Végül biztos Fradi-siker

2020. február 14. (péntek) 20:21 - spigott

Harminc percig remekül tartotta magát az FTC elleni bajnoki találkozón a DKKA csapata, ám a fordulás után pontosabb fővárosiak végül 30-24-es sikert arattak Szekszárdon.

A bajnoki ezüstérmes, s jelenleg is második Ferencváros elleni szekszárdi mérkőzéssel folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este fél héttől a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. Az összecsapásnak egyértelműen a fővárosiak voltak az esélyesei, ám György László vezetőedző bízott abban, hogy bátor, fegyelmezett játékkal, jó egyéni teljesítményekkel képesek lehetnek izgalmas meccset játszani a BL-ben edződött vendégeikkel.

Az elszántsággal nem is volt hiány dunaújvárosi oldalon, hiszen hiába szerzett első két támadásából egyaránt gólt a fővárosi alakulat, Szalai, Grosch és Sirián találatai után már a mieink vezettek az 5. percben (3-2). Ugyan a Fradi rendre egyenlíteni tudott, ám Szekerczés és Grosch ellen nem volt ellenszere a zöld-fehéreknek, így továbbra is a zöld-fehéreknek kellett futnia az eredmény után (7-6). Érezte Elek Gábor is, hogy ez így nem lesz jó, s miután a csereként beállt Szemerey két ziccert is védett, magához hívta tanítványait, hogy rendezze a sorokat (10-10). Bosszantó volt, hogy ezt követően emberhátrányban ragadták magukhoz újra az előnyt a vendégek, ám a Kohász sem akart leszakadni vetélytársától, s Nick kiállítása alatt Sirián és Szekerczés is bevette a fővárosiak kapuját (12-12). A Fradi sokat köszönhetett Szemerey kapusnak, aki hetest is védett, s bár Szalai egymás után szerzett két gólja után úgy tűnt, hogy akár még előnnyel is fordulhatunk a folytatásra, az utolsó másfél percben Klujber és Szucsánszki is betalált, így az Elek-csapat vonulhatott minimális fórral a szünetre (14-15).

Kép: DO-archív

A második felvonás elején Sirián gyorsan egalizált, ám Kovacsics duplája után Szekerczést három percen belül kétszer is kiállították, s miután az emberelőnyeivel remekült élt a Fradi, György Lászlónak muszáj volt időt kérnie a 37. perc elején (16-20). Ez sem segített azonban, mert támadásban és védekezésben is nagyon sok volt a hiba együttesünk játékában, s ezt könyörtelenül kihasználta a Fradi, mely a 40. percben már hat góllal állt jobban a Kohásznál (17-23). Sajnos a mieink a folytatásban sem igazán találták meg az utat a ferencvárosi kapuig, újabb ziccereket, majd hétméterest hagytunk kihasználatlanul, s ezeket továbbra is gólokkal büntette a fővárosi gárda, így az 52. percben ismét időt kért György László (20-27). A mérkőzésből hátralévő időben már csak az lehetett kérdés, hogy sikerül-e valamelyest közelebb jönnie kézilabdázóinknak, s bár voltak ekkor felvillanásai a mieinknek, a Fradi végül 30-24-re behúzta a mérkőzést, s elvitte a pontokat Szekszárdról.

György László: - Az első félidőben ötletesen jól támadtunk, s a kialakított helyzeteink nagy részével élni is tudtunk. A második felvonásban is megvoltak a lehetőségeink, ám ezeket lényegesen nagyobb számban hagytuk ki, így a védekezésben is feszesebb Fradi a gyorsan szerzett góljaival el tudott húzni. A vereség ellenére nem lehetek azért elégedetlen, mert, amit elterveztünk, azt nagyrészt meg tudtuk valósítani.

DKKA - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-30 (14-15)

DKKA: Csapó – Grosch 3, Szekerczés 8, Bouti 1, Sirián 4, Nick 2, Kazai. Csere: Stojak (kapus), Szalai B. 4, Molnár B., Mihály P. 1, Ferenczy, Triscsuk, Braun 1, Cavlovic. Vezetőedző: György László.

FTC: Bíró B. – Lukács V. 4, Klujber 5, Kovacsics 4, Snelder 4, Háfra N. 1, Márton G. 2. Csere: Szemerey (kapus), Csiszár-Szekeres, Szucsánszki 4, Pásztor N., Schatzl 6, Christensen, Bánfai. Vezetőedző: Elek Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.

Szövetségi támogatás

Szövetségi támogatás

2020. március 27. (péntek)

A Fejér Megyei Kézilabda Szövetség is segíti a kórházunkat a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Dolgoznak tovább a kenusok

Dolgoznak tovább a kenusok

2020. március 26. (csütörtök)

Jó döntésnek tartja a tokiói ötkarikás játékok 2021-re halasztását Pető Zsolt, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának elnöke.

Várakozó állásponton

Várakozó állásponton

2020. március 26. (csütörtök)

Egyelőre leálltak a munkával, s reménykedve várják a javuló híreket a Dunaferr SE tornászai.

A túlélés az elsődleges cél!

A túlélés az elsődleges cél!

2020. március 25. (szerda)

Az egyesület ügyvezető elnöke szerint komoly kompromisszumokat kell kötniük azért, hogy a Dunaferr SE átvészelje a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet.