Pontvesztés az alsóházban

2020. február 28. (péntek) 20:46 - spigott

Másfél perccel a Kecskemét elleni meccs vége előtt még két góllal vezetett, mégsem tudott nyerni első alsóházi bajnokiján a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Hazai környezetben kezdte meg a bajnoki alsóház küzdelmeit ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a Kecskemét együttesét látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Az idei szezonban ez volt a harmadik találkozója egymással a feleknek, s mivel az első kettőt egyaránt a mieink nyerték, így most is abban bíztunk, hogy itthon tartja a bajnoki pontokat Fehér Zsolt együttese.

Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert a vendégek három remek légióst is igazoltak az elmúlt napokban, de a Dunaferr így is remekül kezdett, s egy gyors kontra után Fridrich találatával már a 3. percben megszerezte a vezetést (1-0). A folytatásban is jobbára az történt a pályán, amit a mieink elterveztek, egyedül a támadások befejezése miatt volt oka a bosszankodásra a hazai drukkereknek, mert futsalosaink több alkalommal is nagy helyzetben hoztak rossz döntést, így nem tudták növelni előnyüket. Erre a 11. percben sajnos rá is fizetett együttesünk, mert egy röviden hazafejelt labdát Gavrilovic vitt el Rigó mellett, majd az üres kapuba gurított (1-1). A félidőből hátralévő időben felváltva kerültek veszélybe a kapuk, de az eredmény már nem változott, így döntetlen állással vonultak pihenőre a felek.

Miklán Klaudia felvételei!

A fordulást követően erősebben kezdtek a vendégek, Rigónak több alkalommal is védenie kellett, ám az első félidőhöz hasonlóan újra a mieink szereztek vezetést, mert bő három perc elteltével Pál Patrik találta meg Németh Pétert, s a Dunaferr csapatkapitánya nyolc méterről nem is hibázta el a helyzetet (2-1). Még sietősebb lett a kecskemétieknek, de Rigó eszén továbbra sem tudtak túljárni a vendégek, s hogy a dunaújvárosi drukkerek kedve még jobb legyen, arról Fridrich gondoskodott a 31. percben, miután Horváth remek passzát váltotta gólra alig két méterről (3-1). Muszáj volt ekkor már kockáztatnia a vendégeknek, akik a 35. perctől öt a négy elleni játékra tértek át, s bár sokáig jól védte kapuját együttesünk, ám a 39. percben Gavrilovic maradt üresen ismét, s hét méterről a hálóba lőtt (3-2). A véghajrában is maradt a kecskeméti emberelőny, s bár úgy tűnt, hogy megóvja kapuját az újabb góltól csapatunk, mindössze négy másodperccel a meccs vége előtt Scherban is kihasználta a hazai védelem megingását, s kialakította a 3-3-as döntetlent jelentő végeredményt.

Dunaferr DUE Dutrade FC – SG Kecskemét 3-3 (1-1)

Gólszerzők: Fridrich 2, Németh 1, illetve Gavrilovic 2, Scherban 1.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Klacsák, Fridrich, Faragó, Pál. Csere: Németh P., Sáhó, Schnierer, Csányi, Németh L., Horváth B. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

SG Kecskemét: Tombácz – Simic, Rutai, Scherban, Gavrilovic. Csere: Csamangó, Móra, Kovács, Récsei, Dobosi, Szedmák. Vezetőedző: Koós Károly.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.