Remek győzelem idegenben

2020. február 10. (hétfő) 18:40 - spigott

Stabil védekezéssel, hatékony támadójátékkal aratott magabiztos, 5-0-s győzelmet a tabella harmadik helyén álló Nyírgyulaj vendégeként a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Bő háromhetes szünet után folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután öt órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a tabella harmadik helyén álló Nyírgyulaj vendégeként lépett pályára. A találkozó rendkívül fontos volt együttesünk számára, hiszen ahhoz, hogy maradjon esély a felsőházba jutásra, mindenképpen el kellett volna hozni a nyírbátori sportcsarnokból, ám ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak a rendkívül stabil játékot nyújtó hazaiaktól.

Ahogy az várhat is volt, mindkét gárda alaposan megszervezte védekezését, így a mérkőzés első perceiben csak pár távoli lövéssel tudták veszélyeztetni a másik kapuját a felek, ám ezeket a próbálkozásokat könnyedén hárították a hálóőrök. Az 5. percben viszont Pál Patrik egy remek egyéni megmozdulás végén megszerezte a vezetést a Dunaferrnek, így innentől kezdve még taktikusabb játékra válthattak Fehér Zsolt tanítványai (0-1). A vendéglátók próbálkoztak ugyan becsülettel, ám támadásaikat rendre megszűrte együttesünk, melynek nemcsak egy-egy ellentámadásra jutott ereje, hanem arra is, hogy Fridrich 12. percben szerzett szemfüles találatával megduplázza előnyét (0-2). A folytatásban is kiválóan őrizte előnyét csapatunk, mely nem engedte kapujához közel ellenfelét sőt, ha Horváth, vagy Csányi pontosabban céloz, akár tovább is növelhette volna vezetését. Az eredmény azonban már nem változott a szünetig, így a mieink kétgólos fórból várhatták a folytatást.

Pál Patrik szerzett vezetést a Dunaferrnek! (Képek: DO-archív)

A térfélcserét követően igyekezett még nagyobb erőket mozgósítani a Nyírgyulaj a szépítő találat megszerzéséért, ám a mieink továbbra is kiválóan védekeztek sőt, mikor a 26. percben Horváth lövésébe Vass ért bele öngólt érően, még nyugodtabban figyelhettük a játékot (0-3). Ekkor már muszáj volt kockáztatnia a Nyírgyulajnak, mely kapusa helyett is mezőnyjátékost hozott be, ám egy eladott labda után Siska szabálytalankodott sárga lapot érően, s mivel ez már a második volt neki, így a Dunaferr játszhatott két percig emberelőnyben. Sokáig nem tartott a fór, mert Németh Péter egy nagyon pontos távoli lövéssel megszerezte a mieink negyedik találatát is a 30. percben, s ekkor már tényleg eldőlni látszott a pontok sorsa (0-4). Főleg úgy, hogy a 32. percben egy remekül végigvitt kontra után Dorogi lőtt újabb gólt, így innentől már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset a Dunaferr (0-5). A hazaiak időkéréssel próbáltak javítani helyzetükön, ám ezzel csak annyit értek el, hogy tovább már nem nőtt a különbség a két gárda között, ám mivel a kapura továbbra sem voltak veszélyesek, így a Dunaferr végül rendkívül magabiztos játékkal aratott 5-0-s győzelmet, amivel pontszámban beérte az ötödik, de egy meccsel kevesebbet játszó FTC gárdáját.

Nyírgyulaj KSE – Dunaferr DUE Dutrade FC 0-5 (0-2)
Gólszerzők: Pál, Fridrich, Vass (öngól), Németh P., Dorogi.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Németh, Klacsák, Fridrich, Pál. Csere: Cseresnyés (kapus), Dorogi, Faragó, Sáhó, Csányi, Németh L., Horváth. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Véghajrá előtt az Acélbikák

Véghajrá előtt az Acélbikák

2020. február 16. (vasárnap)

A harmadik helyezett Brassó otthonában szerepelnek hétfőn este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

Négy éremmel zártak a tollaslabdázók

2020. február 16. (vasárnap)

Szép eredményeknek örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett országos versenyen.

Csúnya pofon a fővárosban

Csúnya pofon a fővárosban

2020. február 15. (szombat)

Hiába vezetett korán, rengeteget hibázva szenvedett súlyos vereséget a Ferencváros otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rangadó az első helyért

Rangadó az első helyért

2020. február 15. (szombat)

A Dunaújvárosban aratott 5-4-es győzelem után ezúttal a fővárosban tréfálná meg a címvédő Ferencvárost a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Végül biztos Fradi-siker

Végül biztos Fradi-siker

2020. február 14. (péntek)

Harminc percig remekül tartotta magát az FTC elleni bajnoki találkozón a DKKA csapata, ám a fordulás után pontosabb fővárosiak végül 30-24-es sikert arattak Szekszárdon.

Országos verseny a sportcsarnokban

Országos verseny a sportcsarnokban

2020. február 14. (péntek)

Az ország tizenhét egyesületének tollaslabdázói mérik össze egymással erejüket szombaton a Dunaújvárosi Sportcsarnokban sorra kerülő ranglista versenyen.

A maximum kell mindenkitől

A maximum kell mindenkitől

2020. február 13. (csütörtök)

A bajnoki címért versenyben lévő Ferencváros ellen lép pályára pénteken este Szekszárdon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.