Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: bezárják az iskolákat, digitális munkarend lép életbe hétfőtől (FRISSÍTVE!)

Öcaline - 2020. március 13. 21:46

A koronavírus-fertőzés miatt kialakult veszélyhelyzet fontos döntéséről a miniszterelnök tájékoztatta a nyilvánosságot pénteken este. Tíz akciócsoport kezdi meg a munkát, az oktatás terén hétfőtől digitális munkarendet léptetnek életbe. Itt az összes fontos lépés!

Tíz akciócsoport létre a kormányzat a koronavírus-fertőzés fenyegetettségének csökkentése érdekében, jelentette be videóüzenetében a miniszterelnök. Oktatási csoport jött létre, emellett többek között járványügyi, gazdasági, pénzügyi, valamint a létfontosságú vállalatok működését koordináló csoport kezdi meg működését. Kutatócsoport, valamin határellenőrzési akciócsoport is munkába áll a fertőzés terjedésnek megakadályozása érdekében. A miniszterelnök szerint a laborkapacitás, az eszközállomány elegendő a helyzet rosszabbra fordulása esetén is, de további eszközbeszerzéseket is terveznek.
A leginkább várt bejelentés az oktatási ágazatot érintette – mint a miniszterelnök kiemelte, március 16-án, hétfőn digitális munkarend lép életbe az ország általános és középiskoláiban:
¬– Arra kell készülnünk, hogy nem hetekre, hanem hónapokra nyúlik a rendkívüli helyzet, a változásokhoz igazodni kell a diákoknak és a tanároknak is. Az oktatási akciócsoport javaslata nyomán március 16-án, hétfőn kezdődően új, tantermen kívüli, digitális munkarend lép életbe. Ez azt jelenti, hogy a tanulók nem látogathatják az intézményeket.
A miniszterelnök elmondta, az igazgatók az intézményben koordinálják az oktatást, a tanárok otthonról vagy az iskola eszközparkját használva digitális formában tartanak órákat. A kormányfő szerint "lehet, hogy döcögni fog" a tervezett konstrukció, de így van esély a tanév lezárására, nem utolsósorban az érettségi lebonyolítására. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igénylik a személyes találkozást – a tervezett lépésekkel kapcsolatos módszertani ajánlásokat a jövő hét folyamán kapják meg az intézmények, ígérte a kormányfő.
Bejelentkezése végén a miniszterelnök újra kiemelte, amit a DO hasábjain már délelőtt hangsúlyoztunk: elsősorban az időskorúak védelmére kell fókuszálni – így óva intett attól, hogy a családok a nagyszülőket mozgósítsák a kisiskolások őrzésére.

Kapcsolódó link:

A miniszterelnök bejelentése (katt) >>
 

A rovat további hírei: Közélet

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét.