Több éremnek is örülhettek

spigott - 2020. február 5. 10:20

A hazai és nemzetközi mezőnyben is szépen szerepeltek a Dunaferr SE utánpótlás korú birkózói.

Tokodon rendezték meg február 1-jén a serdülő korcsoportú birkózók idei első válogató versenyét, melyen több mint kétszáz sportoló lépett szőnyegre. A Dunaferr SE versenyzői közül Oláh Denisz (38 kg), Horváth Rafael (62 kg), és a diákként külön engedéllyel induló Pupp Viktória (58 kg) nem jutott ezúttal a legjobb hat közé, míg az 52 kg-osok mezőnyében szereplő Rostás Arnold az 5. helyen végzett. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott viszont Gangl Zétény (57 kg), aki első ellenfelét tussal, míg a másodikat 10-0-ra verte, majd az elődöntőben diósgyőri vetélytársát is 5-2-re győzte le, így bejutott a fináléba, ahol esélyt sem adott adácsi ellenfelének, s 10-0-s sikerrel szerezte meg a rangos torna első helyét. Másnap ugyanitt rendezték meg a kötöttfogásúak válogatóját, ahol Gangl Zétény az 58 kg-osok között versenyezve már nem jutott be a legjobb hat közé, míg az 52 kg-os Rostás Arnold egy vesztes és két győztes mérkőzéssel a harmadik helyen végzett.

Gangl Zétény a dobogó tetején!

Szintén február első napján rendezték meg az ausztriai Wolfurtban a Flatz Open elnevezésű szabadfogású férfi és női viadalt, melyre igen népes különítménnyel utazott el a magyar csapat. A Dunaferr SE-t Nyikos Veronika képviselte a kadet korosztály 73 kg-os súlycsoportjában, s mivel a dunaújvárosi versenyző még csak serdülő (14 éves), ezért külön engedéllyel vehetett részt a versenyen a 15-17 évesek között. Veronika bátran, harcosan birkózott, kicsit sem szeppent meg az idősebb és tapasztaltabb ellenfeleivel szemben. Első mérkőzésén lengyel ellenfelét 30 másodpercen belül tussal, majd horvát ellenfelét 10-0-ra győzte le, s ugyan az elődöntőben 4-2-re alulmaradt lengyel vetélytársával szemben, a bronzéremért vívott csatában simán nyert egy német versenyző ellen, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Veronika néhány hét múlva a hazai rendezésű kadet válogató versenyen vesz részt, s amennyiben hasonló teljesítményt nyújt, nagy eséllyel vívhatja ki a kadet korosztályban a 73 kg-os súlycsoportban a válogatottságot, árulta el Tombor István, a Dunaferr SE birkózóinak vezetőedzője.

Nyikos Veronika kiválóan szerepelt! (Képek: Dunaferr SE)

A rovat további hírei: Sport

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.