Remek győzelem az ETO ellen

2020. február 27. (csütörtök) 9:09 - spigott

Sokáig vezetett, majd nagyot hajrázott és parádés győzelmet aratott a győriek elleni felnőtt NB I/B-s mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

Hazai környezetben, a Győri Audi ETO KC U19 elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB I/B-s felnőtt bajnokság küzdelmeit szerdán délután a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata. A találkozó előtt a vendégek az ötödik, míg a mieink a hetedik helyen álltak a tabellán, s további pikantériát adott a meccsnek, hogy a vendégeknél ott volt a keretben a közelmúltban Győrbe szerződött Koronczai Petra is, aki zöld-fehérbe öltözéséig a DKKA fiataljainak legeredményesebbje volt az NB I/B-ben.

Akadémistáink rendkívül elszántan kezdték a találkozót, korán egy-kétgólos előnyre tettek szert, s bár a vendégek többször is egyenlítettek, mindig volt valaki, aki visszavette az előnyt együttesünknek. Éppen ezért rendre a győrieknek kellett futniuk az eredmény és a Kohász után, s hiába egalizált ellenfelünk újra a 25. percben, a játékrész hajrájában Mihály, Vass és a már hatodik gólját szerző Husti révén ismét meglépett ellenfelétől a DKKA, mely a félidei szünetre 16-14-es vezetéssel vonulhatott.

Képek forrása: kohaszkezi.hu

A térfélcserét követően viszont a győriek kezdtek erősebben, s 17-15-ös dunaújvárosi vezetés után sorozatban öt találatnak örülhettek, így a 41. percben már ők vezettek hárommal (17-20). Fiataljaink azonban továbbra is remekül küzdöttek, s több kiállításuk ellenére is ott loholtak ellenfelük nyomában, így komoly izgalmakat ígért a meccs véghajrája is (23-25). Az utolsó tíz percre fordulva hatékonyabb lett a mieink védekezése és támadójátéka is, s egy 4-0-s sorozattal a Kohászon volt a fordítás sora, s hiába kértek időt a vendégek kétszer is, Mihály, Takács, Jovovity és Keringer találataival megőrizte előnyét együttesünk, mely nagyon értékes, 30-28-as sikerrel tartotta itthon a bajnoki pontokat, s erősítette meg hetedik helyét a felnőtt NB I/B-ben.

DKKA U19 – Győri Audi ETO KC U19 30-28 (16-14)
Gólszerzőink: Husti Hanna 7, Jovovity Jovana 6, Gengeliczky Lili 5, Takács Cecilia 4, Mihály Petra 3, Keringer Klaudia 2, Vass Víta Luca 1, Fodor Neszta 1, Matucza Gabriella 1.

A rovat további hírei: Sport

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.

Segítségre segítséggel válaszoltak

Segítségre segítséggel válaszoltak

2020. április 01. (szerda)

Nem várt, de nagyon szép fordulattal ért véget a Dunaújváros Tornasportjáért Alapítvány felajánlása.

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.