Győzelemmel felérő döntetlen

2020. február 8. (szombat) 19:30 - spigott

Erősen tartalékosan, de óriásit küzdve ért el 11-11-es döntetlent az Uralocska elleni Euroliga negyeddöntő első felvonásán a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén látta vendégül az orosz Uralocska gárdáját ma délután öt órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mihók Attila tanítványai nem a legjobb előjelekkel várták az összecsapást, ugyanis Gurisatti Gréta ujjsérülés miatt hiányzott a csapatból, s ugyan a közelmúltban betegséggel bajlódó Vályi Vanda, Horváth Brigitta és Geraldine Mahieu ott volt a keretben, erősen kérdéses volt, hogy mennyi játékidőt tudnak vállalni a remek erőkből álló ellenféllel szemben.

Vízilabdázóink a nehézségek ellenére is nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe, s akaraterejüket bizonyította, hogy első két góljukat éppen Mahieu és Vályi szerezte. Az ugyan valamelyest árnyalta a képet, hogy mindkettőre jött válasz a túloldalon, ám a 2-2-es döntetlenre hozott első negyed már jelezte, nem számíthatnak könnyű meccsre az Euroliga sorozatban eddig remekül teljesítő oroszok. A második felvonás még szebben alakult, mert hiába egyenlített Mahieu második találata után az ellenfél, Aarts kapus remek védései után előbb Garda váltott gólra egy ötméterest, majd Vályi talált be éles szögből, így a meccsen először már kettővel vezettek az egyetemisták (5-3).

A negyed hajrájában Popova révén visszajött egyre az Uralocska, mely elég ijesztően kezdte a második félidőt, ugyanis góllal lezárt első támadása után tizenhárom másodperccel újra mattolta a mieink védelmét, s pillanatok alatt átvette a vezetést (5-6). Vízilabdázóink azonban továbbra is óriásit küzdöttek, Garda ismét kíméletlenül bevágott egy ötméterest, majd Mahieu pillanatai következtek, mert az egyetemisták francia centere úgy csavart egymás után kétszer is a kapuba, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Ezzel együtt sem sikerült azonban egálról kezdeni az utolsó felvonást, mert Panfilova mindössze egy másodperccel a szünet előtt újra előnyhöz juttatta csapatát (8-9).

Óriási izgalmakat ígért az utolsó nyolc perc, melyben Garda találatára még volt válasza a vendégeknek, ám Mahieu ötödik gólja után lehúzta a rolót Laura Aarts, így mikor a 31. percben Garda ismét megvillant, komoly esély nyílt a győzelemre is (11-10). A véghajrában utolsó erőtartalékait mozgósítva őrizte előnyét együttesünk, de Vorontsova alig húsz másodperccel a végső dudaszó előtt mégis egyenlíteni tudott, s mivel a hátralévő idő már nem volt elég a gólszerzésre, így 11-11-es döntetlennel ért véget az összecsapás. A március 28-ai visszavágót így az oroszok várhatják valamivel kedvezőbb helyzetben, ám addigra remélhetőleg már a mieink is legjobb összeállításukban vehetik fel a harcot ellenfelükkel, s ez a csapat többször is bizonyította már, hogy akkor bárki ellen képes lehet a győzelemre.

Miklán Klaudia felvételei

Mihók Attila: - Óriási bravúrnak tartom azt, hogy ilyen szoros és jó meccset tudtunk játszani azzal az Uralocskával, mely a magyar élcsapatokat meglehetősen simán győzte le az Euroliga korábbi fordulóiban. Győzelemmel felérő döntetlen ez számunkra, mert Gurisatti Gréta egyáltalán nem tudott játszani, míg Horváth Brigitta és Vályi Vanda is lényegesen kevesebbet játszott annál, amit megszoktunk tőlük. A csapat minden egyes tagja óriásit harcolt, maradt esélyünk a továbbjutásra, ez volt ennek a mérkőzésnek a legfontosabb célja, s ezt el is értük.

DUE–Maarsk Graphics – Dynamo Uralochka 11-11 (2-2, 3-2, 3-5, 3-2)

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Brezovszki, Sajben, Pál, Horváth, Mahieu 5, Szabó, Garda 4, Ziegler, Vályi 2, Huszti, Szellák. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Röplabda: ismét a legjobbak között!

Röplabda: ismét a legjobbak között!

2020. szeptember 25. (péntek)

Az idei szezont az Extraligában kezdte meg a Dunaferr SE röplabda csapata, melynek vezetése és játékosai is merész célokkal vágtak neki a bajnokságnak.

A karantén alatti edzések engedélyezése is egy lehetőség

A karantén alatti edzések engedélyezése is egy lehetőség

2020. szeptember 25. (péntek)

Elképzelhető, hogy lesznek sportolók, akiknek karanténba kell vonulniuk a tokiói olimpia helyszínén, de számukra is engedélyeznék az edzéseket a jövő nyárra halasztott tokiói nyári játékokat megelőzően a szervezőbizottság elnöke szerint.

Újra pályán a Dunaferr

Újra pályán a Dunaferr

2020. szeptember 25. (péntek)

A Kecskemét elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rögtön döntőkkel indul a világkupa

Rögtön döntőkkel indul a világkupa

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Szeptember 25-én reggel 9-kor rajtol az egyetlen idei felnőtt nemzetközi verseny, a szegedi ICF gyorsasági és parakenu világkupa. Az eseményen 33 ország több mint 400 sportolója vesz részt. Pénteken délelőtt az épek selejtezői mellett már döntőket is rendeznek.

Szezonkezdésre várnak a Villámok!

Szezonkezdésre várnak a Villámok!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Három együttessel venne részt a korosztályos bajnokságokban a DUE DSE kosárlabda szakosztálya, mely egy rangos esemény megrendezését is elnyerte a szövetségtől.

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

Bizakodásra ad okot a sportesemények visszatérése

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Az, hogy ismét rendeznek különböző sportágakban sporteseményeket, bizakodásra ad okot a jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia tekintetében is Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint.

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

Nyolc érem a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról!

2020. szeptember 24. (csütörtök)

Fennállása legeredményesebb bajnoki szereplésének örülhetett Fadd-Domboriban a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztálya.