Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Na, hol lesz idén Magyarország legnagyobb rock flashmobja?

2020. január 27. (hétfő) 19:43 - Öcaline

Naná, hogy Dunaújvárosban! Felszállt a füst, Gajda Ferenc főszervező és Pintér Tamás polgármester jelentette be az örömhírt a Szalki-szigeten rendezett tájékoztatón ma délben. MTV CityRocks 2020, Dunaújváros – és hamarosan már lehet is jelentkezni, yeaaahh!

Szeged és Kecskemét után idén szeretett városunk ad otthont Magyarország egyik legnagyobb közösségi könnyűzenei megmozdulásának: július 25-én a Szali-szigeten rendezik az MTV CityRocks 2020 eseményét. A nagy bejelentést Gajda Ferenc főszervező és Pintér Tamás polgármester tette meg  – természetesen a monstre megmozdulásnak otthont adó Szalki-szigeten. Mint elhangzott, a város remek elhelyezkedése mellett a műfajt támogató városvezetés segítsége is szerepet játszott a döntésben – Pintér Tamás a tájékoztatón még arra is ígéretet tett, hogy ex-móriczosként személyesen is beszáll a buliba. Ha a szervezők minden álma valóra válik, idén is több száz muzsikus ragad hangszert és élesít torkokat annak érdekében, hogy együtt, az ország legnagyobb zenekaraként igazolják: a rock él! Az esemény kettős jubileumhoz kapcsolódik, hiszen a 70. születésnapját ünneplő városban zajló MTV CityRocks 2020 eseménye remek kiegészítője lehet az idén éppen 30 esztendős Rockmaratonnak – ha így folytatjuk, szeretett városunk a nyáron a büszke Rock City címet is kivívja! 

Ehhez persze az is kell, hogy jelentkezzenek a július 25-én, szombaton zajló koncert résztvevői (az esőnap augusztus 1.), erről a főszervező örömmel jelentette be, hogy hamarosan megnyitják a jelentkezés lehetőségét is a programsorozat hivatalos weboldalán. Mint elhangzott, a klasszikus műfaji felállást idézve gitárosok, basszusgitárosok, dobosok, énekesek, valamint – idén először! – billentyűs hangszeresek jelentkezését várják. A szegedi, kecskeméti megmozdulás résztvevői már megússzák a castingot, nekik elég a jelentkezés, az új aspiránsoktól rövid bemutatkozó videót várnak a szervezők. A felület az alábbi linkről közvetlenül is elérhető – és persze azonnal szólok, ha ténylegesen lehet jelentkezni!

MTV CityRocks – jelentkezem, amint lehet! (katt) >>

A repertoár részben alakul, részben pedig hadititok, de Pintér Tamás a tájékoztatón kiemelte: nemcsak a város megismertetése, népszerűsítése, valamint a közösségépítés az akció célja, de azt is igazolni kívánják az MTV CityRocks 2020 keretében, hogy a város a műfaj egyik fontos főhadiszállása. Ebből eredően jó esély van arra, hogy egyfelől dunaújvárosi dal is szerepel a tracklistán, másrészt pedig minél több dunaújvárosi muzsikus beszáll a buliba! 


Az előkészületekről természetesen folyamatosan beszámol honlapunk is, emellett a friss infókról a rőzserázó akció facebook-felületén tájékozódhat mindenki! Íme!

MTV CityRocks – facebok (katt) >>

Akinek meg kérdés, milyen lehet, amikor több száz muzsikus tolja ezerkettővel az ország legnagyobb zenekarában, annak mutatok egy dalt a kecsói kavalkádból. Hát ilyen!

(Archív illusztrációk, videó lelőhely: MTV CityRocks)

 

A rovat további hírei: Kultúra

Bartók: túl az első (online) olvasópróbán

Bartók: túl az első (online) olvasópróbán

2020. április 08. (szerda)

"Dolgozunk. Hármas koprodukcióban ma megtartottuk az első online olvasópróbánkat." Rendhagyó napok, rendkívüli megoldások – mert színház az egész, mint tudjuk.
 

Kultúra járvány idején – avagy könyvtár a virtuális térben

Kultúra járvány idején – avagy könyvtár a virtuális térben

2020. április 06. (hétfő)

Remek összeállítással jelentkezett Tóth Éva, a József Attila Könyvtár igazgatója arról , milyen sokszínű és felelősségteljes kulturális missziót látnak el az intézmény munkatársai a járvány veszélyhelyzetének időszakában. Vendégposzt.

DSTV: Dunaújváros 1997-ben - hangképes időutazás!

DSTV: Dunaújváros 1997-ben - hangképes időutazás!

2020. április 01. (szerda)

Hangképes időutazásra csábítja a lokálpatriótákat a DSTV stábja: egy korabeli riport segítségével szeretett városunk 1997-es képei elevenednek meg. Ne hagyja ki!

Csak előre: "Maradj otthon!" - dalban mondják el

Csak előre: "Maradj otthon!" - dalban mondják el

2020. március 29. (vasárnap)

"Átgyúrtuk életté, Idő komámmal, ez üldögélést" - újragondolta és újrajátszotta régi-szép Kispál-feldolgozását a Csík zenekar. Aktuálisabb, mint valaha: "Maradj otthon!"

Csak előre: DS Mesék (1.) – Megitatják a fűzfát

Csak előre: DS Mesék (1.) – Megitatják a fűzfát

2020. március 28. (szombat)

Beváltották a pár napja tett ígéretet, megérkezett mese a DSTV csapatától: az új sorozat első darabjaként a Megitatják a tűzifát című mesét tolmácsolták – mutatom máris!

Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

2020. március 17. (kedd)

Fantasztikus közösségi kezdeményezéssel rukkolt ki a veszélyhelyzet időszakában a Bartók Kamaraszínház a napokban – itt a "virtuális színház” műsorterve!

Dunaújváros 70: rövidfilmeket és városmarketing-ötleteket vár a könyvtár

Dunaújváros 70: rövidfilmeket és városmarketing-ötleteket vár a könyvtár

2020. március 11. (szerda)

Összesen három várostörténeti vonatkozású pályázatot ír ki Dunaújváros 70 éves évfordulója kapcsán a József Attila Könyvtár – eddig két felhívással rukkolt ki az intézmény!