Dunaújváros Hetilap

Mindenki tartsa be a megelőző intézkedéseket!

2020. március 20. (péntek) 17:36 - Öcaline

Járványügyi szempontból nem történt rendkívüli esemény ma Dunaújvárosban, áll az önkormányzat hivatalos weboldalán napvilágot látott összegzésben. Körkép és kérések a hajtás után!

A friss summázat szerint a piacon bevezetett szigorítások zökkenőmentesen kezdődtek, 150 vásárlónál több egyszer sem tartózkodott egyszerre a piac területén, így nem volt szükség arra, hogy kint várakoztassák az embereket. Ezzel együtt továbbra is nyomatékosan kérik, hogy mindenki tartsa be a megelőző intézkedéseket! "Nem kell tétlenül szemlélnünk a vírus terjedését – mi magunk tudjuk megakadályozni azt, ha betartjuk az előírásokat!" – figyelmeztet a közlemény.

A pénteki adatok szerint Dunaújvárosban 1 koronavírussal fertőzött beteg van. Hatósági házi karanténban továbbra is 11 fő tartózkodik. Rendkívüli esemény nem történt, a már említett piaci szigorítás is zökkenőmentesen alakult – a piac nyitva tartása továbbra is indokolt, hiszen a bezárással csak a zárt terű bevásárlóközpontokba, boltokba terelődne át a forgalom, ezt a döntés a Népegészségügyi Központtal közösen hozta meg a városvezetés.

Maradjon otthon mindenki, aki tud!

Nem tudhatja, hogy már vírushordozó-e, hiszen a betegség lappangási ideje két hét is lehet. Bár egészségesnek érzi magát az ember, a vírus már benne lehet, amivel megfertőzheti azokat, akikkel találkozik; időseket, betegeket, kismamákat (vagy olyan egészségeseket, aki betegeknek, időseknek, kismamáknak adhatják tovább a kórt – Öcaline).

Az óvodákban, iskolákban nem szünet van!

Semmit sem ér az iskolák, bölcsődék, óvodák, játszóterek bezárása, ha van, aki a jelenlegi helyzetet nyári szünetnek nézi. Szeretnék, ha Dunaújváros egy élettel teli város lenne, de nem most, jelenleg üres utcákat és tereket szeretnének látni.

A vásárlás nem program!

Mindenki csak a legszükségesebbet vegye meg, és igyekezzenek minél ritkábban bevásárolni.

Tartsa a 2 méteres védőtávolságot

Ha mégis el kell mennie otthonról, akkor fokozottan figyeljen! Aki teheti, vegyen maszkot és kesztyűt, otthon pedig első dolga legyen az alapos – minimum 20 másodpercig tartó– szappanos  kézmosás, fertőtlenítés!

Segítsünk az időseken!

Amint arról már beszámoltunk, az önkormányzat is segíti az időseket, de arra kérnek minden dunaújvárosi családot, hogy amiben csak lehet, támogassák az idős hozzátartozókat, szomszédokat. Fontos azonban, hogy ennek során is ügyeljenek a megelőző intézkedések betartására! (A „túlféltő protokoll” szabályait itt adtuk közre!)
Az időseket pedig arra kérik, hogy cserébe maradjanak otthon, hiszen a vírus rájuk a legveszélyesebb!

Hiteles forrásból tájékozódjon!

Ne dőljön be az álhíreknek. Most fontosabb, mint valaha, hogy csak hiteles forrásból tájékozódjon. Az operatív törzs weboldalán (www.koronavirus.gov.hu) is sok hasznos információt találni, de önkormányzatunk honlapja (www.dunaujvaros.hu) és facebook oldala is folyamatosan frissül.
Mindenkitől azt kérik, hogy a korlátozásokat vegye komolyan! Most azzal tudjuk megóvni szeretteinket, ha távol maradunk egymástól!

Aki teheti, maradjon otthon – csak akkor hagyja el a lakhelyét, ha nagyon muszáj, és csak annyi időre, ameddig feltétlenül szükséges!

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

DVCSH: tájékoztatás pótfűtés igényléséről

DVCSH: tájékoztatás pótfűtés igényléséről

2020. április 09. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-Hőszolgáltató Kft. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy az április 15-ig tartó fűtési szezont követő időszakra igényelhető pótfűtés.

Kálló Gergely: "Remélem, ez a példa ragadós lesz!"

Kálló Gergely: "Remélem, ez a példa ragadós lesz!"

2020. április 08. (szerda)

Jelentős sikerrel győzött az időközi országgyűlési választáson, és lett Fejér megye 4-es választókerületének képviselője Kálló Gergely. Exkluzív (chates) interjúnkban a megválasztás óta eltelt időszak eseményeire és a jelen kihívásaira fókuszáltunk.

Piszkos trükkökkel próbálkoznak a csalók

Piszkos trükkökkel próbálkoznak a csalók

2020. április 08. (szerda)

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban egyre több a koronavírusos csalás: az átverők hivatalos személynek adják ki magukat és azt hazudják, hogy ingatlanfertőtlenítést hajtanak végre, vagy a vírus szűrésére alkalmas tesztet és maszkot értékesítenek, illetve idős személyek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.

Katonai járőrök– már Dunaújváros utcáin is

Katonai járőrök– már Dunaújváros utcáin is

2020. április 07. (kedd)

Dunaújvárosban is megjelentek a katonai rendész járőrök mától, adta hírül a város hivatalos weboldala. A cél a biztonságérzet növelése, írják.

Együttműködést kérnek a kormánytól a szabad városok

Együttműködést kérnek a kormánytól a szabad városok

2020. április 07. (kedd)

Negyvenegy város-, illetve kerületi vezető, köztük Pintér Tamás polgármester tiltakozott közös nyilatkozatban a kormány önkormányzatokat sújtó pénzelvonási diktátuma ellen. Összegzés a hajtás után.

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

Csak így tovább, Dunaújváros: maszkos akciók!

2020. április 06. (hétfő)

Rendkívüli húsvéti akciót hirdetett, maszkdíszítésre buzdít Pintér Tamás polgármester, a Maszkvarró Manufaktúra (MaMa) programja is csúcsra jár e napokban. A "jószolisok" is segítettek – hírcsokor a hajtás után.

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

Takarítógép a város útjain – türelmet kérnek az autósoktól

2020. április 05. (vasárnap)

A járványügyi helyzet miatt csökkent forgalmat kihasználva a következő hetekben zajlik a város útjainak tavaszi nagytakarítása. Az autósoktól türelmet kérnek!