Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: továbbra sincs fertőzött a városban – az óvódákról vasárnap születik döntés

Öcaline - 2020. március 14. 17:31

Friss közleménnyel jelentkezett az önkormányzat, a lényeg: a szombati adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Dunaújvárosban vagy környékén, de összesen hét személy esetében házi karantént rendeltek el. A bölcsődék és óvodák bezárásáról vasárnap születhet döntés!

Az önkormányzat folyamatosan tájékoztat a fertőzésveszély aktuális helyi és térségi állásáról – percekkel ezelőtt élesedett a friss összegzés a város hivatalos honlapján. A leglényegesebb tényező, hogy a szombati adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Dunaújvárosban vagy környékén. A kormány péntek este úgy döntött, hogy hétfőtől távoktatás formájában biztosítja a közoktatást – ugyanakkor az óvodákról szóló döntés jogát ma adta vissza az önkormányzatoknak. Az önkormányzati közlemény szerint Pintér Tamás polgármester várhatóan vasárnap délután dönt arról, hogy a bölcsődék és óvodák milyen formában folytassák a működésüket a városban.
Ami viszont biztos: a Városházán március 16-án, hétfőn a megszokott rendben történik az ügyfélfogadás, azonban mindenkit arra kérnek, hogy aki csak teheti, halassza későbbre az ügyintézést, vagy telefonon és elektronikus úton intézze azt. Az osztályok várhatóan a hét elején véglegesítik az erről szóló tájékoztatást és iránymutatást. A Városházán arra kérnek minden ügyfelet, hogy mielőtt bemegy az illetékes ügyintézőhöz, mosson kezet.
A közlemény arra is kitér, hogy nemcsak a városházi, hanem minden más ügyintézéssel kapcsolatban érvényes a kérés: amennyiben tehetik, halasszák későbbre. Mindenkit emlékeztetnek, hogy a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek. Tehát nekik most nem kell ezek meghosszabbításával foglalkozniuk. Amennyire csak lehet, kerüljük a tömeget, a nyilvános helyeket.
Mindezek mellett az önkormányzati összegzésben a helyi cégeket is arra kérik, hogy akik tudják, biztosítsák a munkavállalóiknak az otthoni munkavégzés lehetőségét. 
Végül, de közel sem utolsósorban még egy fontos tényező: az operatív törzs tájékoztatása szerint eddig közel 500 hatósági házi karantént rendeltek el az országban – az önkormányzat ma első alkalommal kapott értesítést arról, hogy dunaújvárosi lakosokról (összesen 7 személy) is ilyen döntés született. Fontos ugyanakkor, hogy ez nem azt jelenti, hogy betegek lennének, tünetük sincsen, ez mindössze egy megelőző intézkedés. Az illetékes hatóságok tartják velük a kapcsolatot és gondoskodnak az ellátásukról.

A járvány elleni védekezésre a szükséges összeget elkülönítik a költségvetésben, ígérte zárszavában az önkormányzati összegzés.
 

Kapcsolódó tartalom:

Országos áttekintés a vírushelyzetről (katt) >>

A rovat további hírei: Közélet

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!

Gazdag közösségi programokkal készülnek

Gazdag közösségi programokkal készülnek

2022. júl. 01.

A megyés püspök fogadása koronázza meg a dunaújvárosi római katolikus közösség nyár eleji programjait – Spányi Antal főpásztor szombaton áldja meg a Krisztus Király Főtemplom kilencedik festett üvegablakát.

 "... minden egyes nap küzdenek értünk..."

"... minden egyes nap küzdenek értünk..."

2022. júl. 01.

A Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte az egészségügyi intézmények összes dolgozóját Pintér Tamás, a polgármester köszöntőjét betűhíven közöljük.

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

A forróság figyelmeztet a döntések fontosságára

2022. jún. 30.

A nyár első hőségriasztása szolgált alapul arra a tájékoztatóra, amelyet a város klímastratégiájáról tartott Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester. Fontos tervekről is szó esett.

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

Dunaújváros teljes területén korszerűsítik a közvilágítást

2022. jún. 30.

Nyílt ülést tartott az önkormányzat közgyűlése a Városházán ma délelőtt – a tanácskozás összehívását a pénzügyi, gazdasági és városüzemeltetési bizottsága kezdeményezte, mégpedig a következő nyílt ülésig nem halasztható ügyekben.

Zárva tart a Polgármesteri Hivatal pénteken

Zárva tart a Polgármesteri Hivatal pénteken

2022. jún. 30.

A köztisztviselők napjának ünnepét ünnepi zárva tartással ünneplik. (Ünnepélyesen.)

Négy hónap egy dán népfőiskolán – várják a jelentkezéseket

Négy hónap egy dán népfőiskolán – várják a jelentkezéseket

2022. jún. 30.

Dunaújvárosi fiatalok előtt is nyitott az a program, amelyre jelentkezőket vár a Mezőföld Népfőiskolai Társaság – a négy magyar résztvevő négy hónapot tölthet egy dán népfőiskolán augusztustól decemberig. Ragadd meg az alkalmat – jelentkezz!