Koronavírus: bezárják az iskolákat, digitális munkarend lép életbe hétfőtől (FRISSÍTVE!)

2020. március 13. (péntek) 21:46 - Öcaline

A koronavírus-fertőzés miatt kialakult veszélyhelyzet fontos döntéséről a miniszterelnök tájékoztatta a nyilvánosságot pénteken este. Tíz akciócsoport kezdi meg a munkát, az oktatás terén hétfőtől digitális munkarendet léptetnek életbe. Itt az összes fontos lépés!

Tíz akciócsoport létre a kormányzat a koronavírus-fertőzés fenyegetettségének csökkentése érdekében, jelentette be videóüzenetében a miniszterelnök. Oktatási csoport jött létre, emellett többek között járványügyi, gazdasági, pénzügyi, valamint a létfontosságú vállalatok működését koordináló csoport kezdi meg működését. Kutatócsoport, valamin határellenőrzési akciócsoport is munkába áll a fertőzés terjedésnek megakadályozása érdekében. A miniszterelnök szerint a laborkapacitás, az eszközállomány elegendő a helyzet rosszabbra fordulása esetén is, de további eszközbeszerzéseket is terveznek.
A leginkább várt bejelentés az oktatási ágazatot érintette – mint a miniszterelnök kiemelte, március 16-án, hétfőn digitális munkarend lép életbe az ország általános és középiskoláiban:
¬– Arra kell készülnünk, hogy nem hetekre, hanem hónapokra nyúlik a rendkívüli helyzet, a változásokhoz igazodni kell a diákoknak és a tanároknak is. Az oktatási akciócsoport javaslata nyomán március 16-án, hétfőn kezdődően új, tantermen kívüli, digitális munkarend lép életbe. Ez azt jelenti, hogy a tanulók nem látogathatják az intézményeket.
A miniszterelnök elmondta, az igazgatók az intézményben koordinálják az oktatást, a tanárok otthonról vagy az iskola eszközparkját használva digitális formában tartanak órákat. A kormányfő szerint "lehet, hogy döcögni fog" a tervezett konstrukció, de így van esély a tanév lezárására, nem utolsósorban az érettségi lebonyolítására. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igénylik a személyes találkozást – a tervezett lépésekkel kapcsolatos módszertani ajánlásokat a jövő hét folyamán kapják meg az intézmények, ígérte a kormányfő.
Bejelentkezése végén a miniszterelnök újra kiemelte, amit a DO hasábjain már délelőtt hangsúlyoztunk: elsősorban az időskorúak védelmére kell fókuszálni – így óva intett attól, hogy a családok a nagyszülőket mozgósítsák a kisiskolások őrzésére.

Kapcsolódó link:

A miniszterelnök bejelentése (katt) >>
 

A rovat további hírei: Belföld

Járvány:  895 főre nőtt a fertőzöttek száma – Fejérben ismét aggasztó az emelkedés

Járvány: 895 főre nőtt a fertőzöttek száma – Fejérben ismét aggasztó az emelkedés

2020. április 08. (szerda)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 895 főre emelkedett a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Fejér megyében aggasztó az emelkedés mértéke: egy nap alatt 25,64 százalékponttal nőtt az igazolt esetszám.

Nagyot ugrott az igazolt fertőzöttek száma Fejér megyében

Nagyot ugrott az igazolt fertőzöttek száma Fejér megyében

2020. április 07. (kedd)

Budapest és Pest megye után már Fejérben van a legtöbb olyan beteg, aki igazoltan koronavírussal fertőzött. A trend riasztó: a szűk egy héttel ezelőtti adatsorhoz mérten 300 százalékos a növekedés!

Vírus: 817 főre nőtt a fertőzöttek száma – és elhunyt 9 idős, krónikus beteg

Vírus: 817 főre nőtt a fertőzöttek száma – és elhunyt 9 idős, krónikus beteg

2020. április 07. (kedd)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 817 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg, ezzel 47 főre emelkedett az elhunytak száma, 71 fő gyógyultan távozott a kórházból.

Járvány: 744 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma; elhunyt 4 idős beteg

Járvány: 744 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma; elhunyt 4 idős beteg

2020. április 06. (hétfő)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 744 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, így az áldozatok száma már 38 – míg 67 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Vírus: 733 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma – elhunyt 2 idős beteg

Vírus: 733 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma – elhunyt 2 idős beteg

2020. április 05. (vasárnap)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 733 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb két 80 év feletti idős beteg, és 66 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Koronavírus: 678 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma, elhunyt 6 beteg

Koronavírus: 678 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma, elhunyt 6 beteg

2020. április 04. (szombat)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg.

Vírus: már 623 fő az azonosított fertőzöttek száma – és 5 beteg hunyt el

Vírus: már 623 fő az azonosított fertőzöttek száma – és 5 beteg hunyt el

2020. április 03. (péntek)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, emellett 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is.