Dunaújváros Hetilap

Mindenki tartsa be a megelőző intézkedéseket!

Öcaline - 2020. március 20. 17:36

Járványügyi szempontból nem történt rendkívüli esemény ma Dunaújvárosban, áll az önkormányzat hivatalos weboldalán napvilágot látott összegzésben. Körkép és kérések a hajtás után!

A friss summázat szerint a piacon bevezetett szigorítások zökkenőmentesen kezdődtek, 150 vásárlónál több egyszer sem tartózkodott egyszerre a piac területén, így nem volt szükség arra, hogy kint várakoztassák az embereket. Ezzel együtt továbbra is nyomatékosan kérik, hogy mindenki tartsa be a megelőző intézkedéseket! "Nem kell tétlenül szemlélnünk a vírus terjedését – mi magunk tudjuk megakadályozni azt, ha betartjuk az előírásokat!" – figyelmeztet a közlemény.

A pénteki adatok szerint Dunaújvárosban 1 koronavírussal fertőzött beteg van. Hatósági házi karanténban továbbra is 11 fő tartózkodik. Rendkívüli esemény nem történt, a már említett piaci szigorítás is zökkenőmentesen alakult – a piac nyitva tartása továbbra is indokolt, hiszen a bezárással csak a zárt terű bevásárlóközpontokba, boltokba terelődne át a forgalom, ezt a döntés a Népegészségügyi Központtal közösen hozta meg a városvezetés.

Maradjon otthon mindenki, aki tud!

Nem tudhatja, hogy már vírushordozó-e, hiszen a betegség lappangási ideje két hét is lehet. Bár egészségesnek érzi magát az ember, a vírus már benne lehet, amivel megfertőzheti azokat, akikkel találkozik; időseket, betegeket, kismamákat (vagy olyan egészségeseket, aki betegeknek, időseknek, kismamáknak adhatják tovább a kórt – Öcaline).

Az óvodákban, iskolákban nem szünet van!

Semmit sem ér az iskolák, bölcsődék, óvodák, játszóterek bezárása, ha van, aki a jelenlegi helyzetet nyári szünetnek nézi. Szeretnék, ha Dunaújváros egy élettel teli város lenne, de nem most, jelenleg üres utcákat és tereket szeretnének látni.

A vásárlás nem program!

Mindenki csak a legszükségesebbet vegye meg, és igyekezzenek minél ritkábban bevásárolni.

Tartsa a 2 méteres védőtávolságot

Ha mégis el kell mennie otthonról, akkor fokozottan figyeljen! Aki teheti, vegyen maszkot és kesztyűt, otthon pedig első dolga legyen az alapos – minimum 20 másodpercig tartó– szappanos  kézmosás, fertőtlenítés!

Segítsünk az időseken!

Amint arról már beszámoltunk, az önkormányzat is segíti az időseket, de arra kérnek minden dunaújvárosi családot, hogy amiben csak lehet, támogassák az idős hozzátartozókat, szomszédokat. Fontos azonban, hogy ennek során is ügyeljenek a megelőző intézkedések betartására! (A „túlféltő protokoll” szabályait itt adtuk közre!)
Az időseket pedig arra kérik, hogy cserébe maradjanak otthon, hiszen a vírus rájuk a legveszélyesebb!

Hiteles forrásból tájékozódjon!

Ne dőljön be az álhíreknek. Most fontosabb, mint valaha, hogy csak hiteles forrásból tájékozódjon. Az operatív törzs weboldalán (www.koronavirus.gov.hu) is sok hasznos információt találni, de önkormányzatunk honlapja (www.dunaujvaros.hu) és facebook oldala is folyamatosan frissül.
Mindenkitől azt kérik, hogy a korlátozásokat vegye komolyan! Most azzal tudjuk megóvni szeretteinket, ha távol maradunk egymástól!

Aki teheti, maradjon otthon – csak akkor hagyja el a lakhelyét, ha nagyon muszáj, és csak annyi időre, ameddig feltétlenül szükséges!

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.