Birkózással emlékeztek

spigott - 2020. március 10. 13:17

Remekül szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak ifjú birkózói a Mezőfalván megrendezett Gurics György Emlékversenyen.

A mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola adott otthont vasárnap a Gurics György Emlékversenynek, melyet a Gurics György BDSE 2011-es megalakulása óta minden évben megrendeztek az utánpótlás korosztályú birkózók részére. Az idei viadal azonban nemcsak önmagában volt különleges, hanem azért is, mert ez a verseny döntött arról, hogy ki juthat tovább az országos bajnoki döntőbe a Közép-magyarországi régióból a diák I-es (2007-2008-as születésűek és a diák II-es (2009-2010-es születésűek) korcsoportból.

A területbajnokságon megjelenteket Motyovszki Mátyás, városunk önkormányzati képviselője, az Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke, valamint Simita Zsolt, az MBSZ szakreferense is köszöntötte, míg a verseny lebonyolításának szakmai felügyeletét Major Sándor világbajnoki ezüstérmes birkózó látta el, aki egyben a verseny elnöke is volt. A megméretésen tizenöt egyesület több mint százhúsz versenyzője vett részt, s köztük természetesen ott voltak a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak (Gurics György BDSE, Enying VSE) tehetségei is, akik ismét remek eredményekkel örvendeztették meg az értük szorítókat.

Érthetően elégedetten tekintett vissza a versenyre Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke, akitől megtudtuk, hogy jövőre még nagyobb létszámmal szeretnék megrendezni a viadalt.

"Jubileumi verseny volt ez, ugyanis tizedik alkalommal, gyakorlatilag a Gurics György BDSE 2011-es megalakulása óta hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg ezt az utánpótlás viadalt. Nagyon fontos ez nekünk, mivel egy olyan személy a névadója, aki sportolóként is maradandót alkotott ebben a sportágban. Egy olimpiai bronzérmes, egy világbajnok, többszörös világbajnoki érmes birkózóról van szó, aki tizenhatszor nyert magyar bajnokságot. Ezek mellett minden idők legeredményesebb kapitánya volt a válogatottnál, csak az ő kapitánysága alatt öt olimpiai aranyérmet, tíz világbajnoki címet és tizenegy Európa-bajnoki érmet szereztek sportolói, számos kitüntetése volt, többek közt Dunaújvárosi díszpolgári címét is megkapta. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy ő egy olyan ikon, egy olyan példakép, amit a gyerekek elé lehet tenni, ezért rendezzük meg ezt a versenyt minden évben ezen a néven. Külön öröm, hogy több olyan sportoló is ellátogatott a versenyre, akik már nem birkóznak, de láthatják, hogy milyen a mai utánpótlás, megbeszélhetik egymással korábbi élményeiket, a gyerekeknek pedig egy óriási dolog az, hogy a múltban eredményes versenyzőket megismerhetik, s ezek a versenyzők szurkolnak is nekik a viadalon.

Hankusz Kálmán felvételei

Egyesületünk és fiókszakosztályai összesen harmincegy versenyzővel vettek részt az évről évre egyre népszerűbb viadalon, s ismét nagyon szép eredményeket értek el, ugyanis négy aranyérem mellett hat ezüstöt és hat bronzot is szereztek. Már készülünk azonban a jövőre is, mert egy év múlva igen nagyszabású sorozatot tervezünk, ugyanis a Dunaferr SE hetven éves lesz, ezért minden szakosztályunknak egy ehhez méltó eseménysorozattal kell megemlékeznie erről a jubileumról. Természetesen a birkózó szakosztály sem lesz ez alól kivétel, már most előkészítés alatt van az a program, amit szeretnénk megvalósítani, köztük a Gurics György Emlékversenyt is, melyet nagy valószínűséggel a mostaninál is nagyobb létszámmal szeretnénk megrendezni" – árulta el a Dunaferr Sport Egyesület elnöke.

A Dunaferr SE és fiókszakosztályainak érmes eredményei

Diák II-es korcsoport (10-11 évesek)
23 kg - Bózsa Gergő 2. (Gurics György BDSE)
26 kg - Tombor Benedek 3. (Gurics György BDSE)
26 kg - Nagy Erik 3. (Gurics György BDSE)
35 kg - Toldi Ádám 3. (Dunaferr SE)
38 kg - Csöregi Zalán 1. (Dunaferr SE)
42 kg - Fierpasz András 2. (Gurics György BDSE)
50 kg - Pribitek Ármin     3. (Gurics György BDSE)
54 kg - Zámbó Gergő 3. (Gurics György BDSE)
69+kg - Pupp Bence 2. (Dunaferr SE)

Diák I korcsoport (12-13 évesek)
32 kg - Garbacz Bence    2. (Dunaferr SE)
38 kg - Csöregi Zalán 3. (Dunaferr SE)
58 kg - Pupp Viktória 2. (Dunaferr SE)
69 kg - Veréb Dávid 1. (Enyingi VSE)
76 kg - Pupp Bence 2. (Dunaferr SE)
85 kg - Bodor Máté 1. (Gurics György BDSE)
85+kg - Éva Bence 1. (Gurics György BDSE)

Különdíjak

Legjobb Dunaferr SE versenyző: Csöregi Zalán
Legjobb Gurics György BDSE versenyző: Pribitek Ármin
Legjobb Enyingi VSE versenyző: Veréb Dávid

A csapatverseny végeredménye: 1. Monor 75 pont, 2. Ceglédi VSE 73 pont, 3. Abonyi BC 59 pont, 4. Gurics Gy. BDSE 57 pont, 5. Dunaferr SE 42 pont, 6. Érdi Spartacus 31 pont, Dunaharaszti 31 pont, Nyársapát 31 pont, 9. Gyál 26 pont, 10. Mogyoród 23 pont, 11. Sziget SC 19 pont, 12. Tököl 13 pont, Enyingi VSE 13 pont, Honvéd Szondi SE 13 pont, 15. Szentendre 8 pont.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.