Végre győzelem a Csíkszereda ellen

2020. január 10. (péntek) 21:44 - spigott

A szezonban először örülhetett sikernek az éllovas Csíkszereda ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában!

Az alapszakaszt már megnyerő Csíkszereda elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Az összecsapás a mieink számára bírt nagyobb téttel, mert Miroslav Ihnacak együttesének még volt esélye előrébb lépni a tabellán, ám ez egyáltalán nem jelentette azt, hogy könnyű meccs várt volna az Acélbikákra.

Főleg úgy nem, hogy a vendégek rendkívül motiváltan vetették magukat a küzdelembe, s az első tíz percben jobbára az is történt a jégen, amit elképzeltek. Akadt dolga bőven Hughson kapusnak, de a Bikák kapusa rendre jól oldotta meg feladatát. Az első igazán komoly lehetőség Becze kiállítása alatt adódott a mieink előtt, de Samankov is rendre védeni tudta a hazai lövéseket. Ahogy kiegészült a vendégcsapat, újra a DAB kapusának kellett védenie, majd Turcotte hagyott ki óriási ziccert, ám a visszaszerzett korong így is Silló elé került, aki a 15. percben közelről előnyhöz juttatta a Bikákat (1-0). A gól után azonnal nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Sport Club, Hughsonnak kétszer is óriásit kellett védenie, ám miután a vendégek is megkapták első előnyüket, már ő is tehetetlen volt, s McLean közeli találatával egyenlített az éllovas, így az első szünetre 1-1-es állással vonultak a felek.

A második felvonás Vuorijärvi hatalmas ziccerével kezdődött, majd a vendégek lőttek gólt, ám a kapus akadályozása miatt ezt nem adták meg a játékvezetők. A folytatásban is nagy iramban játszottak a csapatok, akadt helyzet mindkét oldalon, de a kapusok továbbra is remekeltek. A 28. percben ismét előnybe kerültek az Acélbikák, miután Somogyi lövése kipattant Samankov kesztyűjéből, pont Turcotte elé, aki közelről nem hibázott (2-1).

Garret Hughson ma is az Acélbikák vezére volt! (Kép: DO-archív)

Az újabb hazai találat után gyorsan kapott egy fórt a Csíkszereda, de a Bikák jól védekeztek. Az egyre keményedő csatában nem kímélték egymást a felek, s bár sokáig jól őrizte kapuját a DAB, a 37. percben egy komoly kihagyás után Farkas került a hazai kapu elé, s fonákkal egyenlített (2-2). A következő ziccer Hüffner előtt adódott, ám hiába húzta el már a kapus mellett is a pakkot, nem sikerült az üres kapuba továbbítania. Az utolsó két percet emberelőnyben játszhatták ugyan a Bikák, ám a speciális helyzet továbbra sem ment a hazaiaknak, így a második szünetig már nem változott az eredmény (2-2).

Az újabb térfélcserét követően a Csíkszereda kezdett egy óriási kapuvassal, majd az ellentámadás végén sikerült megforgatni a vendégeket, majd Silló nagyon éles szögből megszerezte az Acélbikák harmadik találatát a 42. percben (3-2). A vendégek igyekeztek ismét egalizálni, nagy nyomás alá helyezték Hughson ketrecét, de a Bikák kapusa mindent hárított, s amikor már ő is tehetetlen volt, akkor a kapuvas segítette ki ismét. A 48. percben újra lefordult ellenfeléről a DAB, s Dansereau remek passzába Turcotte szúrt bele gólt érően, s a meccsen először kettővel vezettek a mieink (4-2). A Csíkszereda persze nem adta fel, ám az Acélbikák továbbra is önfeláldozóan védekezve őrizték előnyüket, szerencsére sikerrel. A hajrában előbb egy vendégjátékos ült ki a büntetőpadra, majd a mieink kerültek hátrányba, s hiába hozta le kapusát is Jason Morgan, a legközelebb Mazurek állt a gólszerzéshez, s bár nem sikerült az üres kapuba lőnie, az előny már kitartott, így a DAB nagyon értékes győzelmet aratva tartotta itthon a bajnoki pontokat, így továbbra is harcban van a tabella negyedik helyének megszerzéséért.

DAB – SC Csíkszereda 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Azari, Dansereau (1), Zanoski – Hüffner, Lendák (1), Silló 2 (2), Somogyi (2), Turcotte 2 (2) – Dósa, Hruby, Kovács, Mazurek, Németh – Ambrus, Ráduly, Gebei, Pinczés O., Tamás. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

SC Csíkszereda: Samankov – Gecse, Kulyash (1), Becze, Bíró (1), Taratukhin – Pyett, Salló, Brophey, McLean 1, Shalla – Flinta, Láday, Farkas 1, Fodor, Rokaly N. – Györfy, Horváth, Sándor. Vezetőedző: Jason Morgan.

A rovat további hírei: Sport

Játékkal emlékeztek

Játékkal emlékeztek

2020. január 27. (hétfő)

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Hajrávereség Debrecenben

Hajrávereség Debrecenben

2020. január 26. (vasárnap)

Hiába vezetett még tíz perccel a meccs vége előtt, egygólos vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. január 26. (vasárnap)

Esélyt sem adott a szegedieknek a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi találkozóján az NB I Liga alapszakasz második körében.

Szabadkai siker a jégcsarnokban

Szabadkai siker a jégcsarnokban

2020. január 26. (vasárnap)

Udvarias házigazdáknak bizonyultak a dunaújvárosiak a második alkalommal megrendezett Hokillák Jégkorong Tornán.

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

2020. január 25. (szombat)

Parádés második félidei védekezésének is köszönhetően aratott 10-8-as győzelmet a hollandok elleni Európa-bajnoki bronzmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Fontos győzelem!

Fontos győzelem!

2020. január 24. (péntek)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után bedarálta a Békéscsabát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a két gárda szekszárdi összecsapásán.

Jelentős támogató a DKKA mellett

Jelentős támogató a DKKA mellett

2020. január 24. (péntek)

Példás együttműködést, komoly támogatást jelentő hírről számolt be percekkel ezelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.