Végül biztos Fradi-siker

2020. február 14. (péntek) 20:21 - spigott

Harminc percig remekül tartotta magát az FTC elleni bajnoki találkozón a DKKA csapata, ám a fordulás után pontosabb fővárosiak végül 30-24-es sikert arattak Szekszárdon.

A bajnoki ezüstérmes, s jelenleg is második Ferencváros elleni szekszárdi mérkőzéssel folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este fél héttől a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. Az összecsapásnak egyértelműen a fővárosiak voltak az esélyesei, ám György László vezetőedző bízott abban, hogy bátor, fegyelmezett játékkal, jó egyéni teljesítményekkel képesek lehetnek izgalmas meccset játszani a BL-ben edződött vendégeikkel.

Az elszántsággal nem is volt hiány dunaújvárosi oldalon, hiszen hiába szerzett első két támadásából egyaránt gólt a fővárosi alakulat, Szalai, Grosch és Sirián találatai után már a mieink vezettek az 5. percben (3-2). Ugyan a Fradi rendre egyenlíteni tudott, ám Szekerczés és Grosch ellen nem volt ellenszere a zöld-fehéreknek, így továbbra is a zöld-fehéreknek kellett futnia az eredmény után (7-6). Érezte Elek Gábor is, hogy ez így nem lesz jó, s miután a csereként beállt Szemerey két ziccert is védett, magához hívta tanítványait, hogy rendezze a sorokat (10-10). Bosszantó volt, hogy ezt követően emberhátrányban ragadták magukhoz újra az előnyt a vendégek, ám a Kohász sem akart leszakadni vetélytársától, s Nick kiállítása alatt Sirián és Szekerczés is bevette a fővárosiak kapuját (12-12). A Fradi sokat köszönhetett Szemerey kapusnak, aki hetest is védett, s bár Szalai egymás után szerzett két gólja után úgy tűnt, hogy akár még előnnyel is fordulhatunk a folytatásra, az utolsó másfél percben Klujber és Szucsánszki is betalált, így az Elek-csapat vonulhatott minimális fórral a szünetre (14-15).

Kép: DO-archív

A második felvonás elején Sirián gyorsan egalizált, ám Kovacsics duplája után Szekerczést három percen belül kétszer is kiállították, s miután az emberelőnyeivel remekült élt a Fradi, György Lászlónak muszáj volt időt kérnie a 37. perc elején (16-20). Ez sem segített azonban, mert támadásban és védekezésben is nagyon sok volt a hiba együttesünk játékában, s ezt könyörtelenül kihasználta a Fradi, mely a 40. percben már hat góllal állt jobban a Kohásznál (17-23). Sajnos a mieink a folytatásban sem igazán találták meg az utat a ferencvárosi kapuig, újabb ziccereket, majd hétméterest hagytunk kihasználatlanul, s ezeket továbbra is gólokkal büntette a fővárosi gárda, így az 52. percben ismét időt kért György László (20-27). A mérkőzésből hátralévő időben már csak az lehetett kérdés, hogy sikerül-e valamelyest közelebb jönnie kézilabdázóinknak, s bár voltak ekkor felvillanásai a mieinknek, a Fradi végül 30-24-re behúzta a mérkőzést, s elvitte a pontokat Szekszárdról.

György László: - Az első félidőben ötletesen jól támadtunk, s a kialakított helyzeteink nagy részével élni is tudtunk. A második felvonásban is megvoltak a lehetőségeink, ám ezeket lényegesen nagyobb számban hagytuk ki, így a védekezésben is feszesebb Fradi a gyorsan szerzett góljaival el tudott húzni. A vereség ellenére nem lehetek azért elégedetlen, mert, amit elterveztünk, azt nagyrészt meg tudtuk valósítani.

DKKA - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-30 (14-15)

DKKA: Csapó – Grosch 3, Szekerczés 8, Bouti 1, Sirián 4, Nick 2, Kazai. Csere: Stojak (kapus), Szalai B. 4, Molnár B., Mihály P. 1, Ferenczy, Triscsuk, Braun 1, Cavlovic. Vezetőedző: György László.

FTC: Bíró B. – Lukács V. 4, Klujber 5, Kovacsics 4, Snelder 4, Háfra N. 1, Márton G. 2. Csere: Szemerey (kapus), Csiszár-Szekeres, Szucsánszki 4, Pásztor N., Schatzl 6, Christensen, Bánfai. Vezetőedző: Elek Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Sikeres évadnyitó a Gárdonyiban

Sikeres évadnyitó a Gárdonyiban

2020. február 20. (csütörtök)

Több érmes helyezésnek is örülhettek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók az évad első országos versenyén.

Az Újpest ellen negyeddöntőznek az Acélbikák

Az Újpest ellen negyeddöntőznek az Acélbikák

2020. február 20. (csütörtök)

Az Újpest gárdája lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának ellenfele az Erste Liga negyeddöntőjében.

Elkészült az alsóház programja

Elkészült az alsóház programja

2020. február 20. (csütörtök)

Hazai pályán kezdi, s hazai pályán fejezi is be az alsóház küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Búcsú a kupától

Búcsú a kupától

2020. február 19. (szerda)

Igazolta a papírformát az MTK, mely kettős győzelemmel búcsúztatta a Dunaújváros PASE labdarúgóit a Magyar Kupa idei kiírásától.

Minden éremből jutott a birkózóknak

Minden éremből jutott a birkózóknak

2020. február 19. (szerda)

Jól szerepeltek a Fejér megyei iskolások a grundbirkózók Pécsett megrendezett országos diákolimpiai döntőjében.

Kupavisszavágó az MTK ellen

Kupavisszavágó az MTK ellen

2020. február 19. (szerda)

Háromgólos hátrányból vág neki az MTK elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágójának ma este hat órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Bravúros győzelem Csíkszeredán

Bravúros győzelem Csíkszeredán

2020. február 18. (kedd)

Taktikus játékkal, Dansereau mesterhármasával aratott 4-2-es sikert a Csíkszereda vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely remek győzelmének köszönhetően a második helyen zárta a felsőház küzdelmeit.