Dunaújváros Hetilap

Több városi rendezvény is elmarad

doszerk - 2020. március 16. 14:00

Szerdától megszűnik az első ajtós felszállás, több városi rendezvény is elmarad, derült ki az önkormányzat ma délutáni közleményéből.

A városvezetés hétfőn is több intézkedést hozott a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében. Szerdától megszűnik az első ajtós felszállás a Volán járatain. Elmarad a Fejér Megyei Diáknapok, a Május elsejei programok, a DUDIK Fesztivál és a Bringatúra is. Több városi intézmény is bezár, tudtuk meg az önkormányzat hivatalos honlapján megjelent közleményből.

A koronavírus járvány elleni védekezés miatt hétfőn az alábbi döntéseket hozta a Városvezetés:

A Volán járatain szerdától megszűnik az első ajtós felszállás, minden ajtón biztosított lesz a felszállás lehetősége.

Keddtől nem fogad látogatókat a:

- József Attila Könyvtár
- Munkásművelődési Központ (MMK)
- Intercisa Múzeum
- Kortárs Művészeti Intézet (KMI)

A következő időszak rendezvényei közül elmarad:

- Fejér Megyei Diáknapok (FMD)
- DUDIK Fesztivál
- Bringatúra
- A Május elsejei programok – ezeket a helyzet függvényében később szeretnénk megrendezni
- A Parázs Varázs koncertjei – a szombati sütögetést viszont szeretnénk megtartani

A júliusi és későbbi rendezvények szervezése tovább folyik, amennyiben szükséges, akkor természetesen később itt is meghozzuk a korlátozó intézkedéseket.

Keddtől a bölcsődék, óvodák zárva tartanak. Ügyeletet tart a Zengő-Bongó Bölcsőde, valamint a Bóbita és az Aprók Háza Óvoda. A legfrissebb tájékoztatás szerint összesen körülbelül 50 gyermeknek kértek ügyeleti ellátást a szülők.

A gyermekek étkeztetését a zárva tartás alatt is biztosítjuk. Ennek módjáról az intézmények adnak tájékoztatást. Az étkezés lemondása a szokott módon lehetséges.

A temető gondnokságon a személyes ügyfélfogadás szünetel, kérdés esetén a 25/281-385 vagy 70/940-7816 telefonszámon, illetve t.gondnoksag@gmail.com e-mail címen lehet érdeklődni hétfőtől péntekig 8-16 óráig.

A Szent Pantaleon Kórházban is több fontos intézkedést hozott a vezetés, erről itt lehet tájékozódni: https://bit.ly/3a6i83W

A városvezetés Pintér Tamás vezetésével minden nap többször ülésezik és a védekezésben érintett szervekkel is folyamatosan tartja a kapcsolatot.

A rovat további hírei: Közélet

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

2024. máj. 05.

Parádés időben, remek hangulatban tekerték le a hagyományos távot Dunaújvárostól Mezőfalváig, majd vissza a 38. Bringatúra résztvevői szombaton délelőtt.

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról.