Dunaújváros Hetilap

Szívességfal Dunaújváros és környéke: zászlóbontás

Öcaline - 2020. március 16. 16:45

Újabb remek közösségi kezdeményezésről számolhatok be, drága böngészők és aranyos, mindenki, a Szívességfal Dunaújváros és környéke csoport tegnap bontott zászlót a nagy közösségi portálon, és közvetíteni kíván azok között, akik segítségre szorulnak  és azok között, akik tudnak, akarnak segíteni. Csatlakozzatok!

A csoport létrejöttével párhuzamosan publikálták a Szívességfal kezdeményezői az összefogást és segítségnyújtást célzó felhívásukat – íme:

"Sziasztok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy segítsük egymást a koronavírussal kapcsolatban felmerülő nehézségek átvészelésében. Szeretnénk összegyűjteni azokat az embereket, akik felajánlanák a segítségüket azoknak, akik veszélyeztetett korban vannak vagy nem tudják megoldani a gyermekük felügyeletét. Ha segítségre van szükséged, vagy tudomásod van róla, hogy valakinek segítségre lenne szüksége, akkor itt a helyed.
Fogjunk össze, segítsük egymást!
Kérünk Titeket, hogy csak olyan információt osszatok meg a csoportban, ami hiteles forrásból származik!"

A cél mindezek nyomán egyértelmű: a remény szerint gyorsan kialakuló segítő közösség tagjai az ügyes-bajos dolgok intézésében (bevásárlás, receptkiváltás, gyerekfelügyelet, és hasonlóan hasznos, mindennapi ügyek) kívánnak segíteni - a csoport tehát egyfajta közvetítő szerepet vállalna a segítségre szorulók (elsősorban persze a fertőzésveszély miatt otthon maradásra kárhoztatott időskorúak), valamint a segíteni akaró és tudó személyek között. A csoport életre álmodói közösségi szintű együttműködés kezdeteihez kívánnak visszanyúlni: bekopogni a szomszéd nénihez/bácsihoz, megkérdezni, miben segíthetnek, aztán az alapvető és most kiemelten fontos higiénés szabályok betartása mellett segíteni, amiben tudnak, meg amiben kell. Ilyen egyszerű ez.

A Szívességfal elérhető itt – várják a csatlakozókat!

Szívességfal Dunaújváros és környéke (katt) >>
 

A rovat további hírei: Közélet

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.