Minden éremből jutott a birkózóknak

2020. február 19. (szerda) 13:28 - spigott

Jól szerepeltek a Fejér megyei iskolások a grundbirkózók Pécsett megrendezett országos diákolimpiai döntőjében.

Két versenyen is megmérették magukat a közelmúltban a dunaújvárosi és Fejér megyei birkózók, akik előbb Esztergomban, a Kadet Szabadfogású, Kötöttfogású és Női Minősítő Versenyen léptek szőnyegre. Erre a viadalra hét sportolóval utazott el a Dunaferr SE, s a serdülő korosztályú, éppen ezért külön engedéllyel induló Nyikos Veronikának csak egy ellenfél jutott, ám őt magabiztosan legyőzve szerezte meg az első helyet, így minden bizonnyal be is biztosította helyét az idei kadet Európa-bajnokságon induló válogatottban. Gangl Zétény (60 kg) szintén serdülőként állt rajthoz, de egy vereség után búcsúzott a további küzdelmektől. Angyal Szabolcs és Horváth Péter 65 kg-ban, Fekete Sándor 71 kg-ban és Sallai Sándor 80 kg-ban nem jutott a legjobb hat közé, míg Horváth Mihály (65 kg) egy vesztes és három győztes mérkőzés után jó birkózással bronzérmet szerzett.

Eközben a legjobb kisiskolás korú grundbirkózók Pécsett, az országos diákolimpiai fináléban szerepeltek. A sorozatra idén százhúsz iskola közel ezerkétszáz tanulója nevezett, az országos döntőbe negyvenöt csapat jutott be, melyek korosztályonként és nemenként összesen hét-hét súlycsoportban mérkőztek meg egymással. Fejér megye nagyon kitett magáért, hiszen a Mezőfalván megrendezett területi selejtezőről hat iskola kvalifikálta magát a fináléra. A lányoknál az első korcsoportban a dunaújvárosi Arany, második korcsoportban a lajoskomáromi Szent Márton és a bakonycsernyei Általános Iskola, míg a fiúk első korcsoportjában az enyingi Batthyány Fülöp, a második korcsoportban a kulcsi Fekete István, és mindkét korosztályban a Mezőfalvi Petőfi Iskola csapatai vehettek részt a pécsi viadalon.

A lányok mezőnyében iskoláinknak sajnos nem sikerült a végelszámolásba beleszólnia, de a gyerekek így is hatalmas küzdeni tudásról és akaraterőről adtak tanúbizonyságot. Csüggedésre senkinek sincs oka, hiszen a beharangozóban is elhangzott, már az is győztes, aki idáig eljutott. A Bakonycsernye a kilencedik, a Lajoskomárom a tizedik, míg az Arany iskola a tizenegyedik helyen zárta a napot.

Képek forrása: Dunaferr SE

A fiúknál már sokkal vérmesebb reményekkel vágtak neki a gyerekek a viadalnak, hiszen az első korcsoportban címvédőként utazott el Pécsre a mezőfalvi alakulat, mely hibátlan teljesítménnyel jutott el az éremcsatáig, ahol hiába győzte le az Enyinget, egy utolsó másodperces ponttal kikapott a budapesti Gyulai Sportiskolától, így nem sikerült megvédenie címét, s az enyingieket megelőzve a második helyen végzett. A második korcsoportban küzdő mezőfalvi iskolásokat nem vette a szárnyai alá Fortuna a sorsolásnál, így két győzelemmel és három vereséggel a hetedikhelyen végeztek, míg a kulcsi iskolások a tizenegyedik hellyel, s versenytársaikhoz hasonlóan rengeteg élménnyel, és tapasztalattal térhettek haza.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.