Új felállásban néznek a jövő elé!

spigott - 2020. március 11. 19:59

Új menedzsercsapat segíti a jövőben Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiát, melynek felnőtt csapatát Vágó Attila irányítja majd a következő szezonban.

"Mi lesz veled DKKA?" munkacímmel tartott sajtótájékoztatót ma délután a sportcsarnok VIP-termében a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Az összejövetelen a többségi tulajdonos önkormányzatot képviselő Barta Endre alpolgármester, Mátyás Gábor, akadémiánk ügyvezetője, Gurics Attila menedzser vett részt. Rajtuk kívül jelen volt még Vágó Attila, s mint az már a tájékoztató elején kiderült, a 34 éves szakember azért érkezett Dunaújvárosba, hogy aláírja szerződését, mint a DKKA felnőtt csapatának következő vezetőedzője.

Barta Endre alpolgármester bevezetőjében elmondta, Mátyás Gábor ügyvezető révén került kapcsolatba azzal a csoporttal, melynek segítségével még biztosabb alapokra lehet helyezni az akadémia működését.
- A közelmúltban kaptam egy telefont Mátyás Gábor ügyvezetőtől, hogy jó hírekkel tud szolgálni, s pár nappal később már nem ketten, hanem négyen ültünk egy asztalnál, s "vendégeink" egy olyan tervet hoztak, amire én is azt mondhattam, hogy igen, emellé a város is odaáll, s kezdjük el a közös munkát. Főleg úgy, hogy ezen a találkozón Gurics Attila mellett egy főszponzor-jelölt is ott ült, s láttam, hogy nemcsak a levegőbe beszélünk, hanem azon dolgozunk, hogy ne csak csapatunk legyen, hanem egy jó csapatunk legyen.

Mátyás Gábor és Barta Endre!

Mátyás Gábor ügyvezető megerősítette az elhangzottakat, s mint kijelentette, nagyon bízik abban, hogy az a keretszerződés, amit a menedzsercsapattal kötöttek, lehetőséget ad arra, hogy megújuljon, tovább fejlődjön a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.
- Az elmúlt hónapokban nagyon sokan, nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy ez a komoly érték, ez a remekül felépített akadémia Dunaújvárosban megmaradjon, s legyen jövője is. Óriási lehetőség előtt állunk, mert egy olyan csapat állt össze, amiben én nagyon bízom, egy olyan stáb, amely képes arra, hogy megújuljon ez a sportvállalkozás, elérjük azokat a célokat, amelyek az alapító okiratban is le vannak fektetve. Nagyon örültem annak, hogy Gurics Attilával együtt fogunk dolgozni, hiszen a birkózáson keresztül nagyon régóta ismerem, s az ő neve garancia lehet arra, hogy az a munka, amit elkezdünk, annak nagyon komoly eredménye és kihatása lesz a jövőre.

Az új típusú felállásban nagy szerepe lesz Gurics Attila menedzsernek, aki amellett, hogy szót ejtett a vele együtt dolgozó szakemberekről, a következő szezonra szóló játékoskerettel kapcsolatban is megosztotta gondolatait.
- Természetesen édesapám révén van kötődésem a városhoz, óriási büszkeség nekem, hogy ő itt díszpolgári címet kapott, ezért ugyanúgy megpróbálok ennek a névnek hitelesen és tisztességgel megfelelni. A menedzsercsapatunkról annyit kell tudni, hogy kimondottan a sportszakmai szempontokat figyelembe véve állítottuk össze a stábot, melyben szerepel Bodon György sportközgazdász, a pénzügyi részlegben velünk fog együtt dolgozni Fehér Tamás, aki ismerős Dunaújvárosban, hiszen a város szülötte (2011/12-ben a dunaújvárosi kézilabda klub elnöke is volt), lesznek marketing és média szakembereink, s az ő megbízásukból a kézilabdát, mint kézilabda szakember én képviselem majd. Szeretnénk stabil üzleti partnerei lenni a városnak, mert tisztában vagyunk azzal, hogy Dunaújvárosnak, az itt élő embereknek mit jelent a kézilabda. Jelenleg négy szerződtetett játékosa van a DKKA felnőtt csapatának, Kazai Anita, Szalai Babett, Braun Csenge és Mihály Petra, de jelenleg is folynak dunaújvárosi, itt játszó játékosokkal a tárgyalások a hosszabbításokról. Máshol játszókkal szintén előrehaladott megbeszéléseink vannak, de az ő érdekükben, s jelenlegi csapataik kérésének eleget téve még nem jelentjük be őket. Azt azonban megígérhetem, hogy hogy a következő sajtótájékoztatón, mely remélhetőleg a következő bajnoki mérkőzés előtt lesz, már szinte a teljes jövő évi keretet be tudjuk majd mutatni.

Vágó Attila, Mátyás Gábor, Barta Endre és Gurics Attila! (Miklán Klaudia felvételei)

A DKKA felnőtt csapatának következő vezetőedzője, Vágó Attila nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy Dunaújvárosban folytathatja a munkát, s azt ígérte, minden erejével azon dolgozik majd, minél jobb helyen végezzen a bajnokságban együttesünk.
- Elsősorban szeretném megköszönni az ügyvezető úrnak, Mátyás Gábornak, illetve Mátéfi Eszter szakmai igazgatónak, hogy bizalmat szavaztak nekem. Az, hogy egy ilyen nagy múltú klubhoz tudtam kerülni fiatalként, óriási szó, s nagy megtiszteltetés számomra. Megígérhetem, hogy az első pillanattól kezdve a tudásom legjavát fogom nyújtani, hogy ez a csapat minél előrébb végezzen a bajnokságban. Örülök, hogy a mostani keretből válogatott szintű játékosok és fiatal tehetségek is rendelkezésre állnak, s azt sem szabad elfelejteni, hogy van itt egy nagyon jól működő akadémia rendszer, s bízom benne, hogy évről évre sikerül majd fiatal tehetségeket beépíteni a felnőtt együttesbe.

A folytatásban megtudtuk, a játékoskeret kialakításánál azt szeretnék elérni, hogy egy stabil, erős kezdősorral rendelkező csapat legyen Dunaújvárosban, mely bátran támaszkodhat a tehetséges utánpótlás játékosokra is. A sportcsarnokkal kapcsolatban Barta Endre elmondta, hogy három lehetőség él továbbra is, melyek közül az első, hogy új csarnok és új kollégium épül, ám ehhez további forrásra van szükség, a második verzió szerint a sportcsarnokot és a kollégiumot is felújítanák, míg a harmadikban nem szerepel kollégium, s a tervezettnél kisebb, ötezer négyzetméteres csarnokot építenének fel, s ennek eldöntésére körülbelül negyven nap áll rendelkezésre. Kiderült még, hogy Vágó Attilát György László ajánlotta a klubvezetés figyelmébe, kikérték Mátéfi Eszter véleményét is, több edzőtől, köztünk Mocsai Lajostól is kaptak róla információkat, s ezek után döntöttek úgy, hogy bizalmat szavaznak neki. A rutint mögötte Mátéfi Eszter szakmai igazgató fogja jelenteni, ugyanakkor Vágó Attila a legmagasabb edzői képesítéssel rendelkezik, ismeri az új, modern kézilabdát, s bíznak abban, hogy egy sikeres, fiatal edzőt tudnak adni a magyar kézilabda társadalomnak.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.