Lehet rájuk építeni

2020. február 29. (szombat) 12:57 - doszerk

A minőségi utánpótlás nevelésre támaszkodva fejlődne tovább a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, úgy idén is elhívta egy tájékoztató beszélgetésre támogatóit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, melynek vezetése az egyesület eddigi munkájáról, a pillanatnyi helyzetéről, és a jövőre vonatkozó terveiről számolt be a Campus étteremben.

Zemenkó Zoltán, a klub operatív feladatokkal foglalkozó vezetője Dunaújvárosi Egyetem Diák SE szervezeti modelljének ismertetésével kezdte meg prezentációját, majd a gazdálkodásukról ejtett pár mondatot, melyet a kiszámíthatóság, a magas fizetési morál, illetve a biztonságos tervezés jellemez. Az utánpótlásról megtudhattuk, hogy jelenleg közel hetven igazolt játékossal rendelkeznek, akik öt korosztályban csiszolják tudásukat napról napra, komoly tapasztalattal bíró edzők iránymutatásai alapján. Utóbbiak élén Németh Péter, a felnőtt csapat több mint százszoros válogatottja, egy kiválóan képzett edző és testnevelő tanár áll, akinek neve és személyisége is garancia a fejlődésre. A gyerekek közül a Pap István edző által felkészített U15-ös korosztály már szinte teljesen a dunaújvárosi futsalosok nevelése. Az U17 és U20-as korosztályúakat Facskó József irányítja, s az idősebbeknek akár dobogós terveik is lehetnek. Ebből a közösségből külön megemlíthető Dorogi Benjámin és Szabó Zalán, ők már a korosztályos válogatottban is megállják a helyüket. A Dunaferr utánpótlás csapatai a Magyar labdarúgó Szövetség (MLSZ) által kiírt megyei versenyeken szerepelnek. Sajnos a legkisebbeknek csak a tél közepén szerveznek bajnokságot, pedig az ő előrelépésüknek is folyamatos játék lenne a záloga, de a későbbiekben saját erőből, a többi klubbal közösen szeretnék folytatni ezt a sorozatot.

Miklán Klaudia felvételei

Budavári Árpád stratégiai menedzser a marketing sajátos magyarországi helyzetéről nyilatkozva elmondta, hogy az a vállalkozó, aki nálunk a sporttámogatásra adja a fejét, egészen biztosan nem üzleti megfontolásból teszi. Egyesületünknek olyan emberek segítenek, akik ebben a városban élnek, vagy valamilyen szempontból jelentős a kötődésük hozzá, s fontosnak tartják a fejlődését és a város élhetőbbé tételét, például a Dunaferr futsal csapatán keresztül és a sport által is, amiért őszintén jár nekik a köszönet.

Ami pedig a hatodik helyen álló felnőtt együttest illeti, ezt a helyezést drámai módon érték el Fehér Zsolt tanítványai, akik több mérkőzésen is az utolsó másodpercekben veszítettek pontot, netán pontokat, így csak nüanszokon múlt, hogy most nem a dobogós helyezésekért küzdenek. Így most azt mondhatjuk, hogy középcsapatnak számítunk, s bár voltunk már ennél jobbak is, a bajnokság folytatásában csak az lehet a cél, hogy minél jobban helyt álljon az együttes, s az élen fejezze be az alsóházi küzdelmeket. Van azonban pozitív hozadéka is a szezonnak, mert tehetséges játékosok épültek be a csapatba. Köztük az egyre megbízhatóbb játékot hozó és gólokat lövő Csányi Dávidot, valamint a stabil alapemberré váló Fridrich Dávidot. A még fiatalabbak közül Dorogi Benjámint lehet említeni, aki még nem volt tizenhét éves, amikor az első NB I-es gólját megszerezte, s ezt megtette a korosztályos válogatottban is. Mellette egyre inkább élesíti karmait Németh László is, illetve a kapusposzton felfedezték Gergely Milánt, akik mind a jövő reménységei, s ez is azt bizonyítja, hogy jó irányba tart az utánpótlás nevelése a kicsiktől a nagyokig, mert lehet belőlük építkezni.

A rovat további hírei: Sport

Lezárultak a nevezések

Lezárultak a nevezések

2020. július 12. (vasárnap)

Összesen ötvenkilenc együttes nevezett a labdarúgók harmadosztályú bajnokságába!

Tornával emlékeztek a focisták

Tornával emlékeztek a focisták

2020. július 12. (vasárnap)

A Kemi-Ker Kft. gárdája nyerte az első alkalommal megrendezett Acerbis Nyári Kupa küzdelmeit a DLSZ Arénában.

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2020. július 11. (szombat)

Az SZP-Asztalos gárdája nyerte a Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit.

Győzelemmel kezdett a DPASE

Győzelemmel kezdett a DPASE

2020. július 11. (szombat)

Kétgólos, magabiztos sikert aratott a MOL Fehérvár II. elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Alakul a csapat

Alakul a csapat

2020. július 11. (szombat)

Újabb öt játékosával hosszabbított szerződést a közelmúltban a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Az Aranycsapat három játékosára és az 1954-es berni vb-döntőre emlékeztek

Az Aranycsapat három játékosára és az 1954-es berni vb-döntőre emlékeztek

2020. július 10. (péntek)

Budai II Lászlóra, Buzánszky Jenőre, Kocsis Sándorra, valamint az 1954-es svájci labdarúgó-világbajnokság berni döntőjére emlékezett csütörtökön az Aranycsapat Testület, írja az MTI.

Enyhítést fontolgatnak a japánok

Enyhítést fontolgatnak a japánok

2020. július 10. (péntek)

A japán kormány fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy a jövőre halasztott tokiói olimpiára és paralimpiára utazó sportolók esetében enyhítsen az országba lépés feltételein.