Hibátlanul első a válogatott

spigott - 2020. február 3. 10:06

Remek teljesítményt nyújtva, három győzelemmel zárta Európa-bajnoki selejtező tornáját a magyar futsal válogatott.

Litvániában lépett pályára a mögöttünk hagyott hétvégén a dunaújvárosi Pál Patrikkal felálló magyar futsal válogatott, mely az észak-írek, a törökök, valamint a házigazda litvánok ellen mérette meg magát az Európa-bajnoki selejtező első körében. Nemzeti együttesünk az észak-írek ellen kezdte meg a sorozat küzdelmeit, s már az első félidőben négy gólt szerezve tudatosította vetélytársával, hogy sok jóra ne számítson. Ugyan az ellenfél a második felvonás elején még egyszer feljött kettő találatra, egy időkéréssel rendezte sorait a magyar csapat, mely végül sima, 7-2-es sikert aratva hozta a kötelezőt.

A törökök ellen már lényegesen nehezebb feladat várt válogatottunkra, mely hiába játszott fölényben, az első félidőben még nem tudta feltörni ellenfele védelmét. A fordulás után viszont hamar megtörte a gólcsendet együttesünk, s Dróth, valamint Dávid találataival lépett meg ellenfelétől két góllal, majd a véghajrában szerzett újabb Dávid-góllal alakította ki a 3-0-s magyar győzelmet jelentő végeredményt.

Képek forrása: futsalhungary.hu

Ez egyben azt is jelentette, hogy a litvánok elleni vasárnapi meccsen a tornagyőzelemért és a továbbjutásért lépett pályára a magyar csapat, mely ismét erősen kezdett, s Dávid, valamint Dróth révén már a 6. percben 2-0-ra vezetett. A litvánok ugyan a felvonás derekán szépítettek, de a mieink azonnal válaszoltak, majd 3-1-es félidei vezetésük után Rábl János 29. percben szerzett találatával eldöntötték a találkozót. A hátralévő időben ugyanis hiába próbálkoztak bármivel a litvánok, a védelem jól állt a lábán, így válogatottunk sima, 4-1-es sikerrel jutott be az Európa-bajnoki selejtező sorozat legjobb harminckét csapata közé.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.