Nem hibáztak az egyetemisták!

spigott - 2020. március 10. 21:36

Az első percekben még akadozott a gépezet, ám ahogy játékba lendült, már esélyt sem adott a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a III. kerületi TVE-nek a két gárda ma esti bajnokiján.

Mivel a koronavírus-veszély miatt el kellett halasztani a magyar női vízilabda válogatott olimpiai selejtező tornáját, ezért ma már egy hazai mérkőzéssel folytatódott a DUE-Maarsk Graphics csapata számára a bajnokság. Az idei szezonban még veretlen Mihók-csapat a III. kerületi TVE gárdáját látta vendégül este fél nyolctól a Fabó Éva Sportuszodában, s bár a két gárda őszi mérkőzését mindössze egyetlen góllal tudták megnyerni a mieink, a cél nem lehetett más, csak a győzelem magabiztos megszerzése.

Az első percekben mindkét csapaton látszott azért a hosszú kihagyás, de két-két kihagyott támadás után Mahieu már vezetéshez juttatta együttesünket, igaz túl sokáig nem örülhettünk az előnynek, mert Kisteleki Dóra a játékrész derekán egyenlíteni tudott. Egészen a negyed hajrájáig úgy tűnt, hogy marad is ez az állás a szünetig, ám az utolsó percben előbb Huszti, majd Vályi lőtt egy-egy akciógólt, így nyolcpercnyi játékot követően 3-1-es dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző. A második felvonásnak Garda Krisztina duplájával vágott neki együttesünk, s hiába szépített előnyből újra Kisteleki, majd talált be Drávucz is, a túloldalon Vályi és Garda sem tudott hibázni, ami azt jelentette, hogy a félidei pihenőre már négygólos, 8-3-as vezetéssel vonulhattak a mieink.

Kép: DO-archív

Vízilabdázóink a tetemes előny tudatában sem lazítottak, s a második félidő első három percében Ziegler, Gurisatti és Vályi találataival növelték tovább a két gárda közti különbséget, így 10-3-nál már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset együttesünk. A vendégek persze ennek ellenére sem adták fel, de hiába nyerték meg a negyed hajráját 2-1-re, az utolsó etap előtt a lényegi kérdések már rég eldőltek (11-5). A negyedik nyolc perc túl sok izgalmat már nem tartogatott, ám ez nem igazán hatotta meg a dunaújvárosi vízilabdázókat, akik továbbra is jól védekeztek, míg az ellenfél kapuja előtt háromszor is pontosan céloztak, így végül nagyon sima, 14-5-ös győzelemmel szerezték meg kilencedik sikerüket a bajnokságban. Sokáig azonban nem örülhet együttesünk a mai három pontnak, ugyanis holnap este hét órától a bajnoki címvédő, s jelenleg is listavezető UVSE otthonában ugranak medencébe Mihók Attila tanítványai.

DUE-Maarsk Graphics – III. kerületi TVE 14-5 (3-1, 4-2, 4-2, 3-0)

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Brezovszki 1, Horváth, Mahieu 1, Garda 3, Ziegler 2, Vályi 3. Csere: Kiss A. (kapus), Sajben, Gurisatti 2, Szabó, Huszti 1, Szellák 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.