Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. február 23. (vasárnap) 21:04 - spigott

A várakozásoknak megfelelően magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a PTE-PEAC elleni hazai találkozón a Dunaferr SE röplabda csapata.

A sereghajtó, s az idei szezonban még nyeretlen PTE-PEAC elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB I Liga alapszakasz második körének küzdelmeit ma délután a Dunaferr SE röplabda csapata, mely listavezetőként és egyértelmű esélyesként várta a párharcot. Tomanóczy Tibor együttese nem is kezdett rosszul, mert hamar hárompontos előnyre tett szert, ám a folytatásban nagyon hullámzóvá vált a mieink játéka, így a vendégek nemcsak egyenlítettek, hanem négypontos fórba kerültek (6-10). Volt honnan kapaszkodnia a Dunaferrnek, mely 13-12-nél ismét magához ragadta a vezetést, ám elég volt pár hiba, s újra a vendégek álltak közelebb a részsikerhez (16-18). A játékrész hajráját azonban nagyon megnyomták a mieink, akik innentől kezdve már csak két pontot engedélyeztek ellenfelüknek, s végül 25-20-ra be is húzták az első felvonást.

Miklán Klaudia felvételei

A lendület szerencsére a második szettre is megmaradt, így ismét sikerült meglépnie a Dunaferrnek a pécsiektől, s mivel a vendégeknek ekkor nagyon nem ment a játék, 9-4-es hazai vezetésnél muszáj is volt időt kérnie Gyöngyösi Zoltán vezetőedzőnek. Ez sem segített azonban csapatán, mert röplabdázóink a játék minden elemében jobbak voltak ebben a felvonásban, így vezetésüket szép és eredményes játékkal növelték tovább, s nagyon simán, 25-9-re megnyerték a második játszmát. A harmadikban újra összeszedte magát a pécsi alakulat, s igen sokáig tartotta is egy-kétpontos előnyét, ám 14-14 után ismét pontosított játékán együttesünk, mely egy remek sorozattal elhúzott ellenfelétől, s az első szetthez hasonlóan ezúttal is 25-20-ra nyert, így 3-0-s győzelemmel erősítette meg első helyét az NB I Liga alapszakaszának tabelláján.

Dunaferr SE – PTE-PEAC 3-0 (20, 9, 20)

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Majoros Balázs, Iván Gergő, Mészáros Dömötör, Sümegi Kristóf (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Ambrus Bence, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint Olivér, Tamási Dávid. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

PTE-PEAC: Baji Péter Ábrahám, Takács Barnabás, Kecskés Bence, Portik Ádám, Dhari Shubham, Várbíró Benedek, Örkényi András, Storcz Dániel, Szabó Gábor, Pordán Áron, Péter Csaba, Várhalmi Gábor, Kaszás Zoltán (liberó). Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.