Dunaújváros Hetilap

Időjárás: csütörtökig tél, aztán jön a kikelet!

Öcaline - 2020. március 23. 10:25

Extrém hűvös, télies napok várnak ránk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A tavaszi tél csütörtökig tart, aztán gyorsan emelkedik a hőmérséklet.

"Extrém hideg csütörtökig" – ezzel kezdte szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szakértő szerkesztője. Ahogy térségünkben tapasztalhatjuk is, eleinte elszórtan alakulnak ki hózáporok, majd délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Siófok-Kecskemét vonaltól délre egyre többfelé, máshol csak néhol várható havazás, hószállingózás. A télies jelleget erősíti, hogy nagy területen erős, helyenként viharos lesz az északkeleti szél – nap közben 1 és 5 fok között alakul a hőmérséklet, délen lesz a hidegebb.
A friss modellek szerint kedden még télies lesz az időjárás – erősen felhős időre számíthatunk, délen a zártabb felhőzettel. Szórványosan havazhat, míg északabbra kevés napsütés is várható. Viharos marad a légmozgás, hajnalban fagyhat, és nap közben is csak 1-7 fok közötti értékeket mérhetünk. 
Marad a borongós időjárás a közeli kilátások szerint szerdán is, a tiszántúli területek kivételével több helyen lehet kisebb havazás, majd havas eső. Az évszakhoz mérten hűvös idő várható, nap közben is csak 6-10 fok között alakul a csúcsérték. A keleti szél erős lesz.
Valódi változást ígér a csütörtöki nap, a középtávú előrejelzések specialistája szerint északkelet, kelet felől határozottan csökken a felhőzet, a Dunántúlon is megszűnik a vegyes csapadék. Erőteljes melegedés kezdődik, nyugaton 6-12, máshol már 13-17 fok között változik a maximum hőmérséklet. A hét végére visszatér az igazi tavaszi idő, péntektől egyre több napsütéssel, 15-17 fok körüli maximumokkal.

 De ez senkit se biztasson meggondolatlan lépésekre: mindenki maradjon otthon!

(Fotó: a szerző felvétele, otthonról, naná!)

A rovat további hírei: Közélet

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét.