Győzelemmel zárt a Dunaferr

2020. február 17. (hétfő) 21:53 - spigott

A Rubeola FC elleni 5-2-es hazai sikerrel fejezte be a bajnoki alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A Csömör elleni hazai mérkőzéssel zárta az alapszakasz küzdelmeit ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. Ugyan a mieink már nem juthattak be a felsőházba, ám ahhoz, hogy maximális hat bónuszponttal vágjanak neki az alsóházi csatározásoknak, muszáj volt nyerniük a tabella utolsó előtti helyén álló vendégek ellen.

A találkozót némi meglepetésre a Rubeola kezdte erősebben, s Cseresnyés kapusnak több alkalommal is védenie kellett az első percekben. Idővel azért a Dunaferr is játékba lendült, egyre több időt töltött ellenfele kapuja előtt, s a 7. perc végén Németh Péter megpattanó lövésével sikerült is megszereznie a vezetést (1-0). A folytatásban kiegyenlített játékot láthattak azok, akik kilátogattak a Dunaújvárosi Sportcsarnokba, akadtak lehetőségek ugyan mindkét oldalon, ám a csapatok összességében jól megszervezték védelmüket, így komoly ziccerbe azért nem láthattunk.

A félidő hajrájához közeledve viszont összeszedte ötödik szabálytalanságát is együttesünk, így nagyon oda kellett figyelnie, hogy ne gyűjtsön be többet, különben kisbüntetőt lőhettek volna a vendégek. Szerencsére az utolsó percekre lényegesen fegyelmezettebbé vált a Dunaferr, így hiába próbálkoztak a csömöriek, nem tudtak túljárni Cseresnyés eszén sőt, ha Németh valamivel pontosabban céloz, akár tovább is növelhette volna előnyét Fehér Zsolt együttese.

A szünetig azonban már nem változott az eredmény, s a fordulás után sem változott a játék képe, mert a Rubeola továbbra is nagy erőket mozgósított az egyenlítő találat megszerzéséért, ám hiába lőttek kapura szinte mindenhonnan a vendégek, a csereként beállt Rigó rendre könnyedén hárítani tudott. A mieink elsősorban kontráikra építettek ekkor, melyekben benne is volt a gólveszély, de a félidő derekáig nem tudtak újabb gólt szerezni. A 30. percben viszont kétszer is megvillant a Dunaferr, mely Fridrich remek emelésével duplázta meg előnyét, majd egy tanárian végigvitt kontra végén Doroginak már csak az üres kapuba kellett lőnie, s máris nyugodtabban figyelhettük a folytatást (3-0).

Miklán Klaudia felvételei!

A vendégek azonnal 5 a 4 elleni játékra váltottak, s Fischer 33. percben szerzett találatával szépítettek, de Németh Péter pár másodperccel később saját hatosától vette be az üresen hagyott kaput, visszaállítva a mieink korábbi előnyét (4-1). A Rubeola továbbra sem adta fel, Keresztury remek lövésével a 36. percben ismét feljött két gólra, így bőven ígért még izgalmakat a véghajrá (4-2). A hátralévő időben tovább kockáztattak a vendégek, de Klacsák az utolsó másodpercekben már nem hibázta el az üres kaput, kialakítva ezzel az 5-2-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Rubeola FC 5-2 (1-0)

Gólszerzők: Németh P. 2, Fridrich 1, Dorogi 1, Klacsák 1, illetve: Fischer 1, Keresztury 1.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Németh P., Klacsák, Fridrich, Pál. Csere: Rigó (kapus), Gergely, Dorogi, Faragó, Sáhó, Csányi, Németh L., Horváth. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Rubeola FC: Oswald – Horváth, Keresztury, Viz, Fischer. Csere: Varsányi (kapus), Nehéz, Érsek, Milavecz, Józsa. Vezetőedző: Jenei Ottó.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.