Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: bezárják az iskolákat, digitális munkarend lép életbe hétfőtől (FRISSÍTVE!)

Öcaline - 2020. március 13. 21:46

A koronavírus-fertőzés miatt kialakult veszélyhelyzet fontos döntéséről a miniszterelnök tájékoztatta a nyilvánosságot pénteken este. Tíz akciócsoport kezdi meg a munkát, az oktatás terén hétfőtől digitális munkarendet léptetnek életbe. Itt az összes fontos lépés!

Tíz akciócsoport létre a kormányzat a koronavírus-fertőzés fenyegetettségének csökkentése érdekében, jelentette be videóüzenetében a miniszterelnök. Oktatási csoport jött létre, emellett többek között járványügyi, gazdasági, pénzügyi, valamint a létfontosságú vállalatok működését koordináló csoport kezdi meg működését. Kutatócsoport, valamin határellenőrzési akciócsoport is munkába áll a fertőzés terjedésnek megakadályozása érdekében. A miniszterelnök szerint a laborkapacitás, az eszközállomány elegendő a helyzet rosszabbra fordulása esetén is, de további eszközbeszerzéseket is terveznek.
A leginkább várt bejelentés az oktatási ágazatot érintette – mint a miniszterelnök kiemelte, március 16-án, hétfőn digitális munkarend lép életbe az ország általános és középiskoláiban:
¬– Arra kell készülnünk, hogy nem hetekre, hanem hónapokra nyúlik a rendkívüli helyzet, a változásokhoz igazodni kell a diákoknak és a tanároknak is. Az oktatási akciócsoport javaslata nyomán március 16-án, hétfőn kezdődően új, tantermen kívüli, digitális munkarend lép életbe. Ez azt jelenti, hogy a tanulók nem látogathatják az intézményeket.
A miniszterelnök elmondta, az igazgatók az intézményben koordinálják az oktatást, a tanárok otthonról vagy az iskola eszközparkját használva digitális formában tartanak órákat. A kormányfő szerint "lehet, hogy döcögni fog" a tervezett konstrukció, de így van esély a tanév lezárására, nem utolsósorban az érettségi lebonyolítására. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igénylik a személyes találkozást – a tervezett lépésekkel kapcsolatos módszertani ajánlásokat a jövő hét folyamán kapják meg az intézmények, ígérte a kormányfő.
Bejelentkezése végén a miniszterelnök újra kiemelte, amit a DO hasábjain már délelőtt hangsúlyoztunk: elsősorban az időskorúak védelmére kell fókuszálni – így óva intett attól, hogy a családok a nagyszülőket mozgósítsák a kisiskolások őrzésére.

Kapcsolódó link:

A miniszterelnök bejelentése (katt) >>
 

A rovat további hírei: Közélet

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

A térség vezetőivel egyeztet a Dunaferr ügyéről Pintér Tamás

2022. dec. 01.

A környékbeli települések vezetőit, országgyűlési képviselőit hívja egyeztető megbeszélésre Pintér Tamás polgármester. A téma a Dunaferr helyzete, hiszen a vasmű működése nem csak dunaújvárosiakat érintő kérdés, legalább annyira érinti a városunk vonzáskörzetét is. A tervezett megbeszélést sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

2022. nov. 28.

Dunaújvárosban 2021-ben startolt az új rendszerű lomtalanítás. Akkor a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői egy teljesen új koncepciót dolgoztak ki a lomok gyűjtésére, amely kisebb-nagyobb módosításokkal, de idén is bizonyított.