Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros 70: ünnep és karnevál színesíti a kínálatot

Öcaline - 2020. március 5. 12:49

Méltó módon kívánja megünnepelni a városépítés kezdetének 70. évfordulóját Dunaújváros önkormányzata: a programsorozat részleteiről a Főtér Kávézóban tartottak tájékoztatót szerdán délelőtt. Mint kiderült, már várják a jelentkezőket az Újvárosi Karneválra!

Napokon belül, egészen pontosan pénteken kezdődik meg a városépítés jubileuma alkalmából rendezendő programsorozat: amint azt már hírül adtuk, a József Attila Könyvtár szervezésében zajló Várostörténeti esték első eseményeként Kemény Dezső születésének 95. évfordulója alkalmából idézik fel a jeles író, újságíró, műfordító emlékét. A Főtér Kávézóban tartott tájékoztatón az is kiderült, a május 1-jén és augusztus 20-án zajló események szervezésében az Euroshow Kft. is részt vesz. Mint Vabják Kitti cégvezető elárulta, mindkét napra nagyszabású programokkal készülnek:
– Már zajlik a május 1-jei kínálat előkészítése, ami biztos, hogy két fő esemény köré szerveződik a majális. Ezek közül az egyik az Újvárosi Karnevál című kavalkád lesz, amelyre minden intézmény, sportcsapat, baráti társaság jelentkezését várjuk. A tervek szerint a résztvevők különleges maskarában vonulhatnak majd végig a Vasmű úton, egészen a Városháza térig. A fő attrakció mellett egész nap szórakoztató programokkal várjuk majd a gyermekeket – egészen a kilátóig sorakoznak majd a játékok, játszóházak, így a lurkók sem fognak unatkozni. Természetesen az Intercisa Múzeum és a Kortárs Művészeti Intézet is az alkalomhoz illő jubileumi kiállítással készül, majd késő estébe nyúló színpadi programok várják a majálisozókat. A konkrét színpadi programokról bővebben jövő héten szolgálunk – terveink szerint már percre pontos menetrenddel!

A közös ünneplés, a felhőtlen szórakozás fontosságát emelte ki a tájékoztatón Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester is. Mint hangsúlyozta, fontos, hogy méltóképpen ünnepelhessék meg a helyiek a városépítés kezdeteit. Az alpolgármester kiemelte: a jövő héttől a város hivatalos honlapján is várják a jelentkezéseket mindenkitől, aki érdeklődik az Újvárosi Karnevál iránt.

Ünnepeljünk együtt – varázsoljunk közösen igazi karneváli Dunaújvárosba május 1-jén!

(Szöveg: Nemes Orsolya; fotó: Miklán Klaudia; archív kép: a Dunaújvárosi Hírlap fotója Bali Attila várostörténeti gyűjteményéből)
 

A rovat további hírei: Közélet

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.