Dunaújváros Hetilap

Kórház: hála és köszönet – meg rendelésváltozás

2020. március 25. (szerda) 12:56 - Öcaline

Külön összegzésben mondott köszönetet a Szent Pantaleon Kórház az intézménynek juttatott támogatások, illetve a lakossági szeretetjelek nyomán – és rendelésváltozásról is tájékoztat a komplexum.

Két összegzést publikált a napokban hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet – mivel mind a kettő összefügg a koronavírus-járvánnyal, ezért fontos, hogy kiemelt pozícióban tolmácsoljuk a kórházi tájékoztatókat

Hála és köszönet

Az első összegzés a támogatóknak szól – íme!

Tisztelt Vállalkozások! Kedves Lakosság!

Köszönet Mindenért! Nagy örömünkre szolgál, hogy ekkora összefogást tapasztalunk. Sokan hálájukat kifejezve különböző adományokat juttatnak el kórházunk számára, amiért rendkívül hálásak vagyunk.
Kérem, hogy aki bármilyen jellegű adományt szeretne eljuttatni kórházunkba, előtte egyeztessen velünk, hogy ezt mi módon teheti meg. Írjon privát üzenetet, vagy hívja a 30/289-9815-ös telefonszámot.
A hálataps szívmelengető és megható volt, sok erőt ad nekünk a következő napokra! Ezúton is kérünk mindenkit, hogy aki teheti, maradjon otthon, ezzel is segítve munkánkat. Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

A koronavírus járvánnyal összefüggő kérdéseikkel kapcsolatosan a kormányzati zöld számon (80-277-455, 80-277-456) és a www.koronavirus.gov.hu honlapon tájékozódhatnak.
A kórházunkat érintő változtatásokról pedig a www.pantaleon.hu  honlapon kaphatnak aktuális felvilágosítást!

Változik a nefrológiai rendelés

Egy változásról mi is beszámoltunk, módosul ugyanis a dialízisre szoruló és nefrológiai betegek ellátása a járványügyi helyzet miatt. A Szent Pantaleon Kórház Nefrológia Szakrendelésen, a többi szakrendeléshez hasonlóan, csak sürgős esetek ellátása történik határozatlan ideig.
Kérik, az új betegek panaszaikat, tüneteiket a háziorvosuknak jelezzék telefonon, aki a további ellátást szervezi!
A már gondozott betegek értesítést kapnak, amennyiben halaszthatatlan vizsgálat, gyógyszerkiadás szükséges. A dialízisre járó betegekkel személyesen felvették a kapcsolatot!

Eddig a kórházi híradás, de kell ide egy zárszó: erőt és kitartást minden egészségügyi dolgozónak – ma este is jár a taps, nekik is!
 

(Forrás: pantaleon.hu; fotó: DO-archív)

A rovat további hírei: Közélet

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

Csak előre: a Bartók gárdája is segít, ha kell

2020. április 02. (csütörtök)

Első körben az intézmény két kisbuszát a szállítási feladatokra, de ha kell, 25 dolgozó "élő erejét" is felajánlotta  Bartók Kamaraszínház az önkormányzat támogató programjának. Világ az egész színház a hajtás után a hajtás után.

DVCSH: üzemszünet pénteken

DVCSH: üzemszünet pénteken

2020. április 02. (csütörtök)

Csőtörés miatt több helyen is szünetel a fűtés és melegvíz szolgáltatás pénteken.

A kereskedelmi dolgozók munkáját méltatta a polgármester

A kereskedelmi dolgozók munkáját méltatta a polgármester

2020. április 02. (csütörtök)

Sokszoros nyomás nehezedik a kereskedelmi dolgozók vállára a nehéz napokban, helytállásukért pedig mindannyian hálásak lehetünk, hangsúlyozta az INTERSPAR áruházban tett látogatásán Pintér Tamás. 

Bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban segítenek

Bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban segítenek

2020. április 01. (szerda)

Sikerrel startolt a támogató program, mintegy 20 segítő indult ma el a Városházáról, hogy segítséget nyújtson a 70 év feletti dunaújvárosiaknak a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban.  Cserébe kérik: maradjanak otthon!

Új géppel kátyúznak a város útjain

Új géppel kátyúznak a város útjain

2020. április 01. (szerda)

A járványhelyzet különleges intézkedéseket követel, az élet azonban nem állt meg: a kátyúzás új módjáról – és új gépéről – tudósított a város hivatalos honlapja. 

Vöröskereszt: nagyon várják a véradókat!

Vöröskereszt: nagyon várják a véradókat!

2020. március 31. (kedd)

Új információs oldalt indított a Magyar Vöröskereszt, és a járványveszély időszakában is várja a véradókat  a dunaújvárosi területi szervezet. Összeállításunk az aktuális donortoborzó mellett a legfontosabb tudnivalókra fókuszál.

Fertőtlenítés, tájékoztatás, figyelmeztetés

Fertőtlenítés, tájékoztatás, figyelmeztetés

2020. március 30. (hétfő)

Naponta fertőtlenítik a város köztereinek forgalmasabb pontjait a DVG munkatársai, adta hírül a város hivatalos weboldala. A hír mellé egy figyelmeztetés társul!