Lehet rájuk építeni

2020. február 29. (szombat) 12:57 - doszerk

A minőségi utánpótlás nevelésre támaszkodva fejlődne tovább a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, úgy idén is elhívta egy tájékoztató beszélgetésre támogatóit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, melynek vezetése az egyesület eddigi munkájáról, a pillanatnyi helyzetéről, és a jövőre vonatkozó terveiről számolt be a Campus étteremben.

Zemenkó Zoltán, a klub operatív feladatokkal foglalkozó vezetője Dunaújvárosi Egyetem Diák SE szervezeti modelljének ismertetésével kezdte meg prezentációját, majd a gazdálkodásukról ejtett pár mondatot, melyet a kiszámíthatóság, a magas fizetési morál, illetve a biztonságos tervezés jellemez. Az utánpótlásról megtudhattuk, hogy jelenleg közel hetven igazolt játékossal rendelkeznek, akik öt korosztályban csiszolják tudásukat napról napra, komoly tapasztalattal bíró edzők iránymutatásai alapján. Utóbbiak élén Németh Péter, a felnőtt csapat több mint százszoros válogatottja, egy kiválóan képzett edző és testnevelő tanár áll, akinek neve és személyisége is garancia a fejlődésre. A gyerekek közül a Pap István edző által felkészített U15-ös korosztály már szinte teljesen a dunaújvárosi futsalosok nevelése. Az U17 és U20-as korosztályúakat Facskó József irányítja, s az idősebbeknek akár dobogós terveik is lehetnek. Ebből a közösségből külön megemlíthető Dorogi Benjámin és Szabó Zalán, ők már a korosztályos válogatottban is megállják a helyüket. A Dunaferr utánpótlás csapatai a Magyar labdarúgó Szövetség (MLSZ) által kiírt megyei versenyeken szerepelnek. Sajnos a legkisebbeknek csak a tél közepén szerveznek bajnokságot, pedig az ő előrelépésüknek is folyamatos játék lenne a záloga, de a későbbiekben saját erőből, a többi klubbal közösen szeretnék folytatni ezt a sorozatot.

Miklán Klaudia felvételei

Budavári Árpád stratégiai menedzser a marketing sajátos magyarországi helyzetéről nyilatkozva elmondta, hogy az a vállalkozó, aki nálunk a sporttámogatásra adja a fejét, egészen biztosan nem üzleti megfontolásból teszi. Egyesületünknek olyan emberek segítenek, akik ebben a városban élnek, vagy valamilyen szempontból jelentős a kötődésük hozzá, s fontosnak tartják a fejlődését és a város élhetőbbé tételét, például a Dunaferr futsal csapatán keresztül és a sport által is, amiért őszintén jár nekik a köszönet.

Ami pedig a hatodik helyen álló felnőtt együttest illeti, ezt a helyezést drámai módon érték el Fehér Zsolt tanítványai, akik több mérkőzésen is az utolsó másodpercekben veszítettek pontot, netán pontokat, így csak nüanszokon múlt, hogy most nem a dobogós helyezésekért küzdenek. Így most azt mondhatjuk, hogy középcsapatnak számítunk, s bár voltunk már ennél jobbak is, a bajnokság folytatásában csak az lehet a cél, hogy minél jobban helyt álljon az együttes, s az élen fejezze be az alsóházi küzdelmeket. Van azonban pozitív hozadéka is a szezonnak, mert tehetséges játékosok épültek be a csapatba. Köztük az egyre megbízhatóbb játékot hozó és gólokat lövő Csányi Dávidot, valamint a stabil alapemberré váló Fridrich Dávidot. A még fiatalabbak közül Dorogi Benjámint lehet említeni, aki még nem volt tizenhét éves, amikor az első NB I-es gólját megszerezte, s ezt megtette a korosztályos válogatottban is. Mellette egyre inkább élesíti karmait Németh László is, illetve a kapusposzton felfedezték Gergely Milánt, akik mind a jövő reménységei, s ez is azt bizonyítja, hogy jó irányba tart az utánpótlás nevelése a kicsiktől a nagyokig, mert lehet belőlük építkezni.

A rovat további hírei: Sport

A kvótaszerzés időszaka 2021. június 29-én zárul

A kvótaszerzés időszaka 2021. június 29-én zárul

2020. április 04. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közzétette az általános kvalifikációs alapelveket a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Soha nem látott biztonsági intézkedések a női tornászválogatottnál

Soha nem látott biztonsági intézkedések a női tornászválogatottnál

2020. április 04. (szombat)

Új struktúrában, soha nem látott biztonsági intézkedések mellett folytatja a felkészülést a magyar női tornászválogatott a budapesti Központi Tornacsarnokban.

Tokió 2020: Nem változik az eredeti program

Tokió 2020: Nem változik az eredeti program

2020. április 03. (péntek)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jövőre is azt a versenyprogramot próbálja majd követni, amely idén érvényes lett volna a tokiói olimpián, és Szapporó is versenyhelyszín marad.

Az MLSZ várja a visszatérítési igényeket

Az MLSZ várja a visszatérítési igényeket

2020. április 03. (péntek)

Azok a szurkolók, akik jegyre váltható vouchert vásároltak a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőre, április 30-ig jelezhetik visszatérítési igényüket, vagy megtarthatják azt a mérkőzés későbbi időpontjára.

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.