Kovács Zsófia sem utazik a Világkupára!

doszerk - 2020. március 9. 16:32

A koronavírus-helyzetre tekintettel a magyar válogatott tornászok nem utaznak el a márciusi bakui és dohai Világkupára.

Mint arról a Magyar Torna Szövetség honlapja beszámolt, a MATSZ vezetősége úgy határozott, hogy a koronavírus-veszély miatt kihagyják a Világkupa bakui és dohai fordulóját a magyar tornászok.
A válogatott tagjai, így többek között az olimpikon Kovács Zsófia és az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid részére ezek a versenyek az Európa-bajnoki felkészülés állomásként szerepeltek a programban, illetve az előzetes tervek szerint Dohában tért volna vissza az Európa-bajnok Dévai Boglárka. A Magyar Torna Szövetség határozatát az edzőkkel és a versenyzőkkel egyetértésben hozta meg, a jövő biztonsága érdekében, számolt be a döntésről Altorjai Sándor főtitkár.

Kép: DO-archív

"A koronavírus miatt úgy határoztunk, hogy ezen a két márciusi versenyen most nem vesznek részt a magyar tornászok, hiszen egészségük sokkal fontosabb, és az is félő, hogy valahol karanténba kerülnek. Ezek a megmérettetések amúgy is csak felkészülési állomások lettek volna a májusi férfi és női Európa-bajnokságokra. Az egészség mellett a biztonságos felkészülés a legfontosabb, erre pedig itthon van lehetőség" – fogalmazott a sportvezető a szövetség honlapján megjelent közleményben.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.