Vereség a címvédőtől

2020. január 5. (vasárnap) 17:28 - spigott

Támadásban sokat hibázott, így nem volt esélye a szoros eredményre a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia csapatának a Győr otthonában.

A címvédő, s az idei szezonban is hibátlan Győri Audi ETO KC vendégeként lépett pályára ma délután háromnegyed négytől a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. Az összecsapás esélyeseinek egyértelműen a házigazdák számítottak, éppen ezért György László vezetőedző bátor játékot várt tanítványaitól, s azt, hogy teher nélkül, felszabadultan játsszanak, de emellett azt is remélte, hogy sikerül viszontlátnia azokat a taktikai variációkat, amelyeket a hétközi edzéseken gyakoroltak.

A kezdésre nem is lehetett panasza a dunaújvárosi szakvezetésnek, mert hiába esett ki egy szabálytalanság miatt már az első támadásnál Triscsuk a jó védekezésből előbb Szalai, majd Bouti vette be a hazai kaput, s bár közben Szekerczés első hetese kimaradt, így is 2-0-s dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A vendéglátók Bulatovic két találatával a 6. perchez érve egyenlítettek, majd a folytatásban a kapusok játszották a főszerepet mindkét oldalon, de Grosch ismét a mieinket juttatta vezetéshez. A folytatásban Nze-Minko góljaival fordított az ETO, de a Kohász továbbra is ott loholt ellenfele nyomában (5-5). A félidő derekához közeledve sajnos egyre több hibát vétettek támadásban játékosaink, s ezeket könyörtelenül kihasználta a címvédő, mely 8-5-re meglépett a Kohásztól, így jött is azonnal az időkérés. A rövid pauza alatt sikerült is rendet tenni a sorokban György Lászlónak, ám hiába jött fel többször is egy gólra együttesünk, a hajrában újra jöttek a ki nem kényszerített hibák, a nem túl pontos lövések, s ezekből a Győr rendre gyors gólokat tudott szerezni, így a szünethez érve már 14-10-re vezetett a házigazda.

Képek forrása: DKKA

A fordulás után sajnos továbbra is rengeteg volt a hiba a mieink támadójátékában, s miután a Győr ezt ismét három góllal büntette, a 34. percben újra magához kellett hívnia tanítványait György Lászlónak (17-10). Az időkérés sem segített azonban a Kohászon, mert újabb eladott labda, kimaradt hetes miatt bosszankodhattunk, s bár Szekerczés a 38. percben megtörte a hosszú gólcsendet, ekkor már 19-11-re vezetett a házigazda. A lényegi kérdések ekkorra el is dőltek, így a mérkőzésből hátralévő időben csak az lehetett a kérdés, hogy visszább tud-e kapaszkodni együttesünk, vagy az ETO átrobog a Kohászon. Kézilabdázóink egy rövidebb időszaktól eltekintve sajnos továbbra is alig-alig találták el a győri kaput, s bár a hazaiak sem játszottak tökéletesen, így is tovább növelték előnyüket, s már a félidő derekán tízgólos előnynek örülhettek (24-14). A hátralévő időben sem remekeltek a felek, a támadásokban mindkét oldalon akadtak hibák, s bár jelentősen már nem nőtt a különbség a két gárda között, a győriek sima, 30-19-es sikert aratva tartották otthon a két bajnoki pontot.

György László: - Csalódott vagyok, mert bátrabb játékra számítottam a csapattól. Az első félidőben hellyel-közzel megoldottuk a feladatainkat, de már ekkor is voltak olyan hibáink, amelyeket nem kellett volna elkövetnünk. A második félidőben sem tudtunk feljavulni, a Győr jól védekezett, s a helyzetek kihasználásával is hadilábon álltunk.

Győri Audi ETO KC – DKKA 30-19 (14-10)

DKKA: Csapó – Grosch 3, Szekerczés 1, Sirián 1, Nick, Bouti 1, Kazai 1. Csere: Stojak (kapus), Triscsuk, Szalai 5, Braun 1, Ferenczy 1, Jovovity 4, Mihály 1, Cavlovic, Molnár. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.

Döntetlen az edzőmeccsen

Döntetlen az edzőmeccsen

2020. február 22. (szombat)

Kétszer is egyenlítve ért el 2-2-es döntetlent az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Kezdődik a rájátszás!

Kezdődik a rájátszás!

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben vág neki az Újpest elleni negyeddöntőnek ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vereség az MTK-tól

Vereség az MTK-tól

2020. február 21. (péntek)

Sok hibával játszva szenvedett vereséget az MTK elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

Triesztben küzd az olimpiáért válogatottunk!

2020. február 21. (péntek)

Új-Zéland ellen kezdi meg szereplését a magyar női vízilabda válogatott a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Végleges a DAB menetrendje

Végleges a DAB menetrendje

2020. február 21. (péntek)

Amennyiben hét mérkőzésre kerül sor a DAB és az Újpest jégkorongozóinak párharcában, azt március 5-én rendezik meg a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2020. február 21. (péntek)

Támadásban és védekezésben is a maximum kell a dunaújvárosi kézilabdázóktól ahhoz, hogy legyőzzék a jó erőkből álló MTK gárdáját.