Előnyben az MTK

2020. február 12. (szerda) 21:07 - spigott

Háromgólos győzelmet aratott az MTK együttese a Dunaújváros PASE labdarúgói ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén lépett pályára ma este hat órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a másodosztályban listavezető MTK otthonában vendégeskedett. Az összecsapás és a párharc esélyesének a fővárosiak számítottak, ám Lőrincz Emil vezetőedző bízott abban, hogy stabil védekezéssel, valamint hatékony támadójátékkal képesek lesznek olyan eredményt elérni, hogy jó helyzetből várhassák a jövő heti visszavágót.

Ahogy várható volt, a házigazdák vágtak neki erősebben a meccsnek, az első negyed órában három alkalommal próbáltak veszélyeztetni, ám ekkor még nem találtak kaput a hazai támadók. A 18. percben viszont már megszerezte a vezetést a fővárosi csapat, miután Prosser tálalt balról az érkező Bognár elé, aki laposan a bal alsóba gurított (1-0). Tíz perc elteltével sajnos megduplázta előnyét az MTK, miután Bíró fejelt közelről Pokorni kapujába, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel együttesünket (2-0).

Képek forrása: MTK hivatalos csapathonlap

A félidei szünetben rendezte sorait a DPASE, s a második felvonás elején két lehetősége is volt a szépítésre, ám egyikkel sem sikerült élnie Lőrincz Emil együttesének. A folytatásban ismét kezdeményezőbb volt a házigazda, mely negyed órával a meccs vége előtt egy kisebb védelmi hibát kihasználva ismét betalált Bíró révén, így igen kedvező helyzetből várhatja a párharc második mérkőzését, melyet február 19-én rendeznek meg a Dunaújvárosi Stadionban.

MTK – DPASE 3-0 (2-0)

Gólszerzők: Bíró 2, Bognár 1.

MTK: Varga – Baki, Fülöp, Nagy, Varju, Bognár, Mezei (Kovács, 82.), Cseke (Kata, 46.), Katona, Bíró, Prosser (Schön, 66.). Vezetőedző: Boris Michael.

DPASE: Pokorni – Kis, Horváth, Puskás, Hompót, Dorogi, Áman (Al-Sheraji 83.), Kovács, Barna, Busa (Reicheld, 83.), Szepessy (Beszterczei, 69.). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A rovat további hírei: Sport

Sikeres évadnyitó a Gárdonyiban

Sikeres évadnyitó a Gárdonyiban

2020. február 20. (csütörtök)

Több érmes helyezésnek is örülhettek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók az évad első országos versenyén.

Az Újpest ellen negyeddöntőznek az Acélbikák

Az Újpest ellen negyeddöntőznek az Acélbikák

2020. február 20. (csütörtök)

Az Újpest gárdája lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának ellenfele az Erste Liga negyeddöntőjében.

Elkészült az alsóház programja

Elkészült az alsóház programja

2020. február 20. (csütörtök)

Hazai pályán kezdi, s hazai pályán fejezi is be az alsóház küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Búcsú a kupától

Búcsú a kupától

2020. február 19. (szerda)

Igazolta a papírformát az MTK, mely kettős győzelemmel búcsúztatta a Dunaújváros PASE labdarúgóit a Magyar Kupa idei kiírásától.

Minden éremből jutott a birkózóknak

Minden éremből jutott a birkózóknak

2020. február 19. (szerda)

Jól szerepeltek a Fejér megyei iskolások a grundbirkózók Pécsett megrendezett országos diákolimpiai döntőjében.

Kupavisszavágó az MTK ellen

Kupavisszavágó az MTK ellen

2020. február 19. (szerda)

Háromgólos hátrányból vág neki az MTK elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágójának ma este hat órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Bravúros győzelem Csíkszeredán

Bravúros győzelem Csíkszeredán

2020. február 18. (kedd)

Taktikus játékkal, Dansereau mesterhármasával aratott 4-2-es sikert a Csíkszereda vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely remek győzelmének köszönhetően a második helyen zárta a felsőház küzdelmeit.