Újabb remek győzelem

spigott - 2020. január 30. 21:38

Remek védekezéssel, kiváló kapusteljesítménnyel aratott 3-1-es sikert a Brassó elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Két nappal a Csíkszereda elleni sikert követően újra hazai pályán korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák csapata, mely ezúttal a tabella harmadik helyén álló Brassót fogadta az Erste Liga felsőházának negyedik mérkőzésén.

Mivel a két együttest mindössze egyetlen pont választotta el egymástól a táblázaton, így mindkét gárda számára kiemelten fontos volt az összecsapás, melyet nem is kezdtek rosszul a mieink, ám hiába alakítottak ki több lehetőséget is ellenfelük kapuja előtt, az első igazán nagy védést mégis Hughsonnak kellett bemutatnia. A Brassó ráadásul a hatodik percben kapott egy emberelőnyt is, melyből Franko került ziccerbe, s bár úgy tűnt, hogy Hughson hárította kísérletét, a játékvezetők némi videózás után megadták a találatot (0-1). A folytatásban nagy erőket mozgósítottak Acélbikáink az egyenlítésért, ám sem az első felvonás hajrájában, sem a második elején nem jártak sikerrel, pedig négy alkalommal is emberfórban támadhatták ellenfelük ketrecét.

Miklán Klaudia felvételei!

A második játékrész derekától kiegyenlített játékot láthattak a drukkerek, helyzet akadt mindkét oldalon, de mindkét kapus hozta, amit kellett, így egészen a harmad utolsó percéig nem változott az eredmény. Ekkor egy számunkra szerencsésen pattanó korong éppen Mazurek elé került, s a DAB kanadai légiósa pontosan játszott Somogyi elé, aki kapásból a hálóba vágta a pakkot (1-1). A harmadik húsz perc elején sem változott a játék képe, s bár a 45. percben ismét fórba kerültek a vendégek, egyik támadásukból parádés kontrát vezettek Acélbikáink, s Hruby bombagóljával magukhoz ragadták az előnyt (1-2).

A bekapott gól után hatalmas offenzívába kezdett a Brassó, de hiába szögezte kapuja elé a DAB-ot, a hazaiak önfeláldozó védekezéssel, valamint Hughson bravúrjaival tartották minimális vezetésüket sőt, Dansereau üres kapura szerzett góljával végül 3-1-es sikert aratva tartották itthon a pontokat, s újabb győzelmüknek köszönhetően megerősítették második helyüket az Erste Liga felsőházának tabelláján.

DAB – Corona Brasov 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

DAB: Hughson – Kovács B. (1), Vuorijärvi (1), Dansereau 1 (1), Mazurek (2), Somogyi 1, Hüffner, Lendák, Gebei, Silló, Turcotte, Dósa, Hruby 1, Németh, Pinczés O., Subotic, Baker, Ráduly, Gulácsi, Kovács E., Tamás. Vezetőedző: David Leger.

Corona Brasov: Polc – Armstrong, Carlson (1), Brown, Fowlie (1), Franko 1, Borisenko, Mihály E., Molnár Zs., Péter, Tranca, Bíró O., Gajdo, Bíró G., Molnár Z., Zagidullin, Haraga, Bíró M., Constantin, Zsók, Gliga. Vezetőedző: Julius Pénzes.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.