Dunaújváros Hetilap

Hankook: a fenntartható autózás szolgálatában

Öcaline - 2020. február 25. 15:56

Mesterséges intelligenciával fejlesztik a jövő abroncsait a Hankook Tire mérnökei – a város határában működő gyár is hadrendbe állítja az új technológiákat a fenntartható autózás érdekében.

Közhely, de igaz, radikális átalakuláson megy keresztül az autóipar; az új technológiák térhódítása, a folyamatosan változó vásárlói igények, valamint az egyre erőteljesebben érvényesülő környezetvédelmi szempontok azonnali válaszokat követelnek az abroncsgyártóktól is. Mindenekelőtt az üzemanyag-takarékosság és a megújuló alapanyagok felhasználása terén érvényes a „lépéskényszer” – a környezetbarát abroncsok globális piacának bővülésében és a prémium abroncsgyártók szegmensében meghatározó szerepet betöltő Hankook Tire esetében is. A koreai óriás mesterséges intelligencia alkalmazásával gyorsítja fel a környezetkímélő technológiák és a fenntartható alapanyagok mielőbbi piaci bevezetését, áll a honlapunkhoz eljuttatott összegzésben. 
A képlet egyszerű: a mobilitási igény nem csökken, ugyanakkor már néhány éven belül teljesen átalakulhat minden, amit az autózásról gondolunk. Vitathatatlan az elektromos járművek térnyerése: a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) várakozásai szerint alig egy évtizeden belül a világ járműflottájának 30 százalékát (!!!) az elektromos járművek alkotják majd. 
Az egyértelmű, hogy a környezetbarát autózás elterjedése a csökkenő károsanyag-kibocsátás révén kedvezően befolyásolja az élő környezetet. Ehhez társul az úgynevezett környezetbarát abroncsok globális piacának növekedése, ami a gépjárművek üzemanyag-fogyasztásának jelentős – 20 százalék körüli! – mérséklésével, a környezetkímélő előállítási technológiák, valamint a megújuló alapanyagok felhasználásával jár. 
A környezetbarát abroncsok piaci részesedésének növelésén dolgoznak a Hankook Tire mérnökei is: a hangsúly az intelligens megoldásokra, a környezetkímélő technológiákra és a megújuló alapanyagokra kerül – a megváltozott piaci igények, az uralkodó autóipari trendek, végső soron a fenntartható autózás érdekében. 

(Fotó: Hankook Tire)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!