hollandok elleni Európa-bajnoki bronzmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Fontos győzelem!

Fontos győzelem!

2020. január 24. (péntek)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után bedarálta a Békéscsabát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a két gárda szekszárdi összecsapásán.

Jelentős támogató a DKKA mellett

Jelentős támogató a DKKA mellett

2020. január 24. (péntek)

Példás együttműködést, komoly támogatást jelentő hírről számolt be percekkel ezelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.