Remek győzelem az ETO ellen

spigott - 2020. február 27. 9:09

Sokáig vezetett, majd nagyot hajrázott és parádés győzelmet aratott a győriek elleni felnőtt NB I/B-s mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

Hazai környezetben, a Győri Audi ETO KC U19 elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB I/B-s felnőtt bajnokság küzdelmeit szerdán délután a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata. A találkozó előtt a vendégek az ötödik, míg a mieink a hetedik helyen álltak a tabellán, s további pikantériát adott a meccsnek, hogy a vendégeknél ott volt a keretben a közelmúltban Győrbe szerződött Koronczai Petra is, aki zöld-fehérbe öltözéséig a DKKA fiataljainak legeredményesebbje volt az NB I/B-ben.

Akadémistáink rendkívül elszántan kezdték a találkozót, korán egy-kétgólos előnyre tettek szert, s bár a vendégek többször is egyenlítettek, mindig volt valaki, aki visszavette az előnyt együttesünknek. Éppen ezért rendre a győrieknek kellett futniuk az eredmény és a Kohász után, s hiába egalizált ellenfelünk újra a 25. percben, a játékrész hajrájában Mihály, Vass és a már hatodik gólját szerző Husti révén ismét meglépett ellenfelétől a DKKA, mely a félidei szünetre 16-14-es vezetéssel vonulhatott.

Képek forrása: kohaszkezi.hu

A térfélcserét követően viszont a győriek kezdtek erősebben, s 17-15-ös dunaújvárosi vezetés után sorozatban öt találatnak örülhettek, így a 41. percben már ők vezettek hárommal (17-20). Fiataljaink azonban továbbra is remekül küzdöttek, s több kiállításuk ellenére is ott loholtak ellenfelük nyomában, így komoly izgalmakat ígért a meccs véghajrája is (23-25). Az utolsó tíz percre fordulva hatékonyabb lett a mieink védekezése és támadójátéka is, s egy 4-0-s sorozattal a Kohászon volt a fordítás sora, s hiába kértek időt a vendégek kétszer is, Mihály, Takács, Jovovity és Keringer találataival megőrizte előnyét együttesünk, mely nagyon értékes, 30-28-as sikerrel tartotta itthon a bajnoki pontokat, s erősítette meg hetedik helyét a felnőtt NB I/B-ben.

DKKA U19 – Győri Audi ETO KC U19 30-28 (16-14)
Gólszerzőink: Husti Hanna 7, Jovovity Jovana 6, Gengeliczky Lili 5, Takács Cecilia 4, Mihály Petra 3, Keringer Klaudia 2, Vass Víta Luca 1, Fodor Neszta 1, Matucza Gabriella 1.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.