Nem volt esély az UVSE ellen

2020. február 24. (hétfő) 15:20 - spigott

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is vereséget szenvedett az UVSE elleni hazai bajnokin.

Hazai környezetben, a Fabó Éva Sportuszodában látta vendégül az UVSE csapatait a mögöttünk hagyott hétvégén a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda együttese. A hatodik helyen álló serdülők nem kezdtek jól a bajnoki címre is esélyes UVSE ellen, hiszen a vendégek sorozatban lőtt négy góllal léptek meg vízilabdázóinktól, s hiába szépített Koltay Nadin az első felvonás végén, erre újabb két találattal válaszolt az ellenfél, így a 10. percben már öt góllal vezetett a fővárosi alakulat (1-6). A folytatás sem hozott túl sok sikerélményt együttesünknek, mely a második negyedben is csak egyszer mattolta vetélytársát, s mivel a túloldalon ez még háromszor sikerült a vendégeknek, így a nagyszünethez érve gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (2-9). Az UVSE fiataljai a tetemes előny tudatában sem vettek vissza, s a harmadik nyolc percet is megnyerték 4-1-re, így hiába sikerült szorosan lehozni a záró felvonást, a vendégek sima, 17-6-os sikerrel erősítették meg harmadik helyüket a tabellán, míg a mieink maradtak a hatodikak.

Képek: DO-archív

A tizedik helyen álló ifjúságiakat sem nyomta agyon a tét az éllovas ellen, ám az első negyedet így is sikerült szépen lehoznia fiataljainknak, akik Jonkl Csenge két góljával tapadtak ellenfelükre (2-3). A második felvonásban viszont nagyon rálépett a gázra az ellenfél, mely remekül védekezve őrizte meg kapuját az újabb hazai góloktól, míg a túloldalon sorozatban ötször is mattolta a DFVE védelmét, így a második pihenőre már hatfás előnnyel vonulhatott ellenfelünk (2-8). A térfélcsere után hiába játszott ki-ki meccset egymással a két együttes, a harmadik felvonást is minimális különbséggel megnyerte az UVSE, s bár a negyedik etap gólpárbaja egálra végződött, a mérkőzést végül biztosan, 17-10-re nyerték a vendégek, akik továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezetik a bajnokságot, míg a DFVE ifistái a tizedik helyről várják a pontvadászat folytatását.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülők
DFVE – UVSE 6-17
(1-4, 1-5, 1-4, 3-4)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge 1, Sümegi Nóra Virág 1, Erdélyi Hédi 1, Kardos Laura 1, Koltay Nadin 1, Lovász Luca 1.

Ifjúságiak
DFVE – UVSE 10-17
(2-3, 0-5, 3-4, 5-5)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge 5, Szabó Nikolett 3, Erdélyi Hédi 2.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.