Dunaújváros Hetilap

Kórház: hála és köszönet – meg rendelésváltozás

2020. március 25. (szerda) 12:56 - Öcaline

Külön összegzésben mondott köszönetet a Szent Pantaleon Kórház az intézménynek juttatott támogatások, illetve a lakossági szeretetjelek nyomán – és rendelésváltozásról is tájékoztat a komplexum.

Két összegzést publikált a napokban hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet – mivel mind a kettő összefügg a koronavírus-járvánnyal, ezért fontos, hogy kiemelt pozícióban tolmácsoljuk a kórházi tájékoztatókat

Hála és köszönet

Az első összegzés a támogatóknak szól – íme!

Tisztelt Vállalkozások! Kedves Lakosság!

Köszönet Mindenért! Nagy örömünkre szolgál, hogy ekkora összefogást tapasztalunk. Sokan hálájukat kifejezve különböző adományokat juttatnak el kórházunk számára, amiért rendkívül hálásak vagyunk.
Kérem, hogy aki bármilyen jellegű adományt szeretne eljuttatni kórházunkba, előtte egyeztessen velünk, hogy ezt mi módon teheti meg. Írjon privát üzenetet, vagy hívja a 30/289-9815-ös telefonszámot.
A hálataps szívmelengető és megható volt, sok erőt ad nekünk a következő napokra! Ezúton is kérünk mindenkit, hogy aki teheti, maradjon otthon, ezzel is segítve munkánkat. Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

A koronavírus járvánnyal összefüggő kérdéseikkel kapcsolatosan a kormányzati zöld számon (80-277-455, 80-277-456) és a www.koronavirus.gov.hu honlapon tájékozódhatnak.
A kórházunkat érintő változtatásokról pedig a www.pantaleon.hu  honlapon kaphatnak aktuális felvilágosítást!

Változik a nefrológiai rendelés

Egy változásról mi is beszámoltunk, módosul ugyanis a dialízisre szoruló és nefrológiai betegek ellátása a járványügyi helyzet miatt. A Szent Pantaleon Kórház Nefrológia Szakrendelésen, a többi szakrendeléshez hasonlóan, csak sürgős esetek ellátása történik határozatlan ideig.
Kérik, az új betegek panaszaikat, tüneteiket a háziorvosuknak jelezzék telefonon, aki a további ellátást szervezi!
A már gondozott betegek értesítést kapnak, amennyiben halaszthatatlan vizsgálat, gyógyszerkiadás szükséges. A dialízisre járó betegekkel személyesen felvették a kapcsolatot!

Eddig a kórházi híradás, de kell ide egy zárszó: erőt és kitartást minden egészségügyi dolgozónak – ma este is jár a taps, nekik is!
 

(Forrás: pantaleon.hu; fotó: DO-archív)

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.