Dunaújváros Hetilap

Kórház: hála és köszönet – meg rendelésváltozás

2020. március 25. (szerda) 12:56 - Öcaline

Külön összegzésben mondott köszönetet a Szent Pantaleon Kórház az intézménynek juttatott támogatások, illetve a lakossági szeretetjelek nyomán – és rendelésváltozásról is tájékoztat a komplexum.

Két összegzést publikált a napokban hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet – mivel mind a kettő összefügg a koronavírus-járvánnyal, ezért fontos, hogy kiemelt pozícióban tolmácsoljuk a kórházi tájékoztatókat

Hála és köszönet

Az első összegzés a támogatóknak szól – íme!

Tisztelt Vállalkozások! Kedves Lakosság!

Köszönet Mindenért! Nagy örömünkre szolgál, hogy ekkora összefogást tapasztalunk. Sokan hálájukat kifejezve különböző adományokat juttatnak el kórházunk számára, amiért rendkívül hálásak vagyunk.
Kérem, hogy aki bármilyen jellegű adományt szeretne eljuttatni kórházunkba, előtte egyeztessen velünk, hogy ezt mi módon teheti meg. Írjon privát üzenetet, vagy hívja a 30/289-9815-ös telefonszámot.
A hálataps szívmelengető és megható volt, sok erőt ad nekünk a következő napokra! Ezúton is kérünk mindenkit, hogy aki teheti, maradjon otthon, ezzel is segítve munkánkat. Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

A koronavírus járvánnyal összefüggő kérdéseikkel kapcsolatosan a kormányzati zöld számon (80-277-455, 80-277-456) és a www.koronavirus.gov.hu honlapon tájékozódhatnak.
A kórházunkat érintő változtatásokról pedig a www.pantaleon.hu  honlapon kaphatnak aktuális felvilágosítást!

Változik a nefrológiai rendelés

Egy változásról mi is beszámoltunk, módosul ugyanis a dialízisre szoruló és nefrológiai betegek ellátása a járványügyi helyzet miatt. A Szent Pantaleon Kórház Nefrológia Szakrendelésen, a többi szakrendeléshez hasonlóan, csak sürgős esetek ellátása történik határozatlan ideig.
Kérik, az új betegek panaszaikat, tüneteiket a háziorvosuknak jelezzék telefonon, aki a további ellátást szervezi!
A már gondozott betegek értesítést kapnak, amennyiben halaszthatatlan vizsgálat, gyógyszerkiadás szükséges. A dialízisre járó betegekkel személyesen felvették a kapcsolatot!

Eddig a kórházi híradás, de kell ide egy zárszó: erőt és kitartást minden egészségügyi dolgozónak – ma este is jár a taps, nekik is!
 

(Forrás: pantaleon.hu; fotó: DO-archív)

A rovat további hírei: Közélet

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

2020. május 27. (szerda)

Barátok a bajban: sikerrel folytatódott a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) kezdeményezésére szárba szökkent segélycsomag program – a legutóbbi akció keretében 260 rászoruló család részesült a rendkívüli támogatásban.

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

2020. május 27. (szerda)

Évenkénti Abroncsadományozási Programján keresztül kétszáz új gumiabronccsal segítette a Magyar Vöröskeresztet a Hankook Tire.

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

2020. május 26. (kedd)

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

2020. május 25. (hétfő)

A tagintézményben végzett felújítás külön apropót adott arra, hogy éppen az Aranyalma Óvodában tartson tájékoztatót Barta Endre humán alpolgármester a bölcsődék, óvodák újbóli megnyitásának első napján. Vagyis ma.

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

2020. május 25. (hétfő)

Az önkormányzat és a városlakók segítségével szépült meg a Rákóczi tér a napokban, miután a lakók közössége a közelmúltban azzal a tervvel kereste meg a városvezetést, hogy együtt szeretnék rendbe tenni lakókörnyezetüket. Meg is valósult szépen.

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

2020. május 24. (vasárnap)

A hétvégi szentmiséket is engedélyezte a megyéspüspök, a következő napokban az urnatemető is nyit, ráadásul és a plébániai iroda szolgálata is újra kezdődik: az enyhítések nyomán visszaáll  régi rend a dunaújvárosi katolikus közösség életében.

Utcanévnapok - Vágó Eszter

Utcanévnapok - Vágó Eszter

2020. május 24. (vasárnap)

Új sorozatban mutatja be Dunaújváros utcaneveinek történetét városunk hivatalos honlapja.