Hazai siker a Carissa Kupán

2020. január 13. (hétfő) 0:08 - spigott

A Shell Dunaújváros csapata nyerte a XVIII. Carissa Kupát, melyen több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze a szervezők a kórház neurológiai osztálya számára.

Idén immáron tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az egyetemi sportcsarnokban és a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa SE legnagyobb volumenű viadalát, a Carissa Kupa elnevezésű nemzetközi kispályás labdarúgó tornát. A péntektől vasárnapig tartó megméretésen azonban nemcsak a sport, hanem a jótékonyság is főszerepet kapott, ugyanis a szervezők idén a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályát támogatták abban, hogy a befolyt összegből az intézmény egy úgynevezett stroke őrzőt, egy megfigyelő szobát tudjon kialakítani az osztályon, s speciális betegőrző monitorokat és vérnyomásmérőket is vásároljon.

Bár az idei viadalra is óriási volt a túljelentkezés, a szervezők ezúttal is "csak" harminckét csapat nevezését tudták elfogadni, s a mezőny pénteken és szombaton az egyetemi sportcsarnokban, valamint a Dunaújvárosi Sportcsarnokban selejtezett azért, hogy eldőljön, kik jutnak be a legjobb tizenhat közé. Már a csoportküzdelmek is óriási csatát hoztak, egy-két igen meglepő eredménnyel, melyek közül kiemelkedett a rekordbajnok Karmacsi Autó korai búcsúja. A kupasorozat vasárnapi zárónapja ígérte a legkomolyabb menetrendet, mert az egyenes kieséses szakasz és a helyosztók mellett több gálamérkőzés, illetve Kollányi Zsuzsi énekesnő, a Quantum XXL táncegyüttes fellépése, valamint a szokásos tombolahúzás is színesítette a programot.

A mezőny kiegyenlítettségét jelezte, hogy a nyolcaddöntőkön egy alkalommal három, ötször egy gól döntött a továbbjutásról, míg kétszer hétméteresek után örülhetett a győztes annak, hogy folytathatja a küzdelmeket. A továbbiakban sem kímélték a szurkolók idegeit a csapatok, de a négy közé jutás után jöttek az igazi izgalmak, ugyanis a Sugár Cafe és a Shell Dunaújváros csatájából utóbbi hétméteresek után jutott a döntőbe, míg a nagy favorit Mad Dogs a Ködi Junior elleni 1-0-s sikerrel biztosította helyét a fináléban. Az elődöntők után előbb a DPASE és a Holler UNFC U9-es csapatainak gálameccsén szórakozhattak a sportcsarnokba kilátogatók, majd a lelátó dunaújvárosi érzelmű része szomorkodhatott egy kicsit, mert a Ködi Junior együttese a bronzmeccsen hétméteresek után szenvedett vereséget a Sugar Cafe csapatától.

A bronzcsata után Kollányi Zsuzsi énekesnő előadását hallgathatták meg a jelenlévők, majd következett az idei Carissa Kupa gálameccse, melyen a Dunaújváros Csillagai fantázianevű alakulat mérte össze erejét a Nemzeti Sport válogatottjával. A végig kiváló hangulatú összecsapáson az újságírók kerültek előnybe, ám Vajda Attila és Salamon Miklós találataival még az első félidőben fordítani tudtak a Csillagok. A térfélcsere után azonban egymás után három alkalommal is bevették a dunaújvárosi kaput a vendégek, ám nyerniük mégsem sikerült, mert Sowunmi Thomas előbb kiharcolt két büntetőt, majd azokat gólokra is váltva kialakította a mindenkinek nagyon kedvező 4-4-es végeredményt.

A gálameccs után jöhetett a XVIII. Carissa Kupa fináléja, melyen a Mad Dogs volt a favorit, ám Fekete Róberték hiába próbálkoztak bármivel is az egész mérkőzésen, egyszerűen nem találtak fogást ellenfelükön, s ha helyzetbe is kerültek, még mindig ott volt Hodula Krisztián, aki parádés védésekkel babonázta meg ellenfeleit. A bronzmeccs után a döntő is hétméteresekkel dőlt el, s ugyan előbb a Shell Dunaújváros, majd a Mad Dogs is eljutott egy-egy meccslabdáig, végül a három büntetőt is hárító Hodula Krisztián vezérletével 3-2-re nyert a Shell Dunaújváros, mely tavalyi harmadik helyét követően idén végre megnyerte a Carissa Kupát. A finálét követően azonban nemcsak a végső győztes lehetett elégedett, hanem a szervezők és a tornára kilátogatók is, hiszen ismét egy remek színvonalú, izgalmas viadalt sikerült összehoznia a lelkes rendezői gárdának, így nem túlzott Petrás Gábor DLSZ főtitkár sem akkor, amikor villámértékelésében elmondta, hogy szakmailag és rendezésben is ez volt a legmagasabb színvonalú torna a sorozat történelmében.

Ami pedig a torna jótékonysági akcióját illeti, itt is nagyon szép sikerrel zártak a szervezők, akik a viadal előtt már meglévő félmillió forintos összeghez nyolcszázezer forintot gyűjtöttek össze, így összesen egymillió-háromszáztizenötezer-nyolcszáz forinttal tudnak hozzájárulni ahhoz, hogy a kórház neurológiai osztályán kialakíthassák a régóta vágyott stroke őrzőt, valamint speciális betegőrző monitorokat és vérnyomásmérőket is vásároljanak.

Hankusz Kálmán felvételei

 

A Carissa Kupa végeredménye: 1. Shell Dunaújváros, 2. Mad Dogs, 3. Sugar Cafe, 3. Ködi Junior

Különdíjak

Gólkirály: Bognár Bence (Mad Dogs, 3 gól)
Legjobb játékos: Büki Baltazár (Mad Dogs)
Legjobb kapus: Hodula Krisztián (Shell Dunaújváros)
A döntő legjobbja: Hodula Krisztián (Shell Dunaújváros)
A legjobb dunaújvárosi játékos: Kovács Barnabás (Ködi Junior)
Carissa pillanat díj: Sugar Cafe (A Mad Dogs elleni csoportmeccsen bemutatott sportszerűségért)
Carissa + díj: Tasselmájer Adrián (Sugar Cafe)

A Carissa Kupa részletes eredménysora

A rovat további hírei: Sport

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

2020. február 18. (kedd)

György László és Imre Vilmos is távozik a szezon végén a DKKA csapatától, mely már megkezdte a tárgyalásokat a jövő évi kerettel és a leendő vezetőedző személyével kapcsolatban.

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

2020. február 18. (kedd)

Három dunaújvárosi játékossal a keretében kezdte meg felkészülését a trieszti olimpiai selejtezőre a magyar női vízilabda válogatott.

Hatalmas megtiszteltetés

Hatalmas megtiszteltetés

2020. február 18. (kedd)

A Nemzeti Versenysport Szövetség is díjazta a Dragon Steel SE sárkányhajósait a thaiföldi Nemzeti Világbajnokságon elért remek eredményeiért.

Győzelemmel zárt a Dunaferr

Győzelemmel zárt a Dunaferr

2020. február 17. (hétfő)

A Rubeola FC elleni 5-2-es hazai sikerrel fejezte be a bajnoki alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Előzött a Brassó

Előzött a Brassó

2020. február 17. (hétfő)

Hiába küzdött nagyot, az első harmadban összeszedett nagy hátrányát nem tudta ledolgozni, így kikapott Brassóban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rangadót nyertek az egyetemisták

Rangadót nyertek az egyetemisták

2020. február 17. (hétfő)

A DUE DSE NB II-es asztalitenisz csapata házi rangadót nyert, míg az NB III-as együttes Veszprémben örülhetett kiütéses győzelemnek.

Szépen zárná az alapszakaszt a Dunaferr

Szépen zárná az alapszakaszt a Dunaferr

2020. február 17. (hétfő)

Az utolsó előtti Rubeola FC ellen mérkőzéssel fejezi be az alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este.