Győzelemmel felérő döntetlen

2020. február 8. (szombat) 19:30 - spigott

Erősen tartalékosan, de óriásit küzdve ért el 11-11-es döntetlent az Uralocska elleni Euroliga negyeddöntő első felvonásán a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén látta vendégül az orosz Uralocska gárdáját ma délután öt órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mihók Attila tanítványai nem a legjobb előjelekkel várták az összecsapást, ugyanis Gurisatti Gréta ujjsérülés miatt hiányzott a csapatból, s ugyan a közelmúltban betegséggel bajlódó Vályi Vanda, Horváth Brigitta és Geraldine Mahieu ott volt a keretben, erősen kérdéses volt, hogy mennyi játékidőt tudnak vállalni a remek erőkből álló ellenféllel szemben.

Vízilabdázóink a nehézségek ellenére is nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe, s akaraterejüket bizonyította, hogy első két góljukat éppen Mahieu és Vályi szerezte. Az ugyan valamelyest árnyalta a képet, hogy mindkettőre jött válasz a túloldalon, ám a 2-2-es döntetlenre hozott első negyed már jelezte, nem számíthatnak könnyű meccsre az Euroliga sorozatban eddig remekül teljesítő oroszok. A második felvonás még szebben alakult, mert hiába egyenlített Mahieu második találata után az ellenfél, Aarts kapus remek védései után előbb Garda váltott gólra egy ötméterest, majd Vályi talált be éles szögből, így a meccsen először már kettővel vezettek az egyetemisták (5-3).

A negyed hajrájában Popova révén visszajött egyre az Uralocska, mely elég ijesztően kezdte a második félidőt, ugyanis góllal lezárt első támadása után tizenhárom másodperccel újra mattolta a mieink védelmét, s pillanatok alatt átvette a vezetést (5-6). Vízilabdázóink azonban továbbra is óriásit küzdöttek, Garda ismét kíméletlenül bevágott egy ötméterest, majd Mahieu pillanatai következtek, mert az egyetemisták francia centere úgy csavart egymás után kétszer is a kapuba, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Ezzel együtt sem sikerült azonban egálról kezdeni az utolsó felvonást, mert Panfilova mindössze egy másodperccel a szünet előtt újra előnyhöz juttatta csapatát (8-9).

Óriási izgalmakat ígért az utolsó nyolc perc, melyben Garda találatára még volt válasza a vendégeknek, ám Mahieu ötödik gólja után lehúzta a rolót Laura Aarts, így mikor a 31. percben Garda ismét megvillant, komoly esély nyílt a győzelemre is (11-10). A véghajrában utolsó erőtartalékait mozgósítva őrizte előnyét együttesünk, de Vorontsova alig húsz másodperccel a végső dudaszó előtt mégis egyenlíteni tudott, s mivel a hátralévő idő már nem volt elég a gólszerzésre, így 11-11-es döntetlennel ért véget az összecsapás. A március 28-ai visszavágót így az oroszok várhatják valamivel kedvezőbb helyzetben, ám addigra remélhetőleg már a mieink is legjobb összeállításukban vehetik fel a harcot ellenfelükkel, s ez a csapat többször is bizonyította már, hogy akkor bárki ellen képes lehet a győzelemre.

Miklán Klaudia felvételei

Mihók Attila: - Óriási bravúrnak tartom azt, hogy ilyen szoros és jó meccset tudtunk játszani azzal az Uralocskával, mely a magyar élcsapatokat meglehetősen simán győzte le az Euroliga korábbi fordulóiban. Győzelemmel felérő döntetlen ez számunkra, mert Gurisatti Gréta egyáltalán nem tudott játszani, míg Horváth Brigitta és Vályi Vanda is lényegesen kevesebbet játszott annál, amit megszoktunk tőlük. A csapat minden egyes tagja óriásit harcolt, maradt esélyünk a továbbjutásra, ez volt ennek a mérkőzésnek a legfontosabb célja, s ezt el is értük.

DUE–Maarsk Graphics – Dynamo Uralochka 11-11 (2-2, 3-2, 3-5, 3-2)

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Brezovszki, Sajben, Pál, Horváth, Mahieu 5, Szabó, Garda 4, Ziegler, Vályi 2, Huszti, Szellák. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Minden éremből jutott a birkózóknak

Minden éremből jutott a birkózóknak

2020. február 19. (szerda)

Jól szerepeltek a Fejér megyei iskolások a grundbirkózók Pécsett megrendezett országos diákolimpiai döntőjében.

Kupavisszavágó az MTK ellen

Kupavisszavágó az MTK ellen

2020. február 19. (szerda)

Háromgólos hátrányból vág neki az MTK elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágójának ma este hat órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Bravúros győzelem Csíkszeredán

Bravúros győzelem Csíkszeredán

2020. február 18. (kedd)

Taktikus játékkal, Dansereau mesterhármasával aratott 4-2-es sikert a Csíkszereda vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely remek győzelmének köszönhetően a második helyen zárta a felsőház küzdelmeit.

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

A szezon végén távozik György László az akadémiától!

2020. február 18. (kedd)

György László és Imre Vilmos is távozik a szezon végén a DKKA csapatától, mely már megkezdte a tárgyalásokat a jövő évi kerettel és a leendő vezetőedző személyével kapcsolatban.

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

Tokióért küzdenek a vízilabdázók!

2020. február 18. (kedd)

Három dunaújvárosi játékossal a keretében kezdte meg felkészülését a trieszti olimpiai selejtezőre a magyar női vízilabda válogatott.

Hatalmas megtiszteltetés

Hatalmas megtiszteltetés

2020. február 18. (kedd)

A Nemzeti Versenysport Szövetség is díjazta a Dragon Steel SE sárkányhajósait a thaiföldi Nemzeti Világbajnokságon elért remek eredményeiért.

Győzelemmel zárt a Dunaferr

Győzelemmel zárt a Dunaferr

2020. február 17. (hétfő)

A Rubeola FC elleni 5-2-es hazai sikerrel fejezte be a bajnoki alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.