Búcsú a kupától

2020. február 19. (szerda) 21:42 - spigott

Igazolta a papírformát az MTK, mely kettős győzelemmel búcsúztatta a Dunaújváros PASE labdarúgóit a Magyar Kupa idei kiírásától.

Háromgólos hátrányból várta a Magyar Kupa szerda esti visszavágóját hazai pályán a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB II-es tabellát vezető MTK Budapest ellen. Az összecsapásnak és a továbbjutásnak is egyértelműen a vendégek voltak az esélyesei.

A dunaújvárosiak azonban bátran vágtak neki a meccsnek, s bár az első védést Porkorninak kellett bemutatnia az 5. percben, a folytatásban inkább az történt a pályán, amit a mieink elképzeltek. Lőrincz Emil tanítványai stabilan védekeztek, ráadásul több alkalommal is felértek ellenfelük kapuja elé, s ha Szepessy pazar, 22 méteres lövése nem a felső lécen csattan, akár a vezetést is megszerezhették volna az első negyed óra végén. A következő nagy helyzet is a mieink előtt adódott ám Szepessy közeli fejese elkerülte a jobb sarkot, majd szinte a semmiből, de megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A 34. percben szöglethez jutott ugyanis az MTK, s bár a beadást sikerült kivágni, a felszabadításba úgy tette bele a lábát Bíró Bence, hogy a labda a bal felsőbe pattant (0-1). Gyorsan válaszolhatott volna együttesünk, ám Busa éles szögből leadott lövését bravúrral védte Varga kapus, így az első felvonás fővárosi előnnyel ért véget.

Miklán Klaudia felvételei!

A fővárosiak ráadásul nem tették meg azt a szívességet, hogy tetemes előnyük tudatában visszavettek volna, így a második felvonásban sajnos nem igazán tudta veszélyeztetni ellenfele kapuját együttesünk, s mikor a 64. percben a csereként beállt Gera közelről kilőtte a jobb alsót, gyakorlatilag eldőlt a meccs. A hátralévő időben ugyan mindent elkövettek a mieink a szépítésért, de az MTK is jól védekezett, s nem adott lehetőséget a gólszerzésre együttesünknek, így végül biztosan nyert, s kettős győzelemmel jutott be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

DPASE – MTK 0-2 (0-1)

DPASE: Pokorni – Barta, Hompót, Puskás, Horváth – Busa, (Beszterczei, 68.) Dorogi (Mohamed, 68.), Barna, Áman – Kovács (Tapiska, 73.), Szepessy. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

MTK Budapest: Varga – Fülöp, Varju, Nagy, Deutsch (Kanta, 71.) – Palincsár, Kata, Bognár – Katona (Gera, 61.), Bíró, Schön (Lencse, 61.). Vezetőedző: Boris Michael.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.